Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Puzzelspeurtocht, trefbal en knotshockey in week 14 - 2022

Maandag 4 april    

Helaas begonnen we deze week met wat minder geluk qua weer. Na het ophalen van de kinderen en het fruit eten hadden we een verjaardag te vieren want Romeo was jarig geweest en hij wilde graag trakteren. We hadden hard gezongen voor hem en kregen daarna iets lekkers, wat hadden de kinderen weer geluk vandaag. Nadat de buikjes weer gevuld waren met een lekkere traktatie gingen we wel even naar buiten voor de activiteit. Het slechte weer hielt ons namelijk niet tegen want ondanks de miezer hebben we met de muts op toch lekker buiten kunnen spelen. We begonnen met wc tikkertjes, zo fanatiek als de kinderen waren wilde ook vandaag bijna iedereen wel een keer de tikker zijn. Daarna speelde we in 3 teams tegen elkaar de geluksestafette. Er stonden 6 pionnen rechtop, iedereen mocht om de beurt dobbelen. Als je bijvoorbeeld 3 had gedobbeld mocht je naar de 3e pion rennen en als deze recht stond mocht je hem neerleggen. Wanneer de pion al neergelegd was, hoefde je hem alleen maar aan te tikken. Het team dat als eerste alle pionnen om had was de winnaar. Uiteindelijk was het super spannend maar was er een team die het meeste geluk had want zij hadden de meeste potjes gewonnen.

 

Dinsdag 5 april       

Ook deze week was de dinsdag weer een gezellig drukke dag bij Sportstuif Helmond de Braak. Hierdoor hadden we na het fruiteten twee verschillende activiteiten voor de kinderen klaar staan. De groep werd in tweeën gedeeld waarbij een groep buiten mocht beginnen en de andere groep binnen. Binnen speelde we de activiteit speuren waarbij een groep de puzzelstukken mocht verstoppen en de andere groep de grote puzzelstukken mocht zoeken om uiteindelijk de puzzel te maken. Daarna mochten de groepen wisselen en uiteindelijk gingen we kijken welke groep het snelste de puzzel compleet had. Sommige puzzelstukjes waren zo goed verstopt dat er een hint nodig was om te vinden maar uiteindelijk is het alle groepen gelukt om de puzzel compleet te maken. Buiten speelde we het spel iemand is hem niemand is hem waarbij iedereen de bal mag pakken en iedereen elkaar af mag gooien. De kinderen hadden heerlijk gespeeld vandaag en voor we het wisten kwamen de eerste ouders alweer.

     

Woensdag 6 april    

Vandaag begonnen we de dag na het ophalen van de kinderen met een gezamenlijke lunch. De kinderen zijn op woensdag namelijk altijd al wat eerder klaar van school waardoor we een lekker lange dag hebben op de BSO. Nadat alle boterhammetjes op waren was er tijd om vrij de spelen en na het fruitmomentje zijn we lekker naar buiten gegaan voor de woensdagmiddagactiviteit. Tijdens de woensdagmiddag activiteit mag iedereen mee komen doen. Dus alle kinderen die bij Sportstuif op de BSO zitten maar ook kinderen die niet bij Sporstuif zitten maar gewoon zin hebben om een uurtje met onze leuke activiteit mee te spelen. Vandaag speelde we eerst als warming-up spelletje chinese muur tikkertje, wat waren de tikkers weer snel vandaag. En daarna speelde we in twee teams trefbal tegen elkaar. De kinderen hadden goed hun best gedaan en dat verdiende natuurlijk wel een koekje!

Donderdag 7 april      

De kinderen werden vandaag weer uit school gehaald door pedagogisch medewerkers Luc, Nathan en Desiree maar ook onze stagiaire ging mee. Eenmaal compleet bij Sportstuif stond het verse fruit en de ranja al klaar voor de kinderen en konden ze zo aanschuiven. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan waar het een beetje hard waaiden maar dat hield ons niet tegen. Luc had voor vandaag de knotshockeysticks meegenomen dus dat vonden de kinderen wel leuk. Er werden twee veldjes gemaakt waarbij iedereen uiteindelijk op zijn of haar eigen niveau mee kon spelen. Iedereen deed leuk mee en uiteindelijk hebben we bijna heel de middag buiten gespeeld en zijn we gelukkig niet weggewaaid.

Vrijdag 8 april   

De laatste dag van de week is alweer aangebroken. Ondanks het mindere weer is de week wel weer voorbij gevlogen en hebben de kinderen veel plezier gehad tijdens de activiteiten. Op vrijdag zijn de meeste kinderen weer vroeg klaar op school waardoor de dag weer begon met gezamenlijk boterhammetjes eten. Daarna hebben we buiten het springkussen opgezet en begon het zonnetje zelf te schijnen. Nadat ook de kinderen die vandaag later klaar waren met school waren opgehaald hebben we samen fruit gegeten en speelde we op verzoek van de kinderen een potje trefbal. Als extra regel stond er in beide vakken een korf en als je de bal bij de tegenstander in de korf kreeg had je gelijk gewonnen. We hebben bijna heel de middag buiten gespeeld en het springkussen was een groot succes. We kijken terug op weer een leuke week bij Sportstuif, op naar de volgende met hopelijk iets beter weer dan afgelopen week!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches