Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sport en spel in week 38 - 2021

Maandag 20 september

De nieuwe week bij Sportstuif begon weer met een heerlijk zonnetje. Nadat alle kinderen uit school opgehaald waren door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree was het tijd om gezamenlijk vers fruit te eten. Tijdens het fruit eten was Desiree al bezig met het klaarzetten van de activiteit van vandaag namelijk; Tienbal.

‘De kinderen werden verdeeld over twee teams. Binnen je team moest je proberen de bal 10 keer over te gooien zonder dat de tegenstander de bal te pakken kreeg waarbij er niet gelopen mocht worden met de bal. Als dit lukte, dan had je een punt voor je team. Later in het spel kon je nog extra punten verdienen door na de 10 keer overgooien, de bal ook nog eens te vangen in het vak van de tegenstander.’

Na de activiteit waren de kinderen nog niet uitgespeeld en hebben we nog heel de middag in het zonnetje viesland lekkerland gespeeld!

 

Dinsdag 21 september

Vandaag was het weer lekker druk met kinderen bij Sportstuif. Toen de kinderen aankwamen bij Sportstuif mochten ze nog heel even vrij spelen. Eenmaal compleet was het weer tijd voor fruit! Na het fruit eten stonden er buiten al twee activiteiten klaar. De kinderen werden in twee groepen verdeeld. Bij Joris en Edo mochten de kinderen het spel Ik hou van Holland spelen.

‘Alle kinderen staan in een kring. In het midden wordt een hoepel aangezwengeld zodat hij blijft draaien. Vervolgens geven de kinderen zo snel mogelijk een bal door. Wanneer de hoepel plat op de grond ligt, is degene met de bal in de handen de afgooier. De tikker mag dan lopen met de bal. Iedereen mag wegrennen. Wordt je geraakt door de bal, kom je een lintje halen en ga je helpen als gewone tikker. Wie blijft er als langst over?’

Bij Desiree en Memphis werd het spel ‘De makers en de krakers’ gespeeld. De makers mochten ervoor zorgen dat de pionnen rechtop bleven staan en het krakers moesten juist de pionnen omgooien met hun handen. Welk team had er na 1 minuut gewonnen?

De kinderen hadden heel de middag lekker buiten gespeeld en dat verdiende wel een koekje! Na het koekje mochten de kinderen weer lekker vrij spelen. Er werd buiten gevoetbald en met het skateboard gespeeld en er werd binnen het spelletje Uno gespeeld!  

Woensdag 22 september

Het was vandaag een rustig dagje bij Sportstuif. De Silvester Bernadette school had vandaag namelijk een schoolreisje naar Toverland waardoor er een aantal kinderen minder naar Sporstuif kwamen. Nadat pedagogisch medewerkers Luc en Desiree alle kinderen uit school hadden gehaald werd er eerst gezamenlijk geluncht. Na de lunch werden er al gelijk verschillende spelletjes uit de spelletjes kast gehaald. Zo hebben we Uno, Monopoly en Spot-It gespeeld. Uno en Spot-It zijn toch wel de favoriete spelletjes van de kinderen. Ook werd er buiten lekker gevoetbald! Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit en vandaag stond de steen-papier-schaar estafette op de sportplanning. Welk team had geluk en kon de tegenstander verslaan met steen-papier-schaar? Ook na de activiteit werd er nog lekker vrij gespeeld. Zo zijn er nog hutten gebouwd en hebben we loom-bandjes gemaakt. 

Donderdag 23 september

De kinderen zijn opgehaald door Luc en Desiree met onze Sportstuif auto en bus. Eenmaal terug was het tijd voor een lekker hapje fruit. Na het fruit gaan we altijd lekker naar buiten voor de activiteit. De kinderen gaven aan te willen voetballen vandaag. We vinden voorkeur van kinderen belangrijk. Daarom werd de planning aangepast en gingen we voetballen. Het ging gelijk op en dat was mooi om te zien. Na het voetballen zijn er binnen spelletjes gespeeld. Kinderen gingen sjoelen en dierkwartet spelen. Het was een zowel een sportieve als spel middag bij Sportstuif Helmond de Braak.

Vrijdag 24 september

Alweer de laatste dag van deze week. Wat boffen we nog met het weer. Het zonnetje scheen lekker over het mooie groene grasveld. Na de lunch hadden de kinderen de tijd om vrij te spelen. De kinderen gingen aan de slag met het bouwen van hutten. Eén van de favoriete bezigheden van de kinderen. Daarna was het tijd voor het eten van wat fruit. Na ons fruit moment gaan we altijd lekker naar buiten voor de activiteit. Vandaag was de keuze van de kinderen gevallen op buskruit. Dit is het favoriete spel van de kinderen. De beste verstopplekken werden gekozen en er werd goed gespeeld. Een goede afsluiter bij Sportstuif zo richting het weekend.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches