Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ring werpen, de woensdagmiddagactiviteit en afgooitikkertje in week 11 - 2021

Maandag 15 maart

Het is weer tijd voor een nieuwe sportieve week bij Sportstuif Helmond. Vandaag gaf pedagogisch medewerker Anouk de activiteit. De activiteit ging van start met knakworst tikkertje. Een tikspel waar kinderen altijd dol enthousiast van worden. Dit was een goede warming up voor de hoofdactiviteit van vandaag, namelijk ring werpen. Met hoepels en kleine ringen werd er gemikt op een pylon. Bij deze activiteit wordt er gevraagd om een goede hand-oog coördinatie bij de kinderen. Een vaardigheid die bij veel andere sporten terugkomt. Kinderen konden het eigen niveau bepalen door te wisselen van de grote van de ring, met daarbij de afstand naar de pylon. Hierdoor kon iedereen succes ervaring beleven. 

     

Dinsdag 16 maart

Deze dinsdag zag er in eerste instantie niet goed uit met de donkere wolken. Gelukkig bleef het wel droog en konden we met alle kinderen lekker naar buiten voor de activiteit. Vandaag stond de activiteit op de planning aan de hand van de methode Het Bewegend Kind. De activiteit begon met een warming up met verschillende beweegvormen zoals: zijwaarts, kikkersprongen, kruispas etc. Eenmaal warm gedraaid was het tijd voor de hoofdactiviteit van vandaag, namelijk Chinese muur. Een overlooptikspel waarbij je niet getikt mag worden, anders moet je in de muur gaan staan. De kinderen die in de muur stonden probeerde de benen zo ver als mogelijk te spreiden. Ze maakte het de andere kinderen op deze manier een stuk moeilijker. De kinderen waren iedere keer opnieuw fanatiek om de overkant te halen zonder getikt te worden. Mooi om te zien!

Woensdag 17 maart

Woensdagmiddag, dat betekent een langere middag bij Sportstuif. De kinderen zijn weer opgehaald op de scholen met de Sportstuif bus of auto. Daarna hebben we gezamenlijk geluncht. Vervolgens hadden de kinderen de ruimte om vrij te spelen. Ze speelde samen vadertje en moedertje. Na het fruit eten later op de middag was het weer tijd voor de activiteit van vandaag. Het was weer de woensdagmiddagactiviteit, dus ook kinderen van buitenaf konden zich opgeven. Helaas begon de activiteit met harde regen. Na vijf minuten schuilen was het droog en konden we weer lekker aan de slag. De warming up van deze woensdag was het spel stand in de mand en de bal is voor… Er werd een naam genoemd en iedereen rende weg. Zodra het kind van wie de naam genoemd was de bal had moest iedereen stoppen en de benen spreiden. Het kind met de bal moest vervolgens de bal door de benen van één van de andere kinderen proberen te gooien. Na de warming up gingen we verder met trefbal. Er werd lang en fanatiek doorgespeeld in twee teams.

Donderdag 18 maart

Na eenmaal de kinderen te hebben opgehaald werd op de BSO de fruit met de ranja voorbereid. De kinderen genoten van het fruit. Ondertussen werd het spel van vandaag al klaargezet door pedagogisch medewerker Desiree. Vandaag was het spel afgooitikkertje. Er waren twee tikkers met beide een bal. Wanneer je werd afgegooid kreeg je een langs de kind een opdracht. Dit waren opdrachten zoals: kikkersprongen, jumping jacks, een rondje om het speelveld etc. De kinderen deden er alles aan om niet afgegooid te worden. Pedagogisch medewerkers Luc en Desiree deden aan het einde ook mee aan het spel. Dat vonden de kinderen extra leuk!

Vrijdag 19 maart

De laatste dag van de week alweer op onze sportieve BSO. Het weer was vandaag top. De zon was lekker aan het schijnen. Sportstuif Asten was op bezoek, dat maakte het gezellig voor de kinderen. Na het eten werd er vrij gespeeld. Binnen werd er veel met de strijkkralen gespeeld en buiten gevoetbald. Om 14:00 uur begon de activiteit van vandaag en dit was levend mastermind. De kinderen waren in drie groepen ingedeeld. Per groep was er iedere keer één kind die een kleurencombinatie mocht verzinnen. De andere uit de groep moesten die om de beurt gaan raden. Hiervoor moesten ze natuurlijk naar de pylonen rennen. Was de kleurencombinatie goed, dan was de volgende aan de beurt. Een breinkraker en tegelijkertijd sportief bezig geweest. Een goede afsluiter van de week bij Sportstuif Helmond.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches