Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tussen de druppels was het droog in week 20 -2021

Maandag

De Silvester Bernadette had een extra week vakantie. Hierdoor waren we iedere dag vanaf ochtend al volop bezig met activiteiten. Wanneer de kinderen eenmaal compleet waren gingen we met zijn alle naar de skatebaan bij de Warande. Hier hebben de kinderen lekker geskeelerd en gestept. Daarna zijn we ook nog even gaan schommelen bij het speeltuintje in de buurt. In de middag werden natuurlijk de andere kinderen uit school gehaald. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit van vandaag, namelijk tienbal. Twee teams streden tegen elkaar om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Punten konden verdiend worden door vijf keer met elkaar over te spelen. Beide teams gingen natuurlijk volop voor de winst. Na de activiteit was er natuurlijk de ruimte om vrij te spelen. Het maken van een hut blijft toch wel de favoriet.

Dinsdag

Vandaag was het weer wel erg slecht. Met de kinderen die er in de ochtend al waren hebben we toch een leuke activiteit kunnen doen. We speelden verstoppertje in het donker. Het favoriete spel van de kinderen bij slecht weer. De beste verstopplekken werden uitgezocht. Het doel van het spel is om zolang mogelijk verstopt te blijven zitten zonder dat iemand je vind. In de middag zijn de andere kinderen van school gehaald. Gelukkig was het in de middag wel droog en konden we lekker naar buiten. We speelde knakworsttikkertje en het spel de makers en de krakers. De kinderen kwamen bij allebei de activiteiten aan de beurt. Deze variatie vonden de kinderen ook erg leuk. Fijn dat we toch nog lekker naar buiten konden gaan.

Woensdag

Vandaag werd er in de ochtend lekker vrij gespeeld. Daarna speelde de kinderen het spelletje dierenkwartet met Pedagogisch medewerker Desiree. Vandaag werden de andere kinderen natuurlijk eerder opgehaald door de korte schooldag. Met alle kinderen speelden we twee activiteiten deze middag. We begonnen met het spel autotikkertje

'Vier kinderen zijn de tikkers (auto’s) en dragen een lintje, de andere kinderen zijn de lopers. De tikkers staan op een lijn. Bij het startsignaal proberen de kinderen naar de overkant te lopen zonder getikt te worden. De tikkers moeten op de lijn blijven. Als je getikt bent leg je een blokje in de hoepel / korf van de tikkers. Wanneer je de overkant wél hebt behaald zonder getikt te worden leg je een blokje in de hoepel van de lopers. Als alle blokjes op zijn wordt er geteld wie de meeste blokjes heeft, de lopers of de auto’s.'

Op wens van de kinderen gingen we binnen ook nog verstoppertje in het donker spelen. Alle kinderen wilde dit graag spelen. Dus vandaag was er niet één activiteit maar zelfs twee. Daarom hadden alle kinderen een lekker koekje verdiend.

Donderdag

Deze ochtend was het disco tijd bij Sportstuif. Het werd donker gemaakt en de discolampen en muziek gingen aan. De kinderen gingen lekker los met eigen danspasjes. Er werden ook verzoekjes gedaan door de kinderen. Dit vonden ze erg leuk! Daarna gingen we lekker naar buiten voor een eigen bedacht spel van een kind. De naam van het spel was ballendans. Er waren meerdere hoepels en de muziek draaide. Ieder kind had een bal in zijn of haar handen. Wanneer de muziek stopt moet de bal eerst achter door de eigen benen en daarna voor door de benen. Daarna moest je zo snel mogelijk in een hoepel gaan staan. Wie geen hoepel wist te bemachtigen lag uit het spel. Na het ophalen van de kinderen speelde we natuurlijk onze dagelijkse activiteit. Vandaag was dit rupsbal. Twee teams streden tegen elkaar voor de winst. Er werd fanatiek gecoacht door de kinderen. Erg leuk om te zien!

Vrijdag

Helaas was het weer in de ochtend wederom niet goed. Daarom werd er een spelletjes ochtend gehouden met de kinderen die er waren. Ze speelde spot- it, UNO en dierenkwartet. In de middag werden de andere kinderen opgehaald. Daarna was het natuurlijk tijd voor de lunch. Omdat sommige kinderen vandaag vroeg werden opgehaald zijn we meteen na de lunch naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag. In twee teams speelde we de geluksestafette. Na drie fanatieke rondes moesten we helaas naar binnen vanwege de hevige regen. Uiteindelijk is er binnen nog wel lekker bewogen met Just Dance. Toch nog een leuke sportieve afsluiter van deze regenachtige week bij Sportstuif Helmond.



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches