Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Verschillende activiteiten met zon, wind en regen in week 10 - 2021

Maandag 8 maart

Een goed begin van de week want het zonnetje scheen! De kinderen zijn vandaag opgehaald met de Sportstuif Bus en Sportstuif Auto. Vandaag haalden we de kinderen op bij basisschool de Vuurvogel, De Silvester Bernadette en de Dierdonkschool. Na het eten van een lekker bordje vers fruit en een beker ranja was het weer tijd om naar buiten te gaan. Pedagogisch medewerker Anouk had het spel Iemand is ‘m niemand is ‘m klaar staan. De kinderen wilden natuurlijk winnen. Ze doken, vlogen en sprongen om niet geraakt te worden met de bal. Het kind dat zolang mogelijk bleef staan zonder afgegooid te worden won namelijk het spel. Het leverde een hoop plezier en leuke foto’s op.  

     

Dinsdag 9 maart  

Vandaag zijn de kinderen opgehaald op 7 verschillende basisscholen. Wist je dat Sportstuif Helmond in het algemeen kinderen ophaalt op 11 verschillende basisscholen: de Korenaar, de Vuurvogel, de Goede herder, de Hilt, de Rakt, de Rank, de Dierdonkschool, SBO de Toermalijn, Silvester Bernadette, Wilhelminaschool en het Zuiderbos. Na het fruit eten zijn we direct weer naar buiten gegaan voor de activiteit. Vandaag was het zone vangbal. Bij dit spel begint iedereen in vak 1, gooi je iemand af mag je een vak verder. Dit gaat door totdat je het laatste vak haalt. De winnaar kreeg iedere keer een hesje. Met een hesje was de regel dat er alleen met de slechte hand gegooid mag worden. Op deze manier kan ieder kind op zijn of haar eigen niveau mee bewegen. Dit vinden we bij Sportstuif dan ook erg belangrijk.

     

Woensdag 10 maart

Vandaag hadden we een groep van 8 kinderen. Natuurlijk zijn we eerst lekker gaan lunchen. De kinderen hebben altijd honger na een dag school. Daarna was er de vrijheid voor de kinderen om iets voor zichzelf te doen. Sommige kinderen gingen met pedagogisch medewerker Desiree naar het skatebaantje om te skateboarden en te voetballen. Andere kinderen bleven bij pedagogisch medewerker Luc om creatief bezig te zien. Na het vrij spelen is het natuurlijk tijd voor wat fruit. Ondertussen ging Luc de activiteit van vandaag klaarzetten. Vandaag begon de activiteit met een warming up vanuit de HBK methode. Na de warming up speelden we lummelen. Een ouderwets spelletje, maar de kinderen vonden het helemaal geweldig. Er werd lekker lang gespeeld en de regels werden steeds moelijker gemaakt. Kinderen zochten zelf ook de uitdaging op. Mooi om te zien. Aankomende woensdag 17 maart staat er ook weer een woensdagmiddagactiviteit gepland. We spelen trefbal van 14:00 uur tot en met 15:00 uur. Inschrijven kan via de website Samen bij Sportstuif.

Donderdag 11 maart

Vandaag stond het spel choasbal op het programma. Dit paste goed bij het weer, want hij waaide hard. De kinderen speelde in vier teams tegen elkaar. Met de rode trefballen moesten de kinderen de zware bal in het midden over de lijn bij de tegenstanders zien te krijgen. Want dan konden er punten verdiend worden. Alle ballen vlogen door het veld. De kinderen werden hier enthousiast van. Iedereen wilde zo snel mogelijk weer een bal bemachtigen om niet te verliezen. Mooi om te zien als kinderen fanatiek meespelen.

     

Vrijdag 12 maart

Helaas was de laatste dag van deze week een regenachtig dag. Na de lunch werd er vrij gespeeld. Kinderen hebben mooie kunstwerken gemaakt met de strijkkralen. De regen bleef aanhouden. Normaal gesproken gaan we lekker naar buiten wanneer het droog is. Nu bleef het toch regenen, daarom speelde we een activiteit binnen. Vandaag was dit verstoppertje in het donker. De kinderen vinden dit altijd super leuk om te spelen, zodra we de activiteit binnen doen. De beste verstopplekken werden gezocht. Iedereen wilde natuurlijk als laatste worden gevonden. Natuurlijk deden we als begeleiders ook mee. Dat vinden de kinderen altijd extra leuk. Tot volgende week, dan is het weer tijd voor een nieuwe blog van de activiteiten.  



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches