Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetgolf. de aap en de kokosnoot en superbal in week 12 - 2023

Maandag 20 maart
Na een fijn weekend waren wij weer klaar voor een week vol sport en spel. Vorige week hadden we prachtig weer. De kinderen werden uit school gehaald, het fruit was gesneden en de ranja stond klaar. Vandaag hadden we iets minder kinderen dan normaal, door wat afmeldingen. Voor ons geen probleem want dan passen we de activiteit zo aan dat iedereen mee kan doen. Vandaag speelden we superbal. Een spel waarbij iedereen mee kan doen. Je moet alleen goed opletten wie jou afgooit, want als diegene afgegooid wordt mag je weer meedoen. We speelden dit met oudere en jongere kinderen bij elkaar. Er werd fanatiek gegooid en goed opgelet wanneer iedereen weer mee mocht doen. Het weer zat gelukkig ook mee. Na de activiteit bleven een aantal kinderen buiten spelen met de nieuwe tennisrackets. Andere gingen naar binnen om te tekenen en strijkkralen. Zo is er bij Sportstuif voor iedereen wat.

  

Dinsdag 21 maart
Voor vandaag hadden we een nieuwe spel, maar ook een oude bekende die veel kinderen erg leuk vinden om te doen. We speelden raak en haal en de aap en de kokosnoot. Raak en haal is een trefbalspel waarbij je moet proberen de pionnen van de tegenstanders te raken, is dat gelukt dan mag je ze bij jouw pionnen neerzetten. Ook is het mogelijk kinderen af te gooien. Bij een vangbal mocht de eerste die af was er weer in. Je kon op twee manieren winnen: door alle kinderen af te gooien of door alle pionnen te raken. Voor oudere maar ook voor jongere kinderen een leuk spel. Daarnaast speelden we de aap en de kokosnoot. Er werd een aap aangewezen. Hij of zij wachtte buiten de ring. Iedereen in de kring heeft het gezicht naar de bal toe die in het midden van de kring ligt. Er werd een apenvanger aangewezen. De aap moest proberen de kokosnoot te pakken en de kring uit te rennen zonder getikt te worden door de apenvanger. Buiten de kring stond een pion die aangetikt moest worden. Hierna ruilde we van spel. Zo hebben alle kinderen twee activiteiten gehad vandaag. Al met al weer een uur lekker buiten bewogen!

  

Woensdag 22 maart
Op woensdag hebben we wat meer tijd en daarom ziet de woensdag er anders uit dan de langere dagen op school. De kinderen worden zoals gewoonlijk door ons opgehaald in de blauwe auto’s. Hierna is het tijd om de boterhammen op te eten. Er is meer tijd om lekker vrij te spelen. Op woensdag zijn er op verschillende locaties ook woensdagmiddagactiviteiten waar iedereen aan mee kan doen. Een groepje kinderen is hier vandaag naartoe geweest. Zij speelden estafette spellen zoals steen-papier-schaar estafette en nog veel meer vormen! De kinderen die in Helmond bleven speelden het grote pokémonspel. Dit spel is een tikspel waarbij er twee tikkers (pokémontrainers) zijn. Zij proberen met de bal zoveel mogelijk kinderen af te gooien. Uiteindelijk werd er gekeken welke trainer de meeste pokémons had gevangen. Dit spel speelden we meerdere keren. Hierna kwam de groep weer terug uit Beek en Donk en wisselde de kinderen verhalen uit wat ze gedaan hadden. Hierna was er nog genoeg tijd om iets voor jezelf te doen. De hockeysticks en tennisrackets werden uit de bak gehaald. Ook werd er een balletje getrapt en binnen werd er lekker geknutseld.

  

Donderdag 23 maart
De ochtend begon voor een aantal kinderen als een studiedag. We proberen daar altijd een leuke dag van te maken. In de ochtend gingen we naar Monkeytown Mierlo. Hier hebben de kinderen zich de hele ochtend kunnen vermaken in de ballenbak, van de glijbaan en met het bouwen van een huis. 's Middags kwamen de andere kinderen ook en hadden we de rest van de dag om samen leuke dingen te doen.
Vanmiddag zat het weer ons een beetje tegen. Toen we wilde beginnen begon het net heel hard te regenen. We hebben met z’n allen even onder de overkapping geschuild en hierna konden we weer beginnen. Maar omdat de zon scheen en het regende kregen we twee mooie regenbonen te zien. Toen iedereen die gezien had konden we beginnen met de activiteit van vandaag. Leeuwenkooi en voetgolf stond op het programma. Leeuwenkooi is een tikspel waarbij er allerlei materiaal naar de overkant gebracht moet worden zonder getikt te worden. Werd je getikt legde je het materiaal in de kooi van de leeuw. Was je niet getikt mocht je het materiaal in de groene hoepel leggen. Er werd gekeken wie de meeste materialen verzameld had, de leeuw of de prooien. De andere groep speelde voetgolf. Er was een mooi parcours uitgezet en in plaats van midgetgolf speelden we het met de voet. Hierna wisselde we nog van groep zodat iedereen beide activiteiten kon doen. Na de regenbui bleef het droog en konden de kinderen lekker verder buiten blijven spelen.

  

Vrijdag 24 maart
Alweer de laatste dag van de week. Ook op de laatste dag van de week zorgen we ervoor dat de kinderen een leuke dag hebben. Op vrijdag hebben we ook een grote groep voetballers. Vandaag speelden we dan ook koning van het veld. Er werden drie teams gemaakt. Twee teams in het veld en een aan de kant. De winnaar van het potje mocht blijven staan. De verliezer ruilde met het team aan de zijkant. Zo bleef het spel doorgaan. Soms mocht je wat langer blijven staan als je won en soms moest je vaker wisselen. De potjes duurde niet heel lang dus uiteindelijk heeft iedereen een lekkere pot voetbal kunnen spelen. Zo sloten we de week weer sportief af. Tot volgende week!

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches