Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pepernoten mikken, pakjes estafetten en pietenpret in week 48 - 2022

Maandag 28 november

De start van de Sinterklaasweek bij Sportstuif Helmond de Braak. Nadat de kinderen waren opgehaald door pedagogisch medewerkers zagen de kinderen het rolluik omhoog gaan. Ze keken hun ogen uit want Sinterklaas was geweest om de schoenen van de kinderen te vullen. Samen met waspiet hadden ze er een mooie creatie van gemaakt. De kinderen waren dol enthousiast en gingen natuurlijk meteen naar hun schoencadeaus om te kijken wat ze gekregen hadden. Na het fruit gingen was het tijd voor de activiteiten, het waren twee estafette spelletjes. Bij pakjes estafette moesten de kinderen zo snel mogelijk de pakjes van de ene kant naar de andere kant van het plein brengen, hierbij moesten ze een aantal hindernissen trotseren. Bij het spelletje piet versieren was het de bedoeling om een pietje zo mooi mogelijk te versieren met allerlei materialen. Het waren mooie creaties.

    

 

Dinsdag 29 november

Nadat de kinderen zijn opgehaald door de pedagogische medewerkers stond er weer een verassing klaar voor de kinderen op de BSO. Sinterklaas en zijn pieten waren namelijk langs geweest en hadden wat cadeaus achtergelaten. Nadat we klaar waren met het fruit eten was het tijd om de cadeautjes uit te pakken. Maar dit deden we niet zomaar. Alle namen stonden op een digitaal rad en wanneer het rad stil stond kwam er een naam uit. Hij of zij mocht dan het cadeautje uitpakken. Er werden loombandjes, lego, washi tape, een volleybal en klei uitgepakt, wat waren de kinderen enthousiast! Er werd lekker gespeeld met de nieuwe cadeautjes maar ook was er nog een andere activiteit. Om 16.00u moest Nederland tegen Qatar voetballen, dit werd op de tv uitgezonden en er was een mooie tribune gemaakt. Nederland heeft gelukkig ook nog gewonnen, het was een topmiddag!

 

Woensdag 30 november

Ook vannacht waren sinterklaas en zijn pieten weer langs geweest om cadeautjes te brengen. Nadat de kinderen hun boterhammen ophadden was het tijd om vrij te spelen. Er werden hutten gebouwd, gekleurd en buiten gespeeld. Vandaag waren er twee activiteiten, een voor de jongere kinderen en een voor de oudere. De jongeren speelden het spel ‘paardenstal’. De stal van Ozosnel moest weer gevuld worden met paarden. De paardenpieten moesten de paarden proberen te tikken. Had de piet iemand getikt dan gingen ze hand in hand verder om zo nog meer paarden te tikken. De ouderen kinderen speelden pietenvoetbal. Hierbij werd er gewoon een potje voetbal gespeeld maar de pieten moesten daarbij ook naar sinterklaas luisteren. Sinterklaas mocht bepalen welke oefeningen tijdens het voetballen uitgevoerd moesten worden, bijvoorbeeld 5 keer springen als een kikker. Nadat de oefening werd uitgevoerd werd het spel weer hervat. Omdat de kinderen zo goed meededen tijdens de activiteit was het tijd om de cadeautjes uit te pakken. Het waren weer hele leuke cadeaus en de kinderen hebben er alweer fanatiek mee gespeeld!

       

 

Donderdag 1 december

Nadat de kinderen waren opgehaald was er opnieuw een zak met cadeaus achtergelaten. De kinderen gingen eerst wat fruit eten en ranja drinken voordat we aan de activiteiten konden beginnen. Vandaag stonden er twee activiteiten op de planning, één voor de jongste en één voor de oudste. De jongere kinderen speelden verschillende pepernoten mik spelletjes, bijvoorbeeld pittenzakjes in hoepels gooien, een voetbal tussen twee pionnen in rollen, in de korf mikken en noem maar op. De oudere kinderen hebben een pietenparcours gedaan. De kinderen moesten met behulp van materialen naar de overkant zien te komen, ze mochten hierbij de grond niet aanraken. Nadat de activiteiten klaar waren hebben de kinderen nog wat cadeautjes uitgepakt. Ook vandaag weer waren ze erg enthousiast en hebben ze met fanatiek met de nieuwe cadeautjes gespeeld.

      

 

Vrijdag 2 december

Pakjesavond komt steeds dichterbij en kinderen raken niet uitgepraat over Sinterklaas. De laatste dag van de week maar ook de laatste dag van Luc op de BSO. Wegens zijn nieuwe functie binnen Sportstuif gaat hij de BSO helaas verlaten. Alle kinderen hebben nog een klein cadeautje van Luc gekregen waarmee ze lekker kunnen spelen. Ook vandaag had de sint weer cadeaus achter gelaten. Dit keer hebben de oudere kinderen deze cadeautjes uitgepakt tijdens het sinterklaas dobbelspel. De jongeren kinderen waren namelijk met Dominique en Loes in de gymzaal voor pietenpret. Ze hebben veel geklommen, gedanst, pietenkunstjes laten zien en nog veel meer. Een goede afsluiting richting het Sinterklaasweekend en pakjes avond.

     



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches