Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voetbal, flipperkast en kat en muis in week 6 - 2023

Maandag 6 februari
Deze nieuwe week begon met mooi weer. De kou en regen maakte plaats voor de zon. Een goede start van deze nieuwe week. De kinderen werden allemaal uit school gehaald door de medewerkers van Sportstuif. De blauwe auto’s reden van de ene kant van Helmond naar de andere kant om iedereen tijd op te halen. Bij aankomst stond het fruit en drinken al klaar. De kinderen konden gelijk aanschuiven om lekker fruit te gaan eten. Ondertussen werd buiten de activiteit van vandaag klaargezet. Vandaag speelden we slagbal. Alle kinderen deden mee. Het was ook zo’n mooi weer. In een veldteam en een slagteam werd er gestreden om de winst. De kinderen konden kiezen om de bal met de voet weg te schoppen of om het tennisracket te gebruiken. We hebben heel wat homeruns voorbij zien komen. Omdat het zo’n mooi weer was hebben we lekker lang buiten gespeeld. Kinderen gingen even naar binnen om iets te drinken en gingen daarna weer buiten spelen. Gelukkig hebben we een mooi groot grasveld waar iedereen kan spelen. We vinden het belangrijk dat iedereen kan doen waar zijn of haar interesses liggen. Zo kunnen ze buiten lekker voetballen, tennissen, hockeyen en binnen lekker creatief bezig zijn. De eerste dag van deze week vloog voorbij, op naar de dinsdag!

  


Dinsdag 7 februari
Ook vandaag bofte we weer met het weer. Het was lekker droog en hadden een grote groep kinderen die lekker aan de slag wilde. De kinderen werden wederom opgehaald op school en bij Sportstuif afgezet. De dinsdag is een redelijk drukke dag, dan zijn er veel kinderen bij ons op de locatie. Vandaag verdeelden we groep in tweeën. Elke groep speelde een eigen spel en na verloop van tijd werd er gewisseld. We speelden vandaag kat en muis steen-papier-schaar estafette. Bij kat en muis is er één tikker (de kat) en de rest van de kinderen zijn muizen en krijgen een lintje. Het lintje dient als staartje en de kat mag ze proberen af te pakken. Is dat gelukt dat veranderd de muis ook in een kat en mag dan ook andere staartjes pakken. Zo spelen we door tot er geen één staartje meer over is. Het spel steen-papier-schaar estafette is een spel waarbij je in twee teams strijdt. Kom je elkaar onderweg tegen dan speel je een potje steen-papier-schaar. De winnaar loopt door tot hij een ander tegenkomt en de verliezer sluit achteraan. Ze kijken we welk team als eerste iedereen aan de overkant heeft. De twee groepen hebben nog gewisseld dus iedereen heeft beide spellen kunnen spelen. Hierna gingen de kinderen vrij spelen. De meeste kinderen bleven lekker buiten spelen. Anderen gingen lekker kleuren en met de strijkkralen aan de gang. Ook vandaag een fijne dag met lekker weer. De vooruitzichten bleven gelukkig goed en dus keken wij weer uit naar de volgende dag!

  


Woensdag 8 februari
Op woensdag zijn de kinderen eerder klaar van school. Dat betekent dat zij rond lunchtijd bij ons aankomen. Dan eten we gezellig samen de boterhammen op en dan kunnen de kinderen extra lang vrij spelen. Voordat de activiteit eten we nog fruit. Dit doen we altijd, ook op korte dagen. Vandaag was het wel heel mooi weer. Het was zelfs zo dat de jassen tijdens de activiteit wel even uit konden. De zon scheen volop en dus werd er fanatiek meegedaan. Vandaag speelden we voetbal en flipperkast. In twee teams werd er op een groot veld lekker gespeeld. Voetballers en niet voetballers deden mee. Zelfs na de activiteit moesten de goals blijven staan zodat de kinderen nog door konden gaan. Iets wat wij alleen maar toejuichen dat er lekker lang buiten bewogen wordt. De jongere kinderen speelden flipperkast. Een spel waarbij iedereen in een kring staat met de voeten tegen elkaar aan en de benen wijd. Een persoon mag in het midden staan. De kring probeert de bal tegen de persoon in het midden aan te slaan. Hoe lang lukt het om het midden te blijven staan, zonder geraakt te worden! Sommige kinderen kwamen een koekje halen of wat drinken en gingen weer naar buiten om nog een potje buskruit te spelen. Zo’n weer mag het altijd wel zijn!




Donderdag 9 februari
Vandaag hadden twee kinderen geluk, zij hadden namelijk een studiedag. Op studiedagen proberen we altijd leuke activiteiten te ondernemen. Vandaag gingen we naar Bounce Valley in Eindhoven. Een groot springkussenpark met glijbanen, een wipe-out baan en allerlei andere dingen waar je op en af kan springen. Hier hebben ze zich goed kunnen vermaken. Bij terugkomst hebben ze lekker film gekeken tot de anderen kinderen uit school kwamen. Na het fruit eten stond de activiteit alweer klaar. Vandaag speelden we voetbal en schipper mag ik overvaren. Het potje voetbal van gister was zo goed bevallen en sommige kinderen die graag voetballen waren er niet op woensdag, dus besloten we dit nog eens te spelen. Voor de jongere kinderen hadden we schipper mag ik overvaren op de planning staan. De schipper bepaalt of de kinderen mogen overvaren en op welke manier. Soms moeten ze achteruit lopen of springen als een kikker en de andere keer mogen ze gewoon overvaren. Dit spel vinden de jongere kinderen erg leuk om te doen en verveelt niet snel. Hierna speelden we nog even slingertikkertje. Zo hadden we toch meer dan een uur buiten gespeeld.

  


Vrijdag 10 februari
We sluiten de laatste dag van deze zonnige week af met een potje buskruit. Ook dit spel vinden de kinderen bij Sportstuif Helmond erg leuk om te doen. De kinderen dragen deze activiteit zelf ook vaak aan. Bij buskruit is er een zoeker. De bal wordt voor hem of haar weggeschoten en hij of zij moet de bal gaan halen zonder te kijken waar de kinderen zich gaan verstoppen. Als de bal is opgehaald wordt deze in de hoepel gelegd. De kinderen moeten zorgen dat ze niet gezien worden, dan word je namelijk gebuut. Ben je gebuut dan ben je af. Maar de bal mag 3x in een potje weg worden geschoten en als dat gebeurd beginnen we van voor af aan en mag iedereen weer mee doen. De kinderen mogen normaal niet bij de auto’s komen omdat we ze dan niet goed in de gaten kunnen houden, maar met buskruit mag dit wel. Dit vinden ze extra leuk. Zo kunnen ze zich nog beter verstoppen. We begonnen de week met mooi weer en eindigen de week met mooi weer. Hopelijk hebben we dit volgende week weer en kunnen we weer lekker buiten bewegen met z’n allen!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches