Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetgolf, vakjagerbal en levend mastermind in week 23 - 2021

Maandag

Een mooi begin van de week bij Sportstuif Helmond de Braak. Het zonnetje scheen volop. Vandaag maakte we gebruik van het gehele grasveld voor de activiteit. We speelde namelijk voetgolf. Er waren drie verschillende holes die de kinderen moesten afleggen in twee teams. De eerste hole bestond uit poortjes van pylonen. De bal moest door ieder poortje om vervolgens bij het putje te komen. De tweede hole was een parcour van pylonen. De bal moest tegen iedere pylon geschoten worden om uiteindelijk bij het putje terecht te komen. Dan de laatste hole. De laatste hole bestond uit allemaal korven waar de kinderen doorheen moesten schieten. Om uiteindelijk bij het laatste putje terecht te komen. De twee teams waren fanatiek om van elkaar te winnen.

Dinsdag

Vandaag zijn de kinderen opgehaald met de Sportstuif auto, bus of met de benenwagen. Eenmaal terug bij Sportstuif hebben we genoten van een lekker hapje fruit onder de luifel. Het was heerlijk weer om buiten te zitten. Als activiteit deden we vandaag mee met sport- en spelactiviteiten georganiseerd door studenten van de Kempel. De kinderen speelde allemaal verschillende spelletjes zoals: een hindernisbaan, korf mikken en groene spelen. Het was weer een lekkere sportieve middag in de zon.

     

Woensdag

Eenmaal terug bij Sportstuif hebben we buiten lekker genoten van de lunch. Daarna werd er lekker vrij gespeeld door de kinderen. Er werden tekeningen gemaakt en gevoetbald om het veld. Vrij snel daarna stond de activiteit alweer klaar. We speelde vakjagerbal. Het lijkt om iemand is ‘m niemand is ‘m maar dan in verschillende vakken. De kinderen waren fanatiek om het laatste vak te halen, want dan hadden ze gewonnen. Na de activiteit was het even tijd om uit te rusten met het warme weer. Dit deden we door een lekker hapje fruit. Maar dat niet alleen. De kinderen kregen ook een lekker ijsje voor de verkoeling. Dat vonden ze wel heel erg lekker!

Donderdag

Gelukkig was het ook vandaag weer mooi weer. Toen de kinderen allemaal waren opgehaald gingen we lekker buiten fruit eten. Vandaag bleven we wat langer aan tafel zitten want er was een jarige. Als je jarig bent mag je voor één keer op tafel staan bij Sportstuif, zodat we met zijn alle kunnen zingen. Daarnaast mocht de jarige kiezen welke activiteit er werd gespeeld. Hij koos voor voetbal. In twee teams werd er een partijtje gespeeld. Ook de pedagogisch medewerkers deden mee, dit vonden de kinderen dan ook erg leuk.

Vrijdag

Vandaag hadden we een lekkere sportieve middag. We hadden namelijk niet één activiteit, maar wel twee. Als eerste onze eigen activiteit, dit was Mastermind.

Er zijn 10 spellen. Het handigste is als er groepjes zijn van ongeveer 4/5 deelnemers. De kinderen gaan met hun groepje de opdrachten uitvoeren. Elke opdracht heeft een cijfer. Als ze de opdracht uitgevoerd hebben, schrijven ze het cijfer op. Als ze 5 opdrachten hebben uitgevoerd, hebben ze een code en gaan ze naar de juf of meester om te controleren welke cijfers goed zijn. Als de code nog niet goed is, gaan ze opnieuw de opdrachten uitvoeren. Dit doen ze tot de code goed is.

Tussen de twee activiteiten hadden de kinderen even vrije tijd en kregen ze een ijsje voor de verkoeling. De tweede activiteit van vandaag was wederom georganiseerd door studenten van de Kempel. Deze activiteiten stonden in het teken van gezonde voeding. Ze moesten puzzels van fruit en er werd gedanst op muziek. Met de muziek erbij was het een leuke afsluiter van deze week bij Sportstuif Helmond de Braak.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches