Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

voetbal, samenwerkspellen en overgooien in week 41- 2023

Maandag 9 oktober 
Nadat we alle kinderen opgehaald hadden en aankwamen bij de BSO gingen we gezamenlijk fruit eten en lekker ranja drinken. Toen we hier mee klaar waren gingen we lekker met alle kinderen naar buiten voor de activiteit. De activiteiten waren dit keer gericht op basketbal en korfbal. Bij het eerste spel moesten de kinderen vanaf verschillende afstanden op verschillende hoogtes de bal in de korf gooien. Bij het andere spel moesten de kinderen de bal overgooien op verschillende soorten manieren zoals met één hand, bovenhands, onderhands, met een stuit in de hoepel, een chestpass en de bal zo hoog mogelijk de lucht in gooien en dan proberen te vangen.  Na de activiteiten hadden alle kinderen een lekker koekje verdient en werden alle kinderen om de beurt opgehaald. Een goed begin van de week!
 

          


Dinsdag 10 oktober
De dag begon met kinderen ophalen. Toen alle kinderen eenmaal bij sportstuif waren hadden wij al lekker een bordje fruit en een beker ranja klaarstaan. We hadden lekker wat gegeten en gedronken om vervolgens een hele leuke activiteit te gaan doen. We hadden vandaag maar een activiteit namelijk een samenwerkingsestafette. De kinderen moesten de bal op verschillende manieren aan elkaar overgeven, bijvoorbeeld door de benen, over het hoofd of langs de zij. Het team dat als eerste bij de overkant was kreeg een punt! Na de activiteit kregen de kinderen allemaal een lekker koekje en was de dag alweer voorbij!
 

          


Woensdag 11 oktober
De dag begon zoals altijd met alle kinderen van school halen. Toen iedereen was opgehaald gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrijspelen. Tussendoor stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja op de kinderen te wachten. Daarna stond de woensdagmiddagactiviteit die voor iedereen toegankelijk is op de planning. Deze week gingen we met de hele groep boksen. We begonnen met een warming-up waarbij alle kinderen op de plaats bepaalde oefeningen moesten doen zoals jumping jacks en de armen los maken, toen de warming-up voorbij was gingen de kinderen in tweetallen tegen stootkussens slaan. Na verschillende soorten slagen te hebben gedaan was het tijd om te wisselen. De andere kinderen kregen nu de bokshandschoenen en mochten de tegen de kussens slaan. Aan het einde van de activiteit moesten de kinderen om de beurt zo vaak mogelijk tegen het stootkussen slaan in 10 seconde tijd en daarna was de activiteit weer voorbij. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

      



Donderdag 12 oktober
De dag begon wederom met gezellig alle kinderen van school halen. Toen dat gedaan was stond er een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten hebben we nog een verjaardag gevierd. Nadat alle kinderen lekker wat fruit en een bekertje ranja op hadden gingen we lekker met alle kinderen naar buiten voor de twee activiteiten. De twee activiteiten waren allebei voetbalactiviteiten namelijk een voetbalestafette en een partijspel. Bij de voetbalestafette werden er 3 verschillende groepen gemaakt, de kinderen moesten met de bal aan voet naar een hoepel dribbelen, de bal stil leggen, door de hoepel heen, verder dribbelen naar een pion, om de pion heen, terug dribbelen naar de pion en de bal doorgeven aan de volgende. Het team dat als eerste allemaal geweest was kreeg een punt. Bij het voetbalpartijtje werden er 2 gelijke teams gemaakt en gingen de kinderen een partijspel spelen. Als een team tien goals had gemaakt was het partijtje af. Toen we klaar waren met de activiteiten was het tijd voor een koekje werden de eerste kinderen alweer opgehaald en was de dag alweer voorbij.
 

          



Vrijdag 13 oktober
Ook bij de laatste dag van de week begonnen. De Montessorischool en de Wilhelminaschool hadden een studiedag dus de dag begon lekker vroeg. Nadat de kinderen gebracht werden kregen ze lekker de tijd om vrij te kunnen spelen. Om 10:00 was het tijd voor een lekker bekertje ranja en wat fruit. Na het fruit eten was het weer tijd om lekker te gaan spelen. Toen was het tijd om de andere kinderen van school te halen en lekker te lunchen. 
Na de lunch was het tijd voor vrijspelen, nog even de laatste kinderen ophalen en weer een bordje fruit en bekertje ranja. Na het fruit eten was het tijd voor de laatste activiteit van de week. De groep was deze week niet zo groot dus besloten we om een gezamenlijke activiteit te doen. De activiteit was het kat en muis tikspel. De katten (de tikkers) moesten proberen om bij de muizen (de rest van de kinderen) het lintje achter uit de broek te trekken. Lukte dit dan was je af, als er vijf kinderen af waren kreeg de eerste een nieuw lintje en mocht hij of zij weer terug het veld in. Na de activiteit werden de eerste kinderen alweer opgehaald en was de dag alweer voorbij. Een mooie afsluiting van een topweek! 
 

          

 

 

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches