Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sporten en bewegen bij een sportieve BSO in Helmond in week - 26

Maandag 28 juni

Vandaag werden de kinderen opgehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Roy. Eenmaal terug bij Sportstuif Helmond de Braak was het tijd voor het eten van wat vers fruit. De kinderen wilde vandaag graag een activiteit naar keuze. Met onze sportieve BSO hebben we altijd een sportplanning, maar als kinderen een voorkeur aangeven denken we graag mee. De kinderen gaven aan slagbal te willen spelen. Het slagbal werd klaargezet en twee teams speelde tegen elkaar. Het ging er fanatiek aan toe en ieder kind wilde de bal zo ver mogelijk wegslaan om een home run te kunnen rennen. Na lekker veel rondes te hebben gespeeld werd er nog even vrij gespeeld. De kinderen gingen naar binnen om daar nog even creatief bezig te zijn voordat de ouders kwamen om ze op te halen.

     

Dinsdag 29 juni

De kinderen waren opgehaald met Bus, auto van Sportstuif of een taxi. Eenmaal terug konden de kinderen even genieten van een moment rust met wat fruit. In de tussen tijd werden twee activiteiten uitgezet. Namelijk, EHBO tikkertje en koning van het veld. Ieder spel speelde ze 15 minuten tot een half uur. Daarna was het tijd om te wisselen. De kinderen vonden de afwisseling in activiteit leuk. Beide spellen spreken ook weer andere motorische vaardigheden aan. Op deze manier is het ook een zoektocht voor ieder kind om te kijken waar ze goed in zijn.

Woensdag 30 juni

De kinderen waren opgehaald op school door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Na lekker geluncht te hebben bij Sportstuif Helmond de Braak gingen we naar de nieuwe sport-bso locatie in Helmond. Namelijk, Sportstuif Helmond Brandevoort. Het was hier vandaag open dag. We konden spelen met een luchtkussen. Met de kinderen speelden we ook tikkertje en voetbal. De kinderen vonden het leuk om bij deze nieuwe locatie te zijn. Tussendoor was er natuurlijk een pauze met een hapje fruit en wat ranja. Gelukkig waren er maar een paar kleine druppels, hierdoor konden we lekker de gehele middag buiten zijn.

Donderdag 1 juli  

Vandaag was er een studiemiddag van basisschool de Goede Herder. Na het eten gingen de kinderen meesporten met de Golden Sports van JIBB+. Ze hadden gevraagd of ze mee mochten sporten op het veld en dit mocht. Ze moesten een ring werpen en vangen met een stok. Dit vonden ze super uitdagend. Binnen werd er daarna UNO gespeeld. Later op de middag werden de andere kinderen opgehaald. Helaas was het weer toen te slecht om naar buiten te gaan. Maar dit weerhield ons er niet van een activiteit te doen, maar dan binnen. We speelden levend memorie, hierdoor kwamen de kinderen toch in beweging. Daarna werd het buiten droger en werd op initiatief van de kinderen buiten voetbal gespeeld. Op deze manier waren we toch de gehele middag sportief bezig geweest.

     

Vrijdag 2 juli

De kinderen waren vandaag opgehaald met de Sportstuif auto of bus. Na het lunchen wilde de kinderen meteen naar buiten. Sommige kinderen speelde binnen vader en moedertje. Later vroegen de kinderen  of we op een veldje in de buurt konden voetballen en dat deden we. De kinderen wilde de mooiste goal maken van vandaag. Eenmaal terug bij Sportstuif gingen de kinderen met elkaar een wedstrijd spelen op kleine goaltjes. Eén kind was ook scheidsrechter en hield alles goed in de gaten. Het was mooi om te zien dat de kinderen dit op eigen initiatief goed op hadden gezet. Vandaag sloten we rustig af met de film van Free Willy. Vandaag kwam er ook een nieuwe vacature online voor Sportstuif. 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches