Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Monopolytrefbal, hoepelgolf en korfbal in week 45 - 2021

Maandag 8 november

Een nieuwe week bij Sportstuif Helmond de Braak. Vandaag zijn de kinderen opgehaald op de: Montesorrischool, Vrije school Peelland, De Goede Herder, De Silvester Bernadette, Basisschool Dierdonk, De Rank en Brede Basisschool de Vuurvogel. Eenmaal bij Sportstuif was het tijd voor fruit. Vers gehaald deze dag door pedagogisch medewerker Luc. Na het eten van fruit gingen we lekker naar buiten voor de activiteit. Gelukkig was het weer goed. Vandaag deden we twee activiteiten: Monopolytrefbal en vierdoelenvoetbal.

Monopolytrefbal: Groep wordt verdeeld in twee, de basisregels van trefbal gelden. Iedere actie is bepaald aantal punten waard. Bijvoorbeeld iemand afgooien vijf punten, een vangbal maken tien punten, een pion om twintig punten. Elke ronde duurt vijf minuten. Na iedere ronde worden de punten opgeteld. Met deze punten kunnen de teams ervoor kiezen om iets te kopen waarmee ze verder komen in het spel. Bijvoorbeeld een andere speler, afweren of een extra pion. Het uiteindelijke doel is het meeste aantal punten.

Dinsdag 9 november

De kinderen zijn op school opgehaald door pedagogisch medewerkers: Luc, Desiree en Joris. Ook stagiaires Memphis en Edo waren erbij. Terug bij Sportstuif stond het fruit al klaar om opgegeten te worden. Daarna was het een kwestie van tijd of de jassen en schoenen werden aangetrokken om naar buiten te gaan. Ook vandaag waren er twee activiteiten. De kinderen kwamen bij beide activiteiten aan de beurt. In één vak werd er hoepelgolf gespeeld en in het andere vak bommetje. De kinderen waren bij beide spellen fanatiek en er werd leuk meegedaan. Na de activiteit kregen de kinderen tijd om vrij te spelen. Er werd een free run parcours gemaakt en gevoetbald. Binnen werd er gekleurd. Zowel een sportieve als creatieve middag bij Sportstuif.

Woensdag 10 november

De kinderen werden vandaag van school gehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Terug bij Sportstuif was het tijd voor het eten van de boterhamman. Daarna hadden de kinderen de ruimte om vrij te spelen. Pedagogisch medewerker Luc had kleurplaten uitgeprint om verzoek van een kind. Het waren kleurplaten van Pokémon, Spiderman en Godzilla. Er werd volop gekleurd door de kinderen. De ene naar de andere kleurplaat werd gemaakt. Later op de middag gingen we lekker naar buiten. We speelde vandaag korfbal. Twee kinderen zijn lid van OEC en konden daarom goed de regels uitleggen. Eén van de twee wilde zelfs scheidsrechter zijn op het spel goed te laten verlopen. Dit ging er goed! Allebei de teams waren fanatiek bezig om te winnen. Ook pedagogisch medewerkers Luc en Desiree deden mee. De kinderen vonden dit erg leuk.

Donderdag 11 november

De twee vaste gezichten van Sportstuif Helmond de Braak Luc en Desiree haalde vandaag de kinderen op. Na het eten van fruit gingen we direct naar buiten voor de activiteit. We speelde met zijn alle iemand is hem niemand is hem. Veel kinderen kende het spel al omdat we het vaker hebben gespeeld of van de gymles. Maar natuurlijk hebben we bij iedere activiteit altijd een uitleg met de regels. Want het kan zomaar even anders zijn dan dat de kinderen zijn gewend. De kinderen vonden het spel super! Ze konden niet stoppen met spelen. Na ruim  driekwartier het spel te hebben gespeeld was het tijd voor een koekje. Het koekje is naast de activiteit ook het hoogtepunt van de dag. Terwijl ze genoten van het koekje gingen de kinderen iets voor zichzelf doen. Buiten werd er gevoetbald en wederom een freerun parcours gemaakt. Binnen waren kinderen aan het dansen met discoverlichting en de muziekbox.

Vrijdag 12 november

Ook vandaag stond het vaste team Luc en Desiree weer klaar voor het ophalen van de kinderen van school. Terug bij Sportstuif was het tijd voor het eten van de boterhammen.  Daarna hebben de kinderen zoals altijd op vrijdag de tijd om vrij te spelen. Sommige kozen voor het tafelvoetballen en andere voor het maken van de kleurplaten die in het kleurplatenboek stonden. Na het vrijspelen was het weer even tijd om de buikjes te vullen met fruit. Een extra boost voor het spelen van de activiteit van vandaag namelijk de puzzelstukken speurtocht wedstrijd. De groep werd verdeeld in twee teams. De twee teams moesten wachten in de vergaderkamer samen met stagiaires Mik en Kyra. Pedagogisch medewerkers Luc en Desiree verstopte in de tussentijd de grote sportstuifpuzzel en de koningspuzzel. De teams kregen een bepaalde puzzel toegewezen die ze moesten zoeken en maken. De kinderen zochten alles binnen en buiten af om de puzzel te kunnen maken. Daarna mochten de kinderen ook zelf nog de puzzelstukken voor elkaar verstoppen. Dit vonden ze dan ook erg leuk. Een goede afsluiter richting het weekend.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches