Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buikschuiven, vlaggenverovertje en het postbussenspel in week 24 - 2023

Maandag 12 juni
De eerste dag van de week en die begon gelijk heet. Niet alleen omdat het buiten zo warm was, maar ook omdat we de buikschuifbaan op hebben gezet. Dit vrachtwagenzeil is 13 meter lang en weegt nog wel wat. Het heeft wat zweet gekost maar uiteindelijk lag het op tijd klaar voor de kinderen. Zij hebben hier de hele middag van kunnen genieten. Voordat we hieraan begonnen gingen we het bos in voor vlaggenverovertje en het postbussenspel! Bij terugkomst gingen de sproeiers gingen aan, de baan werd extra nat gegooid met water en zeep en de kinderen konden glijden! Iedereen had een eigen manier van glijden. De een maakte echt een buikschuiver en de andere op de knieën. Deze kinderen kwamen voor een proefdag en konden zo goed zien wat we allemaal voor leuke dingen we doen bij Sportstuif. 

  

Dinsdag 13 juni
Die buikschuifbaan van gister was gelukkig nog niet opgeruimd dus ook de kinderen die op dinsdag komen konden lekker over de baan heen! Na het eten van fruit en het drinken van ranja werden de kinderen ingesmeerd en een tijdje later gingen we naar buiten toe. Eerst zijn we het bos in geweest voor het postbussenspel. In het bos werden de postbussen verstopt en in twee teams moesten de brieven in de juiste postbus gestopt worden. We waren lekker in het bos in de schaduw maar op de locatie stond ook nog iets leuks te wachten... de buikschuifbaan. Er werden lange aanlopen genomen om zo ver mogelijk te glijden. Ook vandaag werd er weer een watergevecht gehouden. Gelukkig maakt dat niks uit met dit weer. Hierna droogden we ons af en trokken droge kleren aan om binnen iets te gaan doen. We speelden spelletjes, maakten pizza’s van klei en maakten nog mooie kleurplaten. Sommige zelfs ook alvast voor vaderdag! Ook vandaag een topdag gehad.

  

Woensdag 14 juni
Vandaag was onze tweede peutergym. De kinderen van vorige week waren er allemaal weer en er waren ook wat nieuwe gezichten. Zoals bekend voor de kinderen begonnen we met het liedje van beertje beertje. Alle kinderen en oma’s en mama’s deden goed mee. Hierna gingen we met z’n allen rond de grote parachute staan. We probeerden de bal erop te houden maar maakte ook veel wind door heel hard te wapperen. De kinderen mochten eronder door rennen terwijl de mama’s en oma’s moesten wapperen. Voor sommige een beetje spannend maar iedereen kon meedoen op zijn of haar manier. Toen was het alweer tijd voor het parcours. We hadden spellen zoals blikgooien, zaklopen, balanceren over de balken en kruipen onder de stokken door. Ook schoten we lekker op de goal.

  

Donderdag 15 juni
Het zal jullie niet verbazen dat ook de kinderen die op donderdag komen ook konden buikschuiven. Hierna speelden we nog fopbal en een samenwerkingsspel waarbij de hoepel de kring rond moest, maar we de handen niet los mochten laten. Leuk om te zien dat iedereen het op een andere manier doet. Maar uiteindelijk hebben we het samen helemaal opgelost. Ook was er nog een rondleiding en konden de kinderen laten zien wat er allemaal te doen is op de BSO. Binnen speelden we nog met de lego, kleurden we nog mooie kleurplaten en speelde we een spelletje. Bij dit spel moest je het plaatje op het kaartje namaken. Was je klaar dan drukte je op de bel. Wie dat als eerste deed had dat potje gewonnen en kreeg het kaartje. Een leuk spel waarbij je snel moet nadenken en handelen.

  

Vrijdag 16 juni
De kinderen werden op tijd van school gehaald aangezien het op vrijdag voor sommige een korte dag is. Na het eten van hun lunch en wat fruit stapte we de auto in om erop uit te gaan. Vandaag hadden we weer een uitje. Als het rustig is op de groep of tijdens studie/vakantiedagen, vinden we het leuk om iets te ondernemen. Vandaag gingen we naar Griendtsveen. Hier ligt het blotevoeten pad. Hier zijn we natuurlijk met onze bloten voeten overheen gegaan! Zo liepen we over stenen, touwen over het water en andere obstakels. Dit was heel leuk om te doen en de kinderen hebben genoten. Na de activiteit was het dan ook even tijd om uit te rusten zoals te zien of de foto! Na terugkomst bij Sportstuif hebben ze zich nog vermaakt met kleuren en een spelletje.

  



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches