Mijn kinderen zijn dol enthousiast over Sportstuif Horst!!

Marjolein Marjolein
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Buikschuiven, fruit happen en flessenvoetbal in week 36 - 2023

Maandag 4 september
Deze week stond in het teken van mooi weer en waterspellen. De kinderen werden opgehaald door de Sportstuifauto of de taxi. Sportstuif Horst blijft groeien dus soms wordt er ook een taxi ingezet.
Bij aankomst hebben we lekker fruit gegeten en ranja gedronken. Vandaag hadden we twee activiteiten. We begonnen met watersoftbal. De honken waren emmers met water. Als je langs een honk kwam, moest je een lichaamsdeel in het water doen. Dit mocht je zelf weten. Je mocht als slagpartij gooien met een tennisbal of schieten met een voetbal. Daarna speelden we flessenvoetbal. In twee teams gingen we aan de slag om de flessen van elkaar zo snel mogelijk leeg te krijgen. Al met al een warme maar geslaagde dag. Iedereen was lekker afgekoeld.

  

Dinsdag 5 september
Ook vandaag was het weer goed warm. We tikte bijna de 30 graden aan. Dan is het hoog tijd voor een activiteit die iedereen leuk vindt. Als je de kinderen vraagt wat ze graag doen met mooi weer dan noemen ze deze activiteit. Het fruit was dan ook zo op. Kinderen trokken hun zwemkleding aan en werden ingesmeerd. Het was namelijk tijd voor de buikschuifbaan. De baan werd goed ingezeept en natgemaakt zodat we goed konden glijden. De kinderen zijn wel 30 over de baan gegaan. Soms zelf met z’n vieren tegelijk. Ze hebben ervan genoten. Hierna hebben ze nog lekker buiten gespeeld met de waterpistolen.

  

Woensdag 6 september
Op woensdag hebben de kinderen een lange dag. Dit betekent dat ze lunchen bij Sportstuif. Gezamenlijk eten we en bespreken we wat we die dag gedaan hebben. Hierna hebben de kinderen tijd om zelf te spelen. Maar vandaag gingen we naar de winkel om wat extra spellen te kopen. Zo kochten we een puzzel, ballonnen en een vliegtuig om mee buiten te spelen. Hier hebben ze daarna lekker mee gespeeld. Als activiteit gingen we niet met water spelen, maar gingen we lekker naar het bos in de schaduw. Daar speelden we vlaggenverovertje en speelden we bij de dierenweide. We probeerden de dieren te vangen, maar zelfs met een beetje brood lukte dit niet. We gingen nog van de glijbaan en daarna waren we toe aan wat drinken en lekker fruit. De rest van de middag hebben we binnen gespeeld met de strijkkralen en speelden we spelletjes.

  

Donderdag 7 september
Vandaag was het dan echt 30 graden. We konden dan ook niet anders dan waterspellen doen. De kinderen hadden er ook echt zin in. Nadat iedereen was ingesmeerd gingen we aan de slag met appelhappen en het roverspel met water. Appels werden uit het water gevist met de mond. Daar werd een estafette van gemaakt. Daarna speelden we het roversspel. Iedereen moest snel de spullen naar de overkant brengen want zodra je ging rennen, mocht je nat gemaakt worden. Iedereen kwam aan de beurt om te rennen en om anderen nat te spuiten. Zo hebben we flink gerent maar werden we gelijk afgekoeld!

  

Vrijdag 8 september
Ook op de laatste dag van deze week konden we genieten van het zonnetje. Bij aankomst hebben we lekker fruit gegeten en vlug omgekleed en ingesmeerd. De zon was fel dus smeren was wel belangrijk. De activiteit stond in het teken van waterspelen. We spoten onze naam met de waterpistool, spoten de flessen om en uiteindelijk werd het een watergevecht. Hierna hebben we lekker een potje jeu de boules gespeeld in de schaduw. Zo sloten we de week goed af en zien we uit naar komende week!



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches