Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportstuif uitbeeldspel, Levend kwartet en buskruit in week 5 - 2022

Maandag 31 januari

Een nieuwe week bij Sportstuif Helmond de Braak. Helaas begon het deze week met slecht weer door storm Corrie. Na het ophalen van de kinderen door ons vaste team gingen we lekker aan het verse fruit. Eenmaal klaar met het fruit eten was het tijd voor de activiteit van vandaag. Pedagogisch medewerkers Nathan en Desiree hadden een leuk actief spel voor binnen bedacht. Het grote Sportstuif uitbeeldspel. Er waren drie teams. Ieder team kwam om de beurt aan de beurt om de onderwerpen op de kaartjes: uit te beelden, te tekenen of te omschrijven. De andere twee teams mochten raden. Wie als eerste het onderwerp op het kaartje goed had geraden kreeg een punt. Aan het einde gingen we kijken welk team de meeste punten had. De winnaars mochten de activiteit bepalen die we volgende week gaan doen. Na het spel is er nog lekker vrij gespeeld door de kinderen.

Dinsdag 1 februari

Gelukkig was het weer vandaag beter, dus vandaag konden we lekker naar buiten. Na onze vaste structuur van het ophalen van kinderen en het eten van fruit gingen we natuurlijk naar buiten voor de activiteit van vandaag. Het waren maar liefst twee activiteiten. Namelijk: Levend kwartet en Super Mario trefbal. Bij levend kwartet was het de bedoeling om alle hoedjes van één kleur te sparen. Voor welk team dit als eerste lukte kreeg een punt. Het andere spel was Super Mario trefbal. Houd dat spel gaat is onderstaand te zien.

Je speelt trefbal in twee teams. Aan beide kanten staan drie pionnen op de grond. Achter de pionnen staat nog een basket. Als je iemand afgooit mag je een superkracht pakken. De drie superkrachten zijn een extra leven, afweren met de handen of een stukje in het veld van de tegenstander lopen. Drie manieren om te winnen zijn door de alle tegenspelers af te gooien, alle pionnen omgooien of als je alle drie de superkrachten hebt in de basket te gooien.

 

Woensdag 2 februari

Een woensdag oftewel een lange dag bij Sportstuif! Hier is de vaste structuur net wat anders. Want natuurlijk worden eerst de boterhammen gegeten nadat de kinderen van school zijn gehaald. Daarna hebben de kinderen vrij gespeeld. Later op de middag werd er weer lekker van het fruit genoten en was er weer energie om naar buiten te gaan voor de activiteit van vandaag. De activiteit waren twee tikspelen. Als eerste oneindig tikkertje en daarna kat en muis. Tikspellen vinden kinderen altijd leuk. Ze deden er alles aan om niet getikt te worden.

Donderdag 3 februari

Jeeej! Her was weer droog dus nadat de kinderen van school waren gehaald door vaste pedagogische medewerkers: Luc, Desiree en Nathan was het tijd voor fruit. De kinderen genoten van de snacktomaten, komkommer, appel, peer en mandarijn. Daarna gingen we naar buiten voor het spelen van één van de favoriete spellen van Sportstuif. Namelijk, buskruit. De beste verstopplek werden gekozen. Maar de zoekers waren vandaag toch beter. Uiteindelijk ging pedagogisch medewerker Luc de kinderen zoeken. Na een aantal kinderen te hebben gevonden waren de kinderen mij te slim af. Terwijl ik van de buut af was gingen ze elkaar coachen wanneer ze konden rennen. Toen kwam er één kindje uit en op dat moment rende Luc ook zo snel mogelijk naar de bal. Een ander kind die af was tikte de bal nog net naar het kind zodat die de bal weg kon schoppen. Alle kinderen gingen weer verstoppen. Dus het werd een tweede poging. Dit keer was het beter. Nu lukte het wel alle kinderen te vinden zonder dat de bal werd weggeschoten. Kortom een fanatieke activiteit.

Vrijdag 4 februari

Vandaag zijn de Olympische winterspelen officieel begonnen. Daarom hebben we met Sportstuif leuke thuisopdrachten voor de kinderen gemaakt. Deze zijn terug te vinden op Samen bij Sportstuif. Doe mee! Dat vinden we super leuk.

De kinderen waren opgehaald door het vaste team. Nadat de boterhammen waren opgegeten was het tijd om vrij te spelen. Er werden spelletjes gespeeld zoals dierenkwarten, maar ook werd er getafelvoetbald. Na het eten van fruit om 14:00 uur gingen we lekker naar buiten. De kinderen hadden vandaag iemand is hem niemand is hem gekozen. Er werd fanatiek gespeeld. Ook pedagogisch medewerkers Luc en Nathan deden mee. Alle kinderen probeerde Luc en Nathan af te gooien, want dat vinden ze natuurlijk extra leuk. Daarna werd er door de kinderen die over waren binnen nog verstoppertje in het donker gespeeld. Een leuke afsluiter richting het weekend.

 

 

 

 

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches