Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Overlooptrefbal, voetbal en doelentrefbal in week 16 - 2023

 

Maandag 17 april
Het weekend is weer voorbij dus we mogen weer lekker spelen bij de Sportstuif! Er hing een relaxte rustige sfeer op de groep vandaag. Na het dagelijkse fruiteten hebben we weer twee activiteiten gedaan. We hebben overloop trefbal en annemaria-koekkoek gespeeld. We hebben de groep dan ook weer op leeftijd verdeeld over de twee activiteiten. De jongste kinderen hebben lekker annemaria-koekkoek gespeeld. Ze zijn allemaal de annemaria-koekkoek geweest. Doordat iedereen hier een beurt in gekregen heeft bleef iedereen ook goed mee doen. De oudste kinderen hebben overloop trefbal gespeeld. Bij dit spel stond er niemand stil. Je kreeg namelijk de taak om de afgooier mee te helpen als je af gegooid was. Dit zorgde ervoor dat iedereen constant in beweging was en mee deed, maar ook zorgde dit ervoor dat het spel voor de snellere renners onder de kinderen steeds uitdagender werd omdat er meer afgooiers en meer ballen in het spel kwamen. Iedereen heeft zich weer goed vermaakt.

       


Dinsdag 18 april
Yes! De zon schijnt weer! Nadat alle kinderen uit school gehaald waren hebben alle medewerkers en kinderen zich lekker naar buiten verplaatst om vrij te spelen. De kinderen vonden het heerlijk om lekker buiten te mogen spelen. Na een tijdje zijn we toch even naar binnen gegaan om fruit te eten en wat ranja te drinken. Na het fruit eten hebben we weer twee activiteiten gedaan. Één activiteit was het safarispel dit hebben de oudere kinderen lekker mogen spelen. Er werd fanatiek mee gedaan doordat de kinderen telkens zelf mochten kiezen welk dier ze waren. Ze waren ook aan elkaar gewaagd waardoor iedereen succes ervaringen had. De jonge kinderen deden het spel “bommetje”. Dit vonden ze een lastig spel. Het was een spel waarbij geteld moest worden en waar je regelmatig bij stil moest staan. Sommige kinderen hadden zoveel energie dat het stilstaan en dus opletten met het tellen niet helemaal goed lukte. Daarom is de medewerker lekker een tik spel met ze gaan doen zodat iedereen lekker de hele tijd in beweging kon blijven. Al met al weer een heerlijke dag bij Sportstuif de Braak.

     


Woensdag 19 april
De week is weer doormidden. Op de woensdagen worden de kinderen uit school gehaald en wanneer iedereen bij de Sportstuif is aangekomen beginnen we met een lekkere lunch. Iedereen kan lekker zijn of haar boterhammen opeten en wanneer ze klaar zijn mogen ze vrij spelen. Deze woensdag was het weer fantastisch weer dus daar hebben we met zen alle flink gebruik van gemaakt. Voetballen, Tennissen, Stoeien, Tikkertje, de kinderen waren allemaal heerlijk aan het vrijspelen. Na het fruiteten hebben we weer twee activiteiten gedaan. Deze waren een klein beetje anders dan de planning want een aantal fanatieke voetballers hadden gevraagd om als activiteit lekker een potje voetbal te spelen. En als kinderen hier zo fanatiek om vragen gooien wij graag onze planning om, om met de wensen van de kinderen mee te bewegen. Dus iedereen die wilde voetballen is lekker gaan voetballen en de rest van kinderen hebben mee gedaan met het spel “buskruit”. Dit is een erg bekent spel bij de meeste kinderen. De kinderen die het nog niet eerder gespeeld hadden konden goed mee doen omdat het een redelijk simpel spel is. Alle kinderen die mee deden met buskruit wilde allemaal de zoeker zijn. Dus iedereen bleef lekker fanatiek mee doen zo is iedereen een keer de zoeker geweest. Dus een lange middag, mooi weer, fanatieke kinderen en enthousiaste medewerkers. Wat wil je nog meer?!

     


Donderdag 20 april
Vandaag hebben we lekker fruit gegeten nadat alle kinderen uit school gehaald waren. Er hing een rustige sfeer in de groep. Medewerkers hebben weer twee activiteiten klaar gezet en na het fruit eten zijn we ook meteen allemaal naar buiten gegaan om deze te gaan doen. Het spel Naamtikkertje vonden de jongeren kinderen heel erg leuk om te doen. De meester riep twee namen, die kinderen zijn dan te tikker. Dit maakte het heel erg spannend want voordat de namen genoemd zijn staan de kinderen op één rij, dus de buurman of buurvrouw kan zomaar ineens de tikker worden. Heel erg spannend! De oudere kinderen hebben mee gedaan aan doelen trefbal. En met trefbal kan je natuurlijk nooit fout gaan. Iedereen heeft heel erg fanatiek mee gedaan. De Ballen vlogen heen en weer en doordat de kinderen die af waren achter de goals van de tegenstander moesten staan om doorschietende ballen te pakken, bleef iedereen lekker in beweging en ging niemand zich vervelen.


Vrijdag 21 april
Vandaag is het voor een aantal kinderen studiedag, Deze kinderen mochten dus lekker de hele dag bij de Sportstuif komen spelen. Yes! Want….. deze kinderen mochten lekker mee naar monkeytown en hebben zich daar kostelijk kunnen vermaken. De kinderen die wel naar school moesten hoefden niet te treuren want zoals gewoonlijk waren er weer twee activiteiten uitgezet na het fruiteten. Vandaag was een estafette dag. We hadden drie-op-een-rij estafette en steen-papier-schaar estafette gespeeld. Bij de eerste estafette is het de bedoeling dat twee teams tegen elkaar strijden. Allebei de teams hebben hoepels, er mag 1 persoon van elk team een hoepel in een vak leggen en weer terug naar zijn team rennen om de volgende aan te tikken die de volgende hoepel in een vak mag leggen. De andere estafette word in combinatie met het spel steen-papier-schaar gespeeld. De kinderen rennen één voor één in een rechte lijn naar het andere team en als ze elkaar tegen komen dan spelen steen-papier-schaar. De winnaar mag dan doorlopen. Allebei deze activiteiten konden door iedereen goed gespeeld worden. We hebben de groep alleen wel verdeeld in gelijkwaardige kinderen. Dit hebben we gedaan zodat iedereen een goede uitdaging heeft en zich niet gaat vervelen. Na de activiteit had Desiree alvast de materialen voor de vakantie opgehaald en konden de kinderen alvast even het springkussen testen! Alle kinderen hebben heel goed mee gedaan en het was weer een leuke middag bij Sportstuif de Braak! Fijn weekend!

   
 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches