Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pepernoten bakken, chinese muur en Super Mario trefbal in week 47 - 2021

Maandag 22 november

In de ochtend werden de boodschappen van de week gedaan door pedagogisch medewerker Luc. Het is natuurlijk belangrijk dat we verse producten hebben bij Sportstuif. Afgelopen vrijdag had pedagogisch medewerker Desiree al bakmix gehaald om pepernoten te kunnen bakken. Toen eenmaal de kinderen waren opgehaald door de pedagogisch medewerkers was het natuurlijk tijd voor fruit. Tijdens het fruit werd al uitgelegd wat de bedoeling was van daarna. De 1e groep ging naar buiten voor de sportactiviteit. De 2e groep begon binnen met het bakken van pepernoten. Daarna werd er natuurlijk van activiteit gewisseld. Buiten speelde de kinderen een Rawhide variant.

Kinderen gaan in de cirkel. Pionnen worden in het midden gezet met aan weerszijden ongeveer één meter over. In elk vak staat een tikker. Kinderen mogen overlopen naar het andere vak via de “poortjes”. Worden ze getikt, dan moeten ze uit de cirkel. Wie blijft als laatste over?

Dinsdag 23 november

Vandaag zijn de kinderen opgehaald door pedagogisch medewerkers Luc, Joris en Desiree. Maar ook stagiaires Edo en Memphis waren van de partij. Terug bij Sportstuif genoten de kinderen van de appels, peren, bananen en komkommer. Daarna werd net zoals maandag de groep in tweeën gesplitst voor de activiteit. De 1e groep ging buiten het spel chinese muur spelen en de andere groep ging binnen pepernoten bakken. De mooiste pepernoten werden gemaakt door de kinderen. Buiten werd er fanatiek chinese muur gespeeld. Daarna werd er gewisseld van activiteit. De kinderen vonden de afwisseling heerlijk. De pepernoten gingen de oven in en het rook binnen als een ware pepernotenfabriek. Nadat ze waren gebakken en afgekoeld hebben de kinderen gesmuld van de eigen gemaakte pepernoten.

Woensdag 24 november

In de ochtend was het tijd voor de tweede peutergym les. Pedagogisch medewerkers Linde en Desiree stonden weer klaar voor het geven van de peutergym les. De gezichtjes van de peuters waren enthousiast en er was weer lekker bewogen. In de middag was het weer tijd voor de BSO.

Een langere middag bij Sportstuif is wat de kinderen dan zeggen. Als eerste gingen we natuurlijk de boterhammen eten. Daarna werd het pepernoten deeg klaargemaakt om lekker pepernoten te gaan bakken met de kinderen die op de woensdag komen. Er werden weer mooie pepernoten gemaakt. Terwijl de pepernoten de oven in gingen, gingen we met zijn alle naar buiten voor de sportactiviteit van vandaag. Vandaag was de sportactiviteit Lacrosse, dit is een Amerikaanse sport. Het is te zien dat er  meerdere sporten terug komen in deze sport. De kinderen vonden het geweldig en probeerde de bal zo ver mogelijk te gooien met de Lacrosse sticks. Na de activiteit waren de pepernoten klaar en konden de kinderen welverdiend genieten van de eigen gemaakte pepernoten. Daarna was er nog alle ruimte voor de kinderen om vrij te spelen.

Donderdag 25 november

Vandaag waren de kinderen opgehaald door pedagogisch medewerkers: Luc, Desiree en Dennis. Eenmaal terug bij Sportstuif was het natuurlijk tijd voor ons dagelijks fruit moment. Vandaag deden we de activiteiten weer in twee groepen. Buiten werd en Super Mario trefbal gespeeld en binnen mochten ook de kinderen van de donderdag pepernoten bakken. Wat een geluksvogels! In de BSO ruimte rook het weer lekker naar vers gebakken pepernoten. De kinderen kwamen op deze manier lekker in de Sinterklaas sfeer. Uiteraard werd er ook lekker Sinterklaasmuziek afgespeeld. De kinderen smulde van de eigen gemaakte pepernoten. Daarnaast werd er ook nog vrij gespeeld. Er werd een Kapla toren gemaakt, maar ook spelletjes gespeeld.

Vrijdag 26 november

Alweer de laatste dag van deze Sportstuif week. Wat gaat de tijd snel! Vandaag had de Vrije school Peelland een studiedag. Daarom gingen we in de ochtend spelen bij kidsplaza! In de middag waren de kinderen op school opgehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Terug bij Sportstuif werden de boterhammen opgegeten. Ondertussen werd het pepernoten deeg klaargemaakt om voor de laatste keer pepernoten te gaan bakken. Op deze manier hebben alle kinderen kunnen ervaren hoe het is om bakpiet te zijn. Alle kinderen waren deze week trots op de gebakken pepernoten. Helaas was het afgelopen vrijdag slecht weer en hebben als keuze van de kinderen verstoppetje in het donker gedaan. De kinderen vonden dit een topafsluiter richting het weekend.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches