Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Springkussen, Monkeytown en auto's wassen in week 25 - 2023

Maandag 19 juni
De eerste dag van de week begon met fantastisch weer! Daar houden wij van bij Sportstuif. Dit betekent namelijk dat we weer lekker buiten activiteiten kunnen gaan doen. Er stonden twee activiteiten op de planning een sponzengevecht en spelen met de sproeier. Maar toen de medewerkers van Sportstuif de Braak de kinderen op wilden gaan halen kwamen ze erachter dat de auto’s wel weer een wasbeurt mochten krijgen. Dus hebben we 1 activiteit (sproeier) omgewisseld naar de activiteit auto’s wassen. We hadden verwacht dat de meeste kinderen lekker mee wilden doen aan het sponzengevecht. Maar tot onze verbazing werden alle kinderen heel enthousiast toen ze de auto’s klaar zagen staan om gewassen te worden. We hebben daarom ook met een hele grote groep onze Sportstuif auto’s weer mooi laten blinken. De kinderen zijn heel secuur te werk gegaan en pakten het op als een ware team activiteit. De een was tips aan het geven aan de ander. En weer ergens anders was een groepje kinderen een plan aan het bedenken om de auto zo schoon mogelijk te krijgen. Wij als medewerkers hebben hier goed van genoten en alles in goede banen laten verlopen. De dag eindigde met heel tevreden kinderen en weer 3 blinkende auto’s om de rest van de week de kinderen mee van school te halen!
 

               


Dinsdag 20 juni
De kinderen zijn uit school gehaald met de blinkend schonen Sportstuif auto’s. We hebben toen iedereen binnen was lekker fruit gegeten en zijn daarna lekker naar buiten gegaan. Daar hadden de medewerkers al de activiteit klaar gezet om zo lekker snel in beweging te kunnen komen. De activiteit vandaag was hetzelfde voor de hele groep: overloop tikkertje met de sproeier. De sproeier werd in het midden van het speelveld neergezet en toen werd er overloop tikkertje gespeeld. De kinderen deden in het begin goed mee maar we merkte dat ze de sproeier steeds interessanter begonnen te vinden en toen hebben we ze lekker vrij met de sproeier laten spelen. Sommige kinderen hadden een keer geen zin om nat te worden en die hebben lekker zelf kunnen spelen. We hebben namelijk twee nieuwe grote ballen bij sportstuif en die vinden de meeste kinderen heel erg leuk! Ze hebben zich dus allemaal op hun eigen manier lekker kunnen vermaken.
 


Woensdag 21 Juni
Vandaag was het weer een lange middag bij Sportstuif. Toen alle kinderen uit school gehaald waren heeft iedereen kunnen zien dat er op de voetbalvelden tegenover ons een heel groot springkussen neer was gezet. Een hele hoop kinderen vroegen dus ook of wij daar met zijn alle konden gaan spelen. Toen hebben we met het team besloten dat we dit maar eens even zouden gaan vragen. En YES…. Het mocht! De jongerenwerkers van de Lev Groep hadden een leuke evenement georganiseerd en ook wij mochten gezellig mee komen spelen. Omdat dit mocht hebben we onze collega’s uit Brandevoort ook gevraagd om mee te komen spelen. Wanneer we daar aankwamen zagen we dat er niet alleen maar een groot springkussen stond maar dat er ook nog iets anders lag. Namelijk een grote opblaasbare pannakooi en hele grote bubble ballen waar je in kon gaan staan en dan tegen elkaar aan kon beuken. En dat deed dus geen zeer want de bal was heel dik en gevuld met lucht. Dus als je omviel stuiterde je een keer en dan kon je weer gaan staan en terug beuken. We hebben hier lekker de hele middag van kunnen genieten. Al met al dus weer een hele grote verassing voor de kinderen en medewerkers. Wat kan er toch zomaar iets leuks voorbij komen!
 

                


Donderdag 22 juni
Vandaag zat het weer helemaal niet mee. Ondanks dat iedereen blij was dat de temperatuur flink wat daalde door alle regen, blijft het toch vervelend als je tijdens de BSO leuke activiteiten wil organiseren. Maar wij bij Sportstuif zijn allemaal heel flexibel en creatief. Dus in no-time hadden we de planning omgegooid. We hebben vandaag 3 verschillende activiteiten gedaan: Fopbal, Just dance en drie-op-een-rij-estafette. Dit waren drie activiteiten die we mooi binnen/onder de overkapping konden spelen. Fopbal vinden alle kinderen altijd een heel leuk spel. Omdat je hier de andere kinderen mee voor de gek kan houden. En je kan ook laten zien dat je niet voor de gek te houden bent. Er werd heel fanatiek mee gespeeld. Just dance werd ook heel erg goed ontvangen door de kinderen. Iedereen heeft flink staan dansen en alle kinderen kwamen steeds met nieuwe nummers om op te zetten. Na dat alle activiteiten gedaan waren hebben de kinderen nog gevraagd of ze door mochten gaan met just dance, dit was vandaag echt wel de favoriet. Drie-op-een-rij-estafette was ook heel leuk. Het is een simpel maar tegelijker tijd heel lastig spel want je moet veel inzicht hebben. Maar je moet ook snel kunnen rennen. Er werd heel leuk mee gespeeld en de kinderen hebben ondanks het slechte weer toch weer een heerlijke dag gehad.
 

               


Vrijdag 23 juni
Het weekend staat weer voor de deur maar eerst gaan we nog even lekker spelen bij Sportstuif. Het was gelukkig compleet het tegenovergestelde van de dag ervoor. De zon scheen heerlijk en de kinderen hebben lekker de hele middag buiten kunnen spelen. Er waren in de ochtend ook al twee kindjes met een studiedag en die hebben lekker in Monkeytown mogen spelen. Dus dat is altijd heel erg leuk. In de middag hebben we heel erg veel vrij gespeeld maar ook hebben we het spel buskruit gespeeld. Het verstoppen en de bal weg mogen schieten word altijd heel fanatiek gespeeld. Iedereen wil ook altijd de zoeker zijn omdat dit ook een hele leuke rol is. Het was een heerlijke dag om het weekend mee in te luiden.  

                                



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches