Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verstoppertje in het donker, overlooptrefbal en fopbal in week 40 - 2021

Maandag 4 oktober

Welkom bij weer een nieuwe blog over de activiteiten van de afgelopen week. Vandaag zijn de kinderen opgehaald op school door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Eenmaal terug hebben we lekker vers fruit gegeten die op de dag zelf gehaald is bij de Lidl. Na het fruit eten was het tijd voor de 1e activiteit van deze week. Vandaag was dit het spel ratten en raven. Het spel gaat als volgt.

 

Je maakt 2 rijen kinderen waarbij ze tegenover elkaar staan. De ene rij is de ratten, de andere rij de raven. In het verhaal komen de woorden ratten en raven voor. Zeg je ratten: dan moeten de ratten zo snel mogelijk wegrennen en gaan de raven ze tikken. Ze je raven: dan rennen de raven weg en moeten de ratten ze tikken.

 

 

Daarna hebben de kinderen binnen nog vrij gespeeld. Vooral het spel UNO is de laatste tijd het favoriete spel van de kinderen.

Dinsdag 5 oktober

Vandaag zijn de kinderen opgehaald door pedagogisch medewerkers: Luc, Desiree en Joris. Ook onze stagiaires Edo en Memphis gingen mee om kinderen te halen. Terug bij Sportstuif werd het fruit klaargemaakt om vervolgens aan tafel lekker wat fruit te eten met zijn alle. Helaas kwamen de activiteiten voor buiten te vervallen. Het regende te hard om naar buiten te gaan. De herfst is dan toch echt begonnen. Maar dat weerhoudt onze Sportieve Buitenschoolse opvang er niet van om een activiteit te geven. De kinderen vinden verstoppertje in het donker altijd helemaal geweldig. Dit was vandaag dus ook een goed alternatief. De kinderen vonden de beste verstopplekken en er werd fanatiek gespeeld. Alle kinderen hadden ook super lang meegedaan. Na de activiteit was het weer beter opgeklaard. Dus de kinderen konden toch nog even naar buiten. Er was ook nog even gevoetbald.

 

Woensdag 6 oktober

Een langere middag bij Sportstuif vandaag. Na de kinderen te hebben gehaald gingen we de boterhammen opeten. Daarna hadden de kinderen zelf de tijd om vrij te spelen. Vandaag werden er spelletjes uit de kast getrokken. Kinderen spelen het krokodillen spel en tafelvoetbal is ook favoriet. Om 14:00 uur was het tijd voor de activiteit/WMA. Vandaag speelde we overlooptrefbal. De oversteek was een rots. Kwam je buiten de pylonen stond je in de lava en was je een lava monster. Het spel begon met één lava monster die met een vuurbal gooide. Was je afgegooid werd je ook een lava monster. Dit ging door tot er nog maar een aantal overbleven. De kinderen vonden het geweldig. Eenmaal klaar was het tijd voor een hapje fruit. De kinderen kwamen binnen tot rust van de activiteit.

Donderdag 7 oktober

Vandaag kwam Sportstuif Helmond Brandevoort op bezoek. Na het fruit eten met alle kinderen konden we lekker naar buiten. Vandaag scheen het zonnetje. Dat was super fijn. De uitleg van fopbal werd gegeven. Daarna werden de kinderen opgesplitst in twee groepen, zodat iedereen veel aan de beurt komt. Na fopbal speelden we nog lummeltje. Deze afwisseling vonden de kinderen leuk. Daarna hebben de kinderen nog vrij kunnen spelen. Veel bleven buiten om lekker in de zon te kunnen spelen.

Vrijdag 8 oktober

De laatste dag van deze week. De kinderen waren opgehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Terug bij Sportstuif was het tijd voor het eten van de boterhammen. Daarna gingen de kinderen spelen met de strijkkralen. Er waren super mooie kunstwerken gemaakt. Later op de middag gingen we fruit eten en vervolgens naar buiten voor de activiteit. Vandaag speelde we een spel wat ook altijd op de kermis terugkomt. Namelijk de kamelenrace. Kinderen probeerde een bal in de korf te gooien. Bij iedere bal die raak was mochten ze een pylon naar achter. Wie als eerste de laatste pylon bereikte won het spel. De kinderen vonden het fantastisch om te spelen. Een leuke afsluiter van deze week bij onze sportieve kinderopvang.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches