Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Mastermind overlooptrefbal en springen op de springkussens in week 11 - 2022

Maandag 14 maart

Weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif en wat voor een, een week met veel zon op de planning! Zoals iedere dag werden de kinderen uit school gehaald door pedagogisch medewerkers Luc, Nathan en Desiree. We begonnen de middag met lekker vers fruit van de lidl en wat ranja. Daarna gingen we snel naar buiten om van het heerlijke weer te genieten. Voor vandaag stonden er twee activiteiten op de planning. Allereerst poortjesvoetbal. Binnen het veld mocht iedereen zijn of haar eigen poortje neerzetten om vervolgens met de voetbal door het poortje van iemand anders te schieten. Als tweede activiteit  speelde we mastermind in tweetallen. Een iemand mocht een kleurencode bedenken. De ander mocht vervolgens proberen om de kleurencode te kraken. Welverdiend kregen de kinderen aan het einde van de middag een koekje.

Dinsdag 15 maart

De dinsdag is weer aangebroken, een van de drukste dagen bij Sportstuif Helmond. Ook vandaag stond het fruit al klaar toen te kinderen uit school kwamen. Eenmaal compleet konden de kinderen lekker smullen en al snel daarna zijn we lekker naar buiten gegaan met de kinderen. Buiten stonden er 2 verschillende activiteiten voor de kinderen klaar. Omdat we vandaag een grote groep kinderen hadden werden er 2 groepen gemaakt. Een groep begon bij sociaalbal, de kinderen moesten bij dit spel proberen samen te werken. Er was namelijk 1 tikker die moest proberen om iedereen te tikken, maar wanneer je de bal had kon je niet getikt worden. De andere groep mocht beginnen met het welbekende spelletje stand in de mand. Daarna mochten de groepen wisselen van spel zodat alle kinderen beide spellen gespeeld hadden.

Woensdag 16 maart

Wat een heerlijke dag was het vandaag. We begonnen de dag met de peutergymlessen. De kleinste fanatiekelingen stonden alweer te popelen en hadden uiteindelijk super goed meegedaan met de peutergymles. In de middag was het tijd om de kinderen uit school te halen. Het was een lange dag bij Sportstuif dus de kinderen hadden weer allemaal een goed gevuld broodtrommeltje van thuis meegekregen. Het was een heerlijke zonnige dag dus nadat de buikjes weer gevuld waren gingen we gelijk naar buiten. Luc had vanuit kantoor 2 springkussens meegenomen en deze werden snel opgezet. De kinderen hebben veel plezier gehad op de springkussens en voor we het wisten waren de papa’s en mama’s er alweer om de kinderen op te halen.

Donderdag 17 maart

Vandaag werden de kinderen weer uit school gehaald met de Sportstuif bus of de Sportstuif auto. Eenmaal terug bij Sportstuif stond het fruit en de ranja al klaar. Voor vandaag stonden er ook weer 2 activiteiten op de planning omdat het weer gezellig druk was qua aantal kinderen. De ene activiteit was overlooptrefbal, waarbij de kinderen moesten proberen aan de overkant te komen zonder dat de tikker ze af had gegooid met de bal. Het andere spel was kat en muis tikkertje, waarbij alle muizen een staart kregen en de kat moest proberen om de staart bij de muizen er af te trekken. Het was weer een heerlijke zonnige middag vandaar waardoor we lekker lang door zijn gegaan met de activiteit. Zelfs nadat de kinderen een koekje hadden gekregen waren ze nog lang niet uitgespeeld en hebben we nog buskruit gespeeld. Daarnaast waren een aantal kinderen ook nog lekker binnen aan het spelen.

Vrijdag 18 maart

En toen was het alweer vrijdag, wat is de week voorbij gevlogen. Een perfecte afsluiter van de week want ook vandaag scheen de zon weer volop. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald was het eerst tijd voor de gezamenlijke lunch. De kinderen wisten niet hoe snel ze hun boterhammetjes op moesten eten want ook vandaag stond er weer wat leuks op de planning. Met de muziekbox buiten en de twee springkussen hebben we er een leuke middag van gemaakt. Na het fruit eten mocht een gedeelte van de groep met Desiree mee. Zij gingen even op bezoek bij onze nieuwe vestiging Sportstuif Beek en Donk. De rest van de kinderen hebben na het fruit eten nog lekker binnen en buiten gespeeld bij Sportstuif Helmond de Braak. Het was weer een leuke week bij Sportstuif! Hopelijk hebben we volgende week weer zo’n geluk met het mooie weer!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches