Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Studiedag, zwerkbal en strijkkralen in week - 27

Maandag 5 juli

Jeetje wat gaat de tijd snel. Het is nog maar drie weken tot de zomervakantie. Het was mooi weer vandaag dus dat was top voor een middagje Sportstuif. Na het eten van het lekkere verse fruit was het tijd voor de activiteit van vandaag. We speelde lieveheersbeest en knakworsttikkertje. Ook pedagogisch medewerkers Luc en Roy deden mee. De kinderen vonden het geweldig. Na het spelen van tikkertje was het tijd voor vrije tijd. De kinderen maakte een mooie Kapla toren en speelde het spel dierenkwartet.

     

Dinsdag 6 juli

Vandaag had basisschool de Silvester Bernadette een studiedag. Soms gaan we dan wel eens op een uitstapje. Deze dinsdag zijn we naar Monkey Town gegaan. Er werd geklommen, geklauterd en gegleden. Er was ook een trampoline waar ze op konden springen en een voetbalveldje. Eenmaal terug bij Sportstuif zijn we gaan eten. Daarna was het tijd om lekker naar buiten te gaan. Er werd buiten geskeelerd en geskateboard. De andere kinderen werden nu ook van school gehaald. Na het fruit eten gingen we naar buiten voor de activiteiten van vandaag. We speelde een eigen verzonnen spel van een kind, dit was zwerkbal van Harry Potter. De andere activiteit was voetballen in twee teams. De kinderen vonden het leuk een spel te spelen die door een ander kind was bedacht. Kortom een sportieve en leuke dag bij Sportstuif Helmond de Braak.

          

 

Woensdag 7 juli

Terug bij de sportieve BSO Sportstuif zijn we lekker gaan eten. Want het is natuurlijk een langere middag. Na het eten gingen kinderen al vrij snel naar buiten. Op eigen initiatief gingen ze voetballen met elkaar. Vandaag was het niet nodig iets klaar te zetten voor de activiteit, want we speelde omgekeerd verstoppertje.

Één iemand verstopt zich op het schoolplein en alle andere moeten de verstopper gaan zoeken. Wanneer de verstopper, door iemand wordt gevonden, moet die persoon er óók bij gaan zitten. Het spel is afgelopen als iedereen bij de verstopper zit. Degene die de verstopte persoon als eerst vond, mag de verstopper zijn.  

Na de activiteit was het tijd voor een hapje fruit. De rest van de dag konden de kinderen nog lekker vrij spelen. Vandaag werden er fanatiek hutten gebouwd.

Donderdag 8 juli

Vandaag zijn de kinderen opgehaald bij: De Rank, De Goede Herder, De Vuurvogel, De Toermalijn en basisschool Dierdonk. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif was het tijd voor fruit met wat ranja. De kinderen hadden vandaag de keuze tussen: banaan, komkommer, appel en peer. Dat was smullen. Daarna gingen we lekker naar buiten voor de sportactiviteit. De activiteit vandaag was trefbal met pylonen. Een team kon winnen door alle pylonen van het andere team om te gooien. De kinderen vonden het trefbal erg leuk en hebben daarom ook lekker lang doorgespeeld.

Vrijdag 9 juli

Gelukkig konden we deze laatste langere middag bij Sportstuif goed afsluiten met mooi weer. De kinderen waren opgehaald met onze Sportstuif bus of auto. Eenmaal bij Sportstuif was het tijd om te eten. De kinderen konden na het eten even lekker vrij spelen buiten. Pedagogisch medewerker Luc was bezig met het klaarzetten van de activiteit. Vandaag gingen kinderen het spel vissen spelen.

De kinderen nemen in twee/drietallen plaats bij een hoepel die aan een touw vast zit. Om de beurt rennen ze naar de rand van het ‘meer’. Ze gooien hun hoepel uit om voorwerpen te vangen. Wanneer er ‘vissen’ (voorwerpen) in de hoepel liggen, trekken ze deze terug en mogen ze de spullen meenemen naar waar de rest staat te wachten. Wanneer ze terug zijn is de volgende aan de beurt.

Na de activiteit werd er binnen nog flink met strijkkralen gespeeld. Er zijn allerlei figuren uit de Lion King gemaakt. Deze week eindigde de week creatief.

     



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches