Een super leuke BSO! Hier kunnen kinderen lekker de hele middag buiten spelen. Een hele leuke locatie in het bos, waar de kinderen zich goed uit kunnen leven. En waar de kinderen ook altijd heel blij van worden zijn de uitjes in de vakantie! Glowgolfen, naar Monkeytown of een leuke buitenspeeltuin, allemaal super leuk!

Marieke Marieke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Archery tag, waterspellen en tikspelen in week 37 - 2023

Maandag 11 september
Deze week zou wel eens de laatste mooie week kunnen worden van dit jaar. Daar willen we dan natuurlijk goed gebruik van maken. De kinderen werden opgehaald met de blauwe auto’s en bij aankomst hebben we samen fruit gegeten. Er komen steeds meer kinderen, dus ook meer bordjes met fruit. De activiteit van vandaag was watervangen met de schans. Met een plank en een autoband werd er een soort schietplank gemaakt. Op het einde van de plank stonden bekers water. Steeds mocht er iemand op de plank trappen zodat de bekers omhoog vlogen. De andere kinderen stonden met emmers water klaar om het op te vangen. Het team dat het meeste water opving had gewonnen. Hier hebben de grote zich goed mee vermaakt. De jongere kinderen vonden het een beetje spannend. Zij hebben later nog een skippyballenrace gedaan.

  

Dinsdag 12 september
Voor vandaag hadden we wat geleend uit de loods. Zo komen de kinderen ook in aanmerking met andere sporten en spellen. Vandaag was de activiteit archery tag en tikspelen. De meeste kinderen hadden dit nog nooit gedaan, dus dat maakte het een voor sommige een beetje spannend. De groep werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging tikspelen doen zoals; wc-tikkertje en tv-tikkertje. De andere groep begon met archery tag. De grote voetbalgoal stond in het midden van het veld met daarin hoepels opgehangen. In de hoepels kon je mikken maar je kon ook over de goal schieten om proberen zo ver mogelijk te komen. We schoten tegelijkertijd en we haalden de pijlen ook tegelijk op. Dit om ongelukken te voorkomen. Na een tijdje ruilde we van activiteit en zo heeft iedereen een leuke middag gehad met verschillende activiteiten.

  

Woensdag 13 september
In de ochtend hadden we onze tweede les peutergym. Heel erg leuk! Op woensdagmiddag zijn de kinderen altijd wat eerder uit. Zij lunchen dan gezamenlijk bij Sportstuif. Na het eten hebben de kinderen even de vrije tijd om zelf te spelen. Dit kan binnen of buiten zijn. Na het vrij spelen is het tijd voor fruit. Elke dag krijgen de kinderen fruit, dus ook op langere dagen. Hierna is het dan alweer tijd voor de activiteit. Ook vandaag was dat archery tag. Als we materiaal lenen dan hebben we dat altijd voor een langere tijd ter beschikking. Zo kunnen er meer kinderen mee spelen. Ook vandaag probeerden we in de hoepels te schieten en de pionnen van de lat af te schieten. We probeerden zelfs met twee pijlen tegelijk te schieten!

  

Donderdag 14 september
Voor vandaag hadden we allerlei mini-games op de planning. We begonnen met tikspelen. Iedereen deed mee: oudere en jongere kinderen waren gemixt. Daarna werd de groep in tweeën gesplitst. De ene groep ging verstoppertje spelen, de andere groep ging autobanden slingeren. Je mocht de band duwen, rollen of met je voet duwen. Iedereen mocht een keer proberen en we keken wie er het verste kwam. Hierna draaiden we de rollen om. En op het eind hadden we nog pionnenvoetbal, wat we met heel de groep tegelijk speelden. Iedereen had een pion om te verdedigen en moest proberen anderen pionnen op te schieten. De kinderen hadden zelf de regel bedacht; als je pion om is, dan tel je tot 15 en dan mag je weer meedoen. Zo kon iedereen lang meedoen met het spel!

  

Vrijdag 15 september
Vandaag hadden we voor het eerst in langere tijd geen kinderen op de BSO. Dat was even wennen. Maar op zo’n momenten werken we aan andere dingen. Zo organiseren we namelijk maandelijks een woensdagmiddagactiviteit. De eerste activiteit staat gepland op 27 september van 15:00-16:00 uur. Opgeven of meer informatie is te vinden via de volgende link: https://samenbijsportstuif.nl/bootcamp-woensdagmiddag. Op de site van Samen bij Sportstuif staan nog meer evenement die we jaarlijks organiseren. Ga vooral een kijkje nemen op de site en heb je vragen of wil je meer weten dan laat het ons weten. We zijn te bereiken via mail: horst@sportstuif.nl en via bellen/appen op 06-26358467.


 



Ons team

Laura Hoogers
Laura Hoogers Vestigingsmanager
Rick van de Kerkhof
Rick van de Kerkhof
Ard Simons
Ard Simons
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches