Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Trefbal, flessenvoetbal en 10 tellen in de rimboe week 28 - 2022

Een zomerse week bij Sportstuif Helmond de Braak. Het was weer volop genieten in week 28. We speelde: Trefbal, flessenvoetbal en 10 tellen in de rimboe. Lees het in onze blog. 

Maandag 11 juli  

De nieuwe week bij Sportstuif begon weer met een heerlijk zonnetje. Nadat alle kinderen uit school opgehaald waren door pedagogisch medewerkers Luc, Casper en Desiree was het tijd om gezamenlijk vers fruit te eten. Toen al het fruit op was mochten de kinderen toch nog even aan tafel blijven zitten want er moest een verjaardag gevierd worden. Daan was vandaag jarig dus nadat wij met z’n alle heel hard hadden gezongen voor hem kregen wij ook nog eens wat lekkers. Terwijl de kinderen aan het smullen waren van de traktatie van Daan was Casper al bezig met het klaarzetten van de activiteiten van vandaag namelijk; Trefbal en Annemaria Koekoek. Wanneer het gezellig druk is qua kind aantallen zorgen wij er eigenlijk altijd voor dat we twee activiteiten hebben zodat de kinderen lekker veel kunnen bewegen en iedereen uiteindelijk ingedeeld wordt in een groep waarbij ze op hun eigen niveau mee kunnen spelen. Trefbal en Annemarie Koekoek zijn twee spellen die de kinderen goed kennen en die ze ook erg leuk vinden dus konden we na de groepsverdeling al snel beginnen met spelen. Er werd fanatiek meegespeeld en de kinderen kregen er maar geen genoeg van waardoor er nog lang door werd gespeeld. Uiteindelijk werden de eerste kinderen al opgehaald en was dat een mooie tijd voor een koekje.

Dinsdag 12 juli  

Vandaag was het weer lekker druk met kinderen bij Sportstuif. Toen de kinderen aankwamen bij Sportstuif mochten ze nog heel even vrij spelen. Eenmaal compleet was het weer tijd voor fruit! Na het fruit eten stonden er buiten al twee activiteiten klaar. De kinderen werden in twee groepen verdeeld. Bij Casper en Edo mochten de kinderen flessenvoetbal spelen. Iedereen kreeg zijn of haar eigen fles en met die fles mocht je een plekje in het veld zoeken. Het doel was vervolgens om met de voetbal de flessen van de andere kinderen om te schieten zodat er steeds meer water uit zou gaan. Degene die aan het einde van het spel het meeste water over had, die had gewonnen. Bij Desiree werd het spel tienbal gespeeld. Normaal gesproken wordt dit spel met een bal gespeeld maar omdat het zo warm was hadden we er een spons van gemaakt. De kinderen werden verdeeld over twee teams. Binnen je team moest je proberen de spons 10 keer over te gooien zonder dat de tegenstander de spons te pakken kreeg waarbij er niet gelopen mocht worden met de spons. Als dit lukte, dan had je een punt voor je team. Later in het spel kon je nog extra punten verdienen door na de 10 keer overgooien, de spons ook nog eens te vangen in het vak van de tegenstander.

Na de activiteit waren de kinderen nog niet uitgespeeld en omdat het zo warm was werd het een groot watergevecht. Gelukkig waren de meeste kinderen alweer aardig opgedroogd toen ze werden opgehaald door hun ouders.

Woensdag 13 juli 

Op woensdag zijn de kinderen altijd op tijd klaar met school waardoor we een lange dag bij Sportstuif hebben en dus extra veel kunnen doen. De dag begon met een gezamenlijke lunch. Het zou vandaag weer een warme dag worden dus Luc had te ouders van de voren gevraagd of ze zwemkleding mee wilde geven aan de kinderen. Nadat de buikjes weer gevuld waren werd de buikschuifbaan klaargemaakt en hadden de kinderen al snel hun zwemkleding aangetrokken. Met extra veel zeep en veel water op de baan konden de kinderen zich goed vermaken op de buikschuifbaan. Ook Sportstuif Brandevoort kwam langs om samen te spelen. De meeste kinderen hadden al vaker geoefend en kwamen zelf helemaal tot het einde. Er werd niet alleen buik geschoven maar ook de grote zwemband was een succes. Wat later op de middag hadden we de tafels en stoelen naar buiten verplaatst onder de luifel zodat we gezamenlijk in de schaduw fruit konden eten. Daarna werd er nog lang verder gespeeld op de buikschuifbaan en zo hadden wij er met zijn alle weer een mooi dagje van gemaakt.

Donderdag 14 juli  

Ook vandaag werden de kinderen weer uit school gehaald met de Sportstuif bus en auto. Eenmaal terug bij Sportstuif was het weer tijd voor het vaste fruit momentje. Na het fruit eten hadden de kinderen ook vandaag weer geluk. Jayh is namelijk in de vakantie jarig maar hij wilde vandaag vast zijn verjaardag vieren op de BSO. Er werd hard gezongen en daarna kregen de kinderen allemaal een lekker ijsje. Dat vonden ze wel lekker met dit warme weer. Toen alle ijsjes op waren mochten alle kinderen naar buiten voor de activiteiten van vandaag. Luc had voor vandaag de opblaasbare pannakooi meegenomen dus de eerste groep mocht beginnen met een klein voetbaltoernooitje waarbij er steeds 2 tegen 2 werd gespeeld in de pannakooi. De tweede groep mocht beginnen bij Desiree waar we de hoepeldans speelde. De hoepeldans is eigenlijk een stoelendans maar dan met hoepels. De kinderen waren erg fanatiek en iedereen wilde natuurlijk graag als laatste overblijven. Er werden verschillende rondes gespeeld waarbij de hoepels eerst in een kringetje lagen maar later ook kris kras door elkaar kwamen te liggen wat het extra moeilijk maakte. Er werd ook vandaag weer leuk meegedaan met de activiteiten en omdat het zonnetje nog lang scheen werd er daarna ook nog buiten gespeeld. De kinderen die het te warm hadden gekregen van de activiteit gingen binnen een mooie tekening maken of speelde een rustig spelletje.

   

Vrijdag 15 juli  

De week is weer voorbij gevlogen en we hadden veel geluk met het mooie weer en dat was vandaag niet anders. Het zonnetje scheen en we begonnen de dag met het ophalen van de kinderen uit school. Eenmaal compleet bij Sportstuif begon de dag zoals gewoonlijk op vrijdag weer met botterhammetjes eten. Toen de trommeltjes weer leeg waren werd de pannakooi buiten opgezet en konden de kinderen, als ze dat leuk vonden, buiten gaan voetballen. Later in de middag moesten er nog een aantal kinderen uit school gehaald worden en na het fruit momentje was het tijd voor de activiteit van vandaag; tien tellen in de rimboe. Het veld werd vol gezet met van allerlei materialen waar de kinderen achter kon verstoppen en iedereen wilde wel een keer de zoeker zijn. Dit spel vinden de kinderen ook altijd super leuk om te doen waardoor er uiteindelijk nog lang doorgespeeld werd. Een mooie afsluiter van weer een leuke weer bij Sportstuif. Op naar volgende week.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches