Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mens Erger je Niet, dierentikspel en verstoppertje in het donker in week - 28

Maandag 12 juli

Een start van een nieuwe week bij onze sportieve-bso. Gelukkig begon het deze week met goed weer. De voorspellingen waren namelijk niet zo goed. Na het fruit eten was het vandaag eerst even tijd voor vrij te spelen. Er werd gekozen om een hut te bouwen en het spelletje spot it te spelen. Spot it is ook één van de favoriete spelletjes van de kinderen. Tijdens het vrij spelen was pedagogisch medewerker Roy bezig met het uitzetten van de activiteit, namelijk Mens Erger je Niet.

Er wordt een veld met middenlijn gemaakt. Aan beide uiteinden van het veld staan X aantal poortjes, gemaakt met pionnen (afhankelijk van de groepsgrootte meer poortjes, maar er moeten ook voldoende kinderen zijn als wissel). In elk poortje staat een kind. Dat poortje moeten ze verdedigen. Er zijn verschillende (zachte) ballen in het veld. Met deze ballen mogen ze gooien of schoppen naar een willekeurig poortje aan de overkant. Je mag met alles tegenhouden. Gaat de bal door je poortje, dan ben je af en sluit je achteraan in de wisselrij. Gaat er een pion om die je deelt met een buurman/vrouw, zijn jullie allebei af!

 

Dinsdag 13 juli

Nadat we alle kinderen uit school hadden gehaald was het tijd om gezamenlijk ranja te drinken en fruit te eten. Vandaag hadden we geluk want een van de kinderen was jarig geweest en wilde graag trakteren! Toen iedereen klaar was met smullen van de traktatie zijn we lekker naar buiten gegaan. Daar hadden pedagogisch medewerkers Bart en Roy de spellen opdrachttikkertje en vakjagerbal al klaarstaan. De groep werd in tweeën gedeeld, de ene groep mocht beginnen bij opdrachttikkertje. Als je getikt werd moest je naar het opdrachtenvak, daar kreeg je een opdracht van Bart en als je die opdracht goed had uitgevoerd dan mocht je weer meedoen! De andere groep mocht beginnen bij vakjagerbal. Het was een soort iemand is hem niemand is hem maar dan in 3 vakken. Iedereen mocht beginnen in het middelste vak, als je in dat vak iemand had afgegooid mocht je door naar het winnaarsvak. Alleen als je zelf werd afgegooid mocht je een vakje terug. Degene die aan het einde in het winnaarsvak stonden die hadden gewonnen! Nadat we klaar waren met de activiteiten hebben we nog lekker vrij gespeeld. Zo hebben we nog gevoetbald, getekend, uno gespeeld en noem maar op!

Woensdag 14 juli

Het weer was vandaag helaas niet goed. Gelukkig bleef het wel even droog waardoor we toch naar buiten konden. Vandaag speelde we het dierentikspel. Dit spel was bedacht door een kind van de BSO. We geven kinderen ook regelmatig te kans om eigen gekozen spellen te spelen, zodat ze ook keuzevrijheid ervaren. We konden redelijk lang doorspelen tot aan de volgende bui. Daarna keken we met de kinderen de film Luca. Alle kinderen vonden dit een erg leuke film. Ondanks het weer vonden de kinderen het een leuke dag bij Sportstuif.

Donderdag 15 juli

De kinderen waren opgehaald met de Sportstuif bus of auto door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Eenmaal terug bij onze sportieve BSO was het tijd voor het vaste fruit moment. Helaas was vandaag het weer te slecht op buiten de activiteit te gaan doen. Daarom speelde we binnen verstoppertje in het donker. Dit is de favoriete activiteit van de kinderen wanneer we niet naar buiten kunnen. De kinderen vonden het geweldig en deden er alles aan om als laatste gevonden te worden. We eindigde met het zoeken in tweetallen, waardoor er ook een stukje samenwerking bij kwam kijken. Dit vonden de kinderen dan ook erg leuk. Er is sinds deze week ook een verenigingsactie online gekomen. Meer informatie is te vinden op onze facebook en Instagram.

Vrijdag 16 juli

Yes! Het was vandaag mooi weer en ook nog eens een lange middag bij Sportstuif Helmond de Braak. Na het lunchen gingen we met de kinderen naar Costa Rica in Someren. Dit is een grote vlindertuin, maar hier waren ook vogels en amfibieën te vinden. Eenmaal terug gingen we stoepranden met de Kerby set van Jantje Beton. Ook dit vonden de kinderen erg leuk en uitdagend. Daarna speelde de kinderen op eigen initiatief het voetbalspel ezelen. Een middag vol activiteiten, dat was erg leuk! Zeker richting het weekend waar wel mooi weer werd voorspeld.

     



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches