Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pepernotentikspel, buskruit en bommetje in week 49 - 2022

Maandag 5 december
Deze eerste dag van de week was natuurlijk wel een hele speciale, 5 december.. pakjesavond. Toen we de kinderen op gingen halen, werd er volop verteld over het bezoek van Sinterklaas op school. Hij heeft het erg druk gehad want hij is op elke basisschool in Helmond geweest deze dag. Ook was er al wat spanning voor de avond die zou komen. Zodra we aankwamen bij Sportstuif wilden de kinderen al gaan spelen, hier was maar kort tijd voor want we eten eerst altijd gezamenlijk fruit om vervolgens lekker te gaan bewegen. De activiteit van vandaag stond natuurlijk in het teken van Sinterklaas. We speelden deze dag het pepernotentikspel. Bij dit spel ligt er in het midden van het veld een touw in een grote cirkel, dit is de koekenpan. De kokpiet loopt rond het veld en wordt je getikt moet je in de koekenpan. De anderen konden je bevrijden door over de steel van de koekenpan te springen. Dan moest de kokpiet weer opnieuw beginnen om de pepernoten te vangen. Daarna was het tijd om de resterende cadeaus open te maken. Hockeysticks, loombandjes en een hoop ander speelgoed werd uitgepakt. Gelijk werd er met het nieuwe speelgoed gespeeld. Kinderen werden op tijd opgehaald voor pakjesavond. We hadden een fijne eerste dag met veel sport en plezier.



Dinsdag 6 december
Dinsdag na Sinterklaas hadden sommige kinderen geluk en hadden ze vrij in verband met een studiedag. ’s Ochtends hebben we op de locatie gespeeld en gewacht tot iedereen er was. Zodra iedereen er was zijn we naar Kidsplaza gereden. We hadden geluk want we waren de eerste die binnen waren! Hier hebben we ons tot 13:00 uur goed vermaakt. Er werd fanatiek geklommen en gesprongen op de trampoline. Daarna hebben we gezamenlijk geluncht en gewacht tot de andere kinderen opgehaald werden. Aangezien het gister pasjesavond was, kon het team van Sportstuif Helmond niet wachten om de verhalen te horen. Iedereen wilde graag vertellen wat ze hadden gedaan en vooral wat ze hadden gekregen. De kinderen hadden leuke dingen gekregen en sommige hadden ook iets meegenomen om mee te spelen. Voor het fruitmoment hadden de kinderen even de tijd om vrij te spelen. Er werd gepuzzeld, gevoetbald en gekleurd met de nieuwe stiften. Vandaag stond buskruit op het programma. Een spel wat de kinderen erg leuk vinden en al goed kennen. Er is een zoeker die de bal gaat halen wanneer de rest zich verstopt. De zoeker loopt rond om kinderen te zoeken. De kinderen mogen de bal weer wegtrappen om zo de gevonden kinderen weer te bevrijden. Een leuk spel wat lang gespeeld werd!

   

Woensdag 7 december
Op woensdag zijn de kinderen rond 12:00 uur uit. Dit betekent dat we de kinderen eerder ophalen dan normaal en gezamenlijk lunchen. Na de lunch hadden de kinderen de tijd om vrij te spelen. Er werd een grote hut gemaakt van alle stoelen. Met wol werd er een spinnenweb omheen gedraaid waar je uit moest kijken om niet door het web geraakt te worden. ’s Middags na het fruit eten hebben we de verjaardag van Jens gevierd. Hij vertelde wat hij allemaal had gekregen, dat zijn kinderfeestje eraan kwam en trakteerde iedereen op cake. Na deze lekkere traktatie was het tijd om de jas aan te trekken want de activiteit stond op de planning. Bommetje en hoepeldans waren de activiteiten van vandaag. Bij bommetje staat iedereen in een kring. Een persoon staat in het midden en telt met de ogen dicht tot 20. Terwijl de persoon in het midden telt, wordt er in de kring een bal doorgegeven. Zodra degene in het midden bij 20 is, roept hij/zij stop. Degene die dag de bal in de handen heeft is de tikker en probeer met de bal in de hand de kinderen af te tikken. Zo blijft het altijd spannend wie de tikker is. Daarnaast werd de hoepeldans gespeeld. Een variatie op stoelendans, alleen wordt er met hoepels gespeeld. Zodra de muziek stopte, moest je zorgen dat je in een hoepel stond. Zo bleef er uiteindelijk een iemand over!

  

Donderdag 8 december
Op donderdag was het een drukke dag. Er kwamen veel kinderen naar de BSO. Het weer zat helaas niet mee vandaag. Toch zijn we naar buiten gegaan! Vandaag speelden we stand in de mand en getallentikkertje.  Stand in de mand is een spel waarbij een iemand in het midden staat. De bal wordt omhoog gegooid en iemand rond ‘stand in de mand en de bal is voor….’ Werd jouw naam genoemd dan moest je zo snel mogelijk de bal halen. Had je de bal dan riep je stop en moest iedereen stoppen met rennen en met de benen open gaan staan. Werd de bal door je benen gegooid dan was je af. Getallentikkertje is een spel waarbij je zodra er een getal genoemd werd, met dat aantal bij elkaar moest gaan staan. Was je over dan was jij degene die getikt kon worden. Een spel waarbij nagedacht moest worden en waar je moest samenwerken.



Vrijdag 9 december
Op de laatste dag van de week mochten de kinderen vrij spelen met het speelgoed wat ze van Sinterklaas hadden gekregen. Hier werd goed gebruik van gemaakt. Daarna speelden we levend stratego met dieren. Twee teams verstopten ieder hun eigen vlag. Iedere speler kreeg een kaartje met een getal of een bom erop. Je moest proberen iemand te tikken. Was jouw getal op het kaartje hoger, dan mocht je dat kaartje pakken. Had je 10 kaartjes veroverd dan mocht je de vlag zoeken. Na de activiteit werd er een potje voetbal gespeeld. Zo had Nederland moeten spelen, dan hadden ze vast gewonnen 😉



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches