Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

vierdoelenvoetbal, Sportstuif puzzeljacht en de springkussens in week 22 - 2022

Hallo lieve kinderen en ouders in Helmond! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. In week 22 van maandag 30 mei tot en met vrijdag 3 juni deden we de volgende activiteiten: vierdoelenvoetbal, sportstuif puzzeljacht en de springkussens. Lees je mee?

Maandag 30 mei     

Ook deze week was er weer een school die een extra weekje vakantie had waardoor we ook in de ochtenden de kinderen op mochten vangen. Vandaag begon de dag dus weer vroeg. Toen alle kinderen eenmaal naar Sportstuif gebracht waren was het eerste spel wat de kinderen graag wilde doen verstoppertje in het donker. Alle rolluiken gingen dicht, de lampen gingen uit en zo konden we beginnen. De kinderen willen altijd veel liever verstoppen dan de zoeker zijn dus in het begin was het loten wie mocht beginnen met zoeken maar daarna is iedereen een keer de zoeker geweest. We spelen dit spel regelmatig omdat de kinderen dit helemaal leuk vinden maar toch verbazen wij ons steeds weer over de goede verstopplekken van de kinderen. Eenmaal klaar met verstoppertje hebben we samen fruit gegeten en zijn we daarna naar buiten gegaan voor het spel buskruit, een spel wat ook aardig bovenaan het favoriete lijstje van de kinderen staat. In de middag konden de kinderen met Nathan op de BSO blijven en hebben Luc en Desiree de andere kinderen uit school gehaald. Na het fruit eten en wat ranja drinken stonden er ook vandaag 2 activiteiten op de planning omdat het weer gezellig druk was. Bij de ene activiteit was het doel om zo veel mogelijk punten te scoren. In het veld stonden heel wat pionnen en korven. Hierbij mochten de kinderen proberen om de hoepel over de pion te gooien en om de bal in de korf te gooien. Bij het vierdoelenspel werden de kinderen ingedeeld in tweetallen en was het de bedoeling om samen met je team zo lang mogelijk in het veld te blijven. Werd er in jou doeltje gescoord dan mocht je wisselen met het team wat aan de zijkant stond. We hebben heel de middag buiten gespeeld en dat verdiende uiteindelijk wel een lekker koekje.

Dinsdag 31 mei  

Vandaag waren er ook weer veel kinderen in de ochtend. We begonnen de dag met een zelf gemaakt laserparcours in de kleedkamer. De kinderen hadden met wol een parcours gemaakt waarbij ze natuurlijk moesten proberen om de ‘lasterstralen’ niet te raken en naar de overkant te komen. Na het fruit eten hebben we glow in the dark tikkertje gedaan. De rolluiken gingen weer dicht, de lichten gingen uit, de tafels en stoelen gingen aan de kant en de discobal, de muziek en de glowsticks gingen aan. Het zag er heel gezellig uit met de glowsticks in het donker en iedereen wilde wel meerdere keren de tikker zijn. In de middag mochten de andere kinderen weer uit school gehaald worden. Na het vaste fruit momentje waren er vandaag ook weer 2 activiteiten. Aan een kant van het veld werd superbal gespeeld. Hierbij kon iedereen de bal pakken en moest je proberen de andere kinderen af te gooien zonder te lopen met de bal. Je moest alleen wel goed onthouden wie jou had afgegooid want als dat kindje zelf werd afgegooid dan mocht je weer meedoen. Aan de andere kant van het veld speelde we doeljagerbal. Er was een tikker die moest proberen alle kindjes te tikken. Als je getikt was mocht je aan de zijkant gaan staan maar als de bal door de korf werd gegooid die in het midden van het veld stond, dan mochten iedereen weer meedoen. Lukte het de tikkers om iedereen te tikken zonder dat de bal door de korf werd gegooid? We hadden vandaag veel geluk met het weer want precies tijdens de activiteit ging het zonnetje schijnen. We hebben dus lekker lang buiten gespeeld vanmiddag.

Woensdag 1 juni

De dag begon vandaag weer vroeg met een aantal kindjes die weer een studiedag hadden. In de ochtend maakte we een hut, speelde we spelletjes in de hut, hebben we buiten getennist en gevoetbald en maakte we meerdere strijkkralenwerkjes en voor we het wisten was het middag en alweer tijd om de andere kinderen uit school te halen. Nadat de buikjes weer gevuld waren met de boterhammen die de kinderen van thuis mee hadden genomen hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen, de hut was nog steeds erg populair. Na het vaste fruit momentje was het tijd voor de activiteit namelijk de grote sportstuif puzzeljacht. Er waren een aantal puzzelstukken zo groot als een A4’tje die door Luc verstopt werden in de kantine maar ook buiten. De kinderen mochten vervolgens de puzzelstukken zoeken om de puzzel uiteindelijk compleet te maken. Toen dat eenmaal gelukt was werd de groep in tweeën gedeeld. Een groep mocht de puzzelstukken verstoppen en de andere groep mocht ze daarna gaan zoeken. Vervolgens werden de rollen van de teams omgedraaid en keken we welk team het snelste was. De verstopplekken van de kinderen waren erg goed en soms hadden de teams daarom wel wat hints nodig om erachter te komen waar ze lagen. Vooral het verstoppen van de puzzelstukjes vonden de kinderen geweldig om te doen en gelukkig hadden we aan het einde van de middag alle puzzelstukjes weer bij elkaar.

Donderdag 2 juni   

De laatste studiedag van deze week en ook vandaag waren er weer een aantal kinderen in de ochtend al bij Sportstuif. Ook vandaag werden er verschillende hutten gebouwd en daarin spelletjes gespeeld. Aan het einde van de ochtend zijn we met zijn alle naar Sportstuif Brandevoort gereden. Zij hadden voor deze week de springkussens gereserveerd maar deze hadden ze vandaag en morgen niet meer nodig dus deze hadden wij daar even opgehaald. Eenmaal weer terug bij Sportsuif Helmond hebben we gelijk alle springkussen opgezet en dat waren er maar liefst 3 dus dat was super leuk! Nadat de kinderen even uit konden razen op de springkussens was het al weer tijd om samen de kinderen uit school te halen. Toen we terugkwamen stond het fruit en de bekers ranja al voor de kinderen klaar waardoor ze meteen aan konden schuiven. Daarna hebben wij met zijn alle als activiteit op de springkussens gespeeld. Met de muziekbox aan hebben wij er een gezellige middag van gemaakt en de kinderen vonden de springkussens super leuk! Als afsluiter van deze heerlijk zonnige dag kregen de kinderen ook nog eens een lekker waterijsje!

Vrijdag 3 juni

En toen was het alweer vrijdag. De dag begon zoals iedere week met een gezamenlijke lunch. De kinderen hadden weer goed gevulde broodtrommeltjes vanuit thuis meegekregen. In de auto vanuit school terug naar de BSO kregen we al gelijk de vraag of de springkussens er vandaag weer waren dus na de lunch hadden we ook vandaag weer 3 springkussens opgezet. Het was qua aantal kinderen wat rustiger dan gisteren waardoor de kinderen vandaag extra vaak aan de beurt kwamen op het springkussen. De kinderen hebben heel de middag genoten van de springkussens maar ook zeker van het mooie weer. Het was weer een top middag die ook vandaag weer afgesloten werd met een heerlijk ijsje. Op naar weer een super leuke week bij Sportstuif volgende week! Maar eerst nog even genieten van het lange weekend!



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches