Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sociaalbal, schipper mag ik overvaren en springkussens in week 7 - 2023

Maandag 13 februari
Weer een nieuwe week bij Sportstuif Helmond de braak die gelukkig begon met een heerlijk zonnetje. De kinderen werden deze middag weer uit school gehaald door de vaste pedagogisch medewerkers. Toen we eenmaal compleet waren stond het fruit en de ranja al voor de kinderen klaar dus konden ze lekker aanschuiven. Toen al het fruit op was mochten de kinderen gelijk naar buiten waar de activiteit al klaar stond. Vandaag speelde we met de kinderen het spel sociaalbal. Hierbij waren er maar liefst 3 tikkers in het veld. Als je de bal had dan mocht je niet getikt worden. Wanneer je wel getikt was dan mocht je met de benen wijd gaan staan en als er iemand door je benen heen kroop dan was je weer vrij. De kinderen moesten dus proberen goed samen te spelen door de verschillende ballen over te gooien als er iemand bijna getikt werd. Na een aantal rondes kregen de kinderen het spel steeds beter in de gaten en vonden ze het super leuk. Om het voor de tikkers nog moeilijker te maken kwamen er ook steeds meer ballen in het spel. Het was een heerlijk zonnige middag waardoor we heel de middag buiten hebben gespeeld. Ook nadat de kinderen wel een koekje verdiend hadden werd er nog lekker buiten gespeeld in het zonnetje.
 

   

 

Dinsdag 14 februari
Vandaag was het een speciale dag, het was namelijk Valentijnsdag. De leuke verhalen begonnen al op het schoolplein toen we de kinderen uit school mochten halen. Leuk om te zien dat er van alles was geknutseld en sommige kinderen zelfs een cadeautje hadden gekregen. Eenmaal compleet bij Sportstuif begon de dag weer met gezamenlijk fruit eten en wat ranja drinken. Vandaag stond het spel Chinese muur tikkertje op de planning. We hadden niet zo veel materialen nodig om het spel klaar te zetten waardoor we gelijk konden gaan beginnen.

‘ Er werden 1 of 2 tikkers gekozen. De andere kinderen mogen aan een kant van het veld starten. Zij mogen proberen om naar de overkant te rennen zonder dat ze getikt worden. Als ze toch getikt worden dan mag de eerste die getikt is in het midden van het veld tegen de zijkant aan gaan staan. De volgende kinderen die getikt worden sluiten hier bij aan. Ze houden de handen vast en staan met de benen wijd. Zo vormen ze een muur. Het speelveld wordt dus steeds kleiner waardoor het voor de kinderen moelijker word om zonder getikt te worden aan de overkant te komen. Aangezien de kinderen met de benen wijd staan is het nog wel mogelijk om hier tussendoor te gaan. ‘

Toen het spel eenmaal goed liep werd er een regel aangepast. Wanneer je in de Chinese muur stond en er kroop iemand door je benen heen, dan was je weer vrij en mocht je weer meedoen.
Het was een heerlijke zonnige middag waardoor we lekker lang buiten hebben kunnen spelen. Ook zijn sommige kinderen binnen creatief bezig geweest met strijkkralen en werden er verschillende spelletjes gespeeld.
 


Woensdag 15 februari
Op woensdag begint de dag bij Sportstuif altijd al wat eerder. De kinderen hebben een kortere dag op school waardoor we de dag beginnen met een gezamenlijke lunch. De kinderen hadden allemaal weer goed gevulde broodtrommeltjes meegekregen vanuit thuis. Toen de buikjes weer gevuld waren mochten de kinderen vrij spelen. Het zonnetje scheen weer lekker dus de muziekbox ging mee naar buiten en er werd een fanatiek potje voetbal gespeeld. Andere kinderen speelde rustig binnen met knex, lego en strijkkralen. Ook werd er een hut gebouwd en werden er verschillende spelletjes in de hut gespeeld. Later in de middag werd er gezamenlijk fruit gegeten en daarna was het tijd voor de activiteit van vandaag; bommetje.

‘Alle kinderen gaan in een cirkel staan. Er staat één kind in het midden van de cirkel, hij/zij is de tikker en heeft al een bal vast. In de cirkel wordt de tweede bal zo snel mogelijk doorgegeven. Ondertussen telt de tikker van 1- 10 hardop, en van 10- 20 in zijn hoofd met de ogen dicht. Is de tikker bij 20, dan roept hij/zij ‘Bommetje’. Degene die in de cirkel de bal in de handen heeft, wordt ook een tikker. Iedereen rent weg want de tikkers gaan iedereen afgooien. Het spel is afgelopen als iedereen af is.’

Er werd erg fanatiek meegespeeld en iedereen wilde wel meerdere keren de tikker zijn. Het weer was ook heerlijk waardoor de kinderen het ook leuk vonden om lang door te spelen met het spelletje. Eenmaal uitgespeeld kregen de kinderen een welverdiend koekje en was er nog ruimte om vrij te spelen.
 

    

 

Donderdag 16 februari   
Wat een heerlijke zonnige dag was het vandaag. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald werd er al gelijk buiten gespeeld. Eenmaal compleet stond het verse fruit van de Lidl al voor de kinderen klaar. Toen de buikjes weer gevuld waren mochten de kinderen naar buiten voor de activiteit. Bij pedagogisch medewerkster Desiree speelde de kinderen het spel Schipper mag ik overvaren. De kinderen wisten al hoe het spel moest waardoor we gelijk konden beginnen. Bij de vraag wie graag wilde starten als schipper gingen bijna alle vingers de lucht in. De kinderen waren erg fanatiek en omdat bijna iedereen wel een keer de schipper wilde zijn hebben we erg lang doorgespeeld. Bij pedagogisch medewerker Stijn speelde de kinderen EHBO tikkertje. Hierbij werd er een tikker uitgekozen. De tikker mocht proberen om iemand anders te tikken. Als je getikt was werd je de nieuwe tikker en mocht je je hand houden op de plek waar je getikt was (daar was je dan gewond) om vervolgens met de andere hand iemand anders te tikken. Het was natuurlijk erg leuk om als tikker iemand anders op een gekke plek te tikken waardoor het voor degene moeilijker werd om iemand anders te tikken. De kinderen hadden goed meegedaan en kregen aan het einde van de middag een lekker koekje. Ook na de activiteiten werd er nog lekker buiten gespeeld en genoten we van de heerlijke zonnestralen.
 

   


Vrijdag 17 februari       
De week is weer voorbij gevlogen en zo is het alweer vrijdag. De meeste kinderen hebben om vrijdag een korte dag waardoor wij ze al op tijd op mochten halen uit school. De kinderen hadden vandaag carnaval op school gevierd en wat waren ze allemaal leuk verkleed! Van spiderman tot een lief konijntje. Eenmaal bij Sportstuif begon de dag met boterhammetjes eten. Wat hadden de kinderen weer veel lekkere dingen meegekregen vanuit thuis. Toen de broodtrommels weer leeg waren hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen. Er werden puzzels gemaakt, verschillende spelletjes gespeeld en er werd lekker buiten gespeeld. In de middag mochten we nog een aantal kinderen uit school halen en toen we helemaal compleet waren hebben we samen fruit gegeten. Daarna was het tijd voor de activiteit van vandaag. De kinderen hadden geluk want vandaag hadden we maar liefst 2 springkussens. De muziekbox ging mee naar buiten en om alvast in de carnavalsstemming te komen werd er gezellig carnavalsmuziek gedraaid. Wat een plezier op de springkussens! Eenmaal uitgespeeld hebben we binnen nog verstoppertje in het donker gespeeld om de week af te sluiten en voor we het wisten kwamen de ouders de kinderen alweer ophalen. We hebben weer een super leuke week gehad bij Sportstuif, op naar de volgende!
 

     

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches