Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verstoppertje in het donker, doeljagerbal en curling in week 51 - 2022

Maandag 19 december
De eerste dag van de week was weer aangebroken. Een leuke week voor de kinderen omdat het bijna kerstvakantie was. Op de BSO werden dan ook kerstcadeautjes geknutseld wanneer de kinderen van school gehaald werden. Daar hadden ze maar kort de tijd voor, omdat de activiteit zou gaan beginnen. Vandaag speelden we drie op een rij estafette en tienbal. Twee leuke verschillende spellen. Bij drie op een rij estafette is het de bedoeling dat je met je team drie op een rij probeert te maken. Dit kun je doen door zo snel mogelijk naar het speelvak te rennen en je hoedje goed neer te leggen. De teams rennen tegelijk dus je moet snel kijken waar je je hoedje neer zou leggen. Was er geen drie op een rij dan mocht je een hoedje verplaatsen en de volgende aantikken. Een leuk spel waarbij je ook een beetje na moet denken. Het spel tienbal is een spel waarbij de naam al iets zegt over het spel. Er zijn twee teams die in een groot vak vrij mogen bewegen. Het team dat de bal heeft probeert tien keer over te gooien zonder de grond te raken. Wanneer dat gelukt is, heeft dat team een punt en spelen we verder. Er werd fanatiek meegedaan en goed vrijgelopen. Na de activiteit werden sommige kinderen al opgehaald. Andere maakten hun kerstcadeautjes af of konden lekker vrij spelen. Een fijne eerste dag van de week.



Dinsdag 20 december
Helaas kunnen wij bij Sportstuif niet bepalen wat het weer gaat doen en moeten wij soms onze activiteiten aanpassen aan het weer. We zijn zeker niet van suiker en proberen vaak naar buiten te gaan maar vandaag regende het hard en al erg lang. Geen zicht op beter weer dus de plannen werden gewijzigd. Binnen hebben we vandaag dirigent en memorie gespeeld. De jongere kinderen speelden op de gang een spel waarbij je naar het spel moest rennen twee kaartjes mocht omdraaien en weer terug moest rennen. Had je de memorie goed dan nam je de kaartjes mee, waren het twee verschillende dan draaide je ze weer terug. Zo speelden we door tot alle memorie kaartjes gevonden waren. De oudere kinderen speelden dirigent. Alle kinderen stonden in een kring met één persoon in het midden. Hij of zij moest even de ogen sluiten. Ondertussen werd er een dirigent gekozen. De persoon in het midden mocht de ogen weer open doen. We begonnen met stampvoeten zodat de dirigent niet gelijk herkend werd. De dirigent probeerde zonder dat de persoon in het midden het zag, te wisselen van beweging. De anderen probeerden de dirigent na te doen zonder te laten zien naar wie ze keken. De persoon in het midden mocht drie keer raden wie de dirigent was. Soms was het nog best lastig om erachter te komen. Ondanks de leuke binnen activiteit, hoopten we dat we woensdag wel naar buiten zouden kunnen gaan.



Woensdag 21 december
Na het waterballet van de dinsdag was het woensdag weer iets beter weer. De medewerkers van Sportstuif Helmond konden alle kinderen droog ophalen. Dit is zeker fijn voor de kinderen die lopend of zelfstandig naar Sportstuif komen. Op woensdag zijn de kinderen altijd eerder uit en eten we gezamenlijk op de locatie. Dan hebben we ook meer tijd voor de activiteit om vrij te spelen. De pedagogisch medewerkers zijn niet vies van een potje voetbal. Zij worden dan ook regelmatig uitgedaagd voor een wedstrijdje. Maar ook de kinderen die liever binnen spelen, kunnen hier hun ding doen. De laatste tijd vliegen de loom bandjes ons om de oren en van lego worden hele kunstwerken gemaakt. Toch is het fijn dat we bij goed weer naar buiten kunnen voor de activiteit en we stimuleren alle kinderen dan ook om mee te doen. Vandaag speelden we doeljagerbal. Dit is een spel waarbij er meerdere dingen gebeuren. Er zijn een aantal tikkers. Zij proberen de spelers te tikken. Ben je getikt dan ga je op de bank zitten. Er stond ook een korf in het veld. Als de kinderen die nog niet getikt waren, de bal in de korf konden gooien, dan waren alle kinderen die getikt waren weer vrij. Zo werd het een wedstrijdje. Kon de tikker iedereen tikken, of waren de vrije spelers de tikker te slim af.



Donderdag 22 december
Helaas zaten de weergoden het ons vandaag weer niet mee. Maar er is een activiteit die alle kinderen heel leuk vinden om te doen. Als het dan eens regent of slecht weer is, dan willen we deze activiteit nog wel eens doen. We speelden vandaag verstoppertje in het donker. De medewerkers zorgden ervoor dat de rolluiken dicht gingen, tafels verschoven werden en het licht uitgedaan werd. Er werd kort uitgelegd waar je allemaal mocht komen en wat je moest doen als je gevonden was. Iedereen wist goede plekken te vinden, maar er was er eentje die eruit sprong. Deze jongen zat namelijk in een klein kastje waar de zoeker al meerdere keren was langs gelopen. Vandaag werden veel kinderen eerder opgehaald omdat er op verschillende scholen kerstdiner was. Kinderen vertelden ons wat ze hadden gemaakt en wat ze die avond gingen doen. Langzaam kwam de vakantie in zicht. 

Vrijdag 23 december
Hier was hij dan… de laatste dag voor de vakantie. Sommige kinderen hadden gelukt. Zij hadden vandaag een studiedag en dus eigenlijk al vakantie. Op studiedagen en in vakanties willen we graag leuke activiteiten gaan doen. Dus zo ook vandaag. Vandaag gingen we in de ochtend samen met Sportstuif Venray naar de schaatsbaan om een potje curling te spelen. Dit was een leuke nieuwe activiteit en de kinderen hebben zich er goed vermaakt. ’s Middags werden de andere kinderen opgehaald. Maar helaas was het weer slecht weer. De kinderen spelen zo graag verstoppertje in het donker dat we dat gewoon nog eens gespeeld hebben. Op vrijdag zijn er ook veel andere kinderen dan op donderdag, dus voor hen was het de eerste keer deze week. Er werd weer lekker gespeeld en na de activiteit was het droog en konden de kinderen nog naar buiten om zelf lekker te spelen. De dag werd afgesloten met een leuke film. Zo vloog de laatste dag van de vakantie voorbij. De medewerkers van Sportstuif Helmond staan ook in de vakantie klaar om leuke activiteiten te ondernemen. Dit gaan we dan ook zeker doen. Tot volgende week in de kerstvakantie!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches