Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, hockey en volleybal in week 50 - 2021

Maandag 13 december

Het weekend is weer voorbij en we zijn weer klaar voor een nieuwe week bij Sportstuif. De kinderen werden zoals gewoonlijk weer uit school gehaald door pedagogsich medewerkers Luc en Desiree. Na het fruit eten stond er voor vandaag het spel Levend Stratego op de planning. Twee teams streden tegen elkaar waarbij het team wat als eerste de vlag van de tegenstander vond had gewonnen. Ieder kind kreeg een kaartje met een dier erop en met dat kaartje ging je op pad om iemand van de tegenstander te tikken. Als jou dier sterker was, dan kreeg je het kaartje van je tegenstander. Als je als team 15 kaartje had veroverd van de tegenstander, dan mocht je op zoek gaan naar de vlag. De kinderen vonden het spel zo leuk dat we lekker lang door hebben gespeeld. Zelfs al toen het donker was en toen werd het natuurlijk nog moeilijker om de vlag te vinden.

 

Dinsdag 14 december

Vandaag stond er weer een lekker druk dagje op de planning. Nadat alle kinderen uit school waren gehaald was het tijd voor het vaste fruitmomentje. Nadat het fruit op was bleven we nog even aan tafel zitten want we hadden wat te vieren. Vandaag was Micha namelijk jarig en dat moest gevierd worden. Hij had flink uitgepakt met zijn traktatie en alle kinderen hadden voor hem gezongen. Ook werd er gezongen voor Ties want hij werd donderdag alweer 12 jaar, maar op zijn verjaardag was hij niet bij Sportstuif.  Daarnaast was het vandaag de laatste dag bij Sportstuif voor Ronin en hij wilde graag trakteren. Wat werden de kinderen verwend met allerlei lekkere dingen. Na al dat lekkers was het tijd om naar buiten te gaan voor de activiteit. De groep werd in tweeën gesplitst. Bij Joris en Edo werd het spel Mens erger je niet gespeeld en bij Desiree speelde we hockey. Alle kinderen waren lekker fanatiek waardoor we lang buiten hebben gespeeld!

          

 

Woensdag 15 december

De ochtend begon weer met een peutergymles gegeven door pedagogisch medewerkers Linde en Desiree. Dit keer waren er verschillende spelletjes uitgezet in het kerstthema en zijn de peuters samen met hun papa of mama 45 minuten lekker actief bezig geweest. Nadat de kinderen smiddags uit school waren gehaald hebben we gezamenlijk boterhammen gegeten. Toen alle maagjes gevuld waren werd er lekker vrij gespeeld. Zo werden en verschillende hutten gebouwd waarna er spelletjes in de hut werden gespeeld. Later in de middag hebben we weer met de kinderen fruit gegeten en daarna was het tijd voor een potje volleybal. Natuurlijk werden de regels voor de kinderen wel een beetje aangepast. Ze mochten de bal namelijk maximaal 1 keer laten stuiten en ze moesten samen spelen door de bal over te gooien en te vangen. Door deze regels werd het super spannend en moesten de teams een goede tactiek bedenken om te kunnen winnen. Het was leuk om te zien dat de kinderen elkaar hielpen waardoor iedereen werd betrokken binnen het spel.  

Donderdag 16 december

De dag begon al vroeg want Basisschool de Goede Herder had vandaag een studiedag. Er werden spelletjes gespeeld, mooie dingen gemaakt met de strijkkralen en daarnaast hebben we kerstkoekjes gebakken. Ook hebben we lekker buiten in het zonnetje gespeeld en voor we het wisten was het alweer tijd om de andere kinderen uit school te halen. Toen alle kinderen eenmaal bij Sportuif waren hebben we gezamenlijk fruit gegeten en daarna zijn we lekker snel naar buiten gegaan. Vandaag stond het spel Buskruit op de planning. Een spel dat de kinderen eigenlijk altijd super leuk vinden om te doen en ook vandaag wisten ze van geen ophouden. Niemand wilde als eerste ‘gebuut’ worden en iedereen wilde proberen om tussendoor de bal weg te schoppen. Het was een heerlijke dag en we hebben lekker genoten van het zonnetje. Ook na de activiteit werd er buiten nog lekker gevoetbald maar ook de tennisrackets die we van sinterklaas hebben gekregen werden weer volop gebruikt.

     

Vrijdag 17 december   

En zo was het alweer vrijdag. Wat is de afgelopen week weer voorbij gevlogen. Ook vandaag werden de kinderen weer uit school gehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Desiree. Vanwege de vervroegde sluiting van de scholen waren er veel kinderen die vandaag op school al een kerstlunch hadden gehad. Hierdoor hebben we maar met een aantal kinderen samen gelunched en was het al snel tijd om lekker vrij te spelen. Er werd vooral geknutseld maar ook de tafelvoetbaltafel werd weer fanatiek gebruikt. Na het fruit eten wilde Michael en Daniel wat lekkers uitdelen omdat het voor hun vandaag de laatste dag bij Sportstuif was. Hierna hebben we de kinderen mee naar buiten genomen voor het spel ‘Boompje verwisselen’.

Er is 1 tikker en 1 loper, de rest van de spelers staan in een van de hoepels die verspreid over het veld liggen. De spelers in de hoepel (die zogenaamd achter de boom staan) zijn veilig voor de tikker. De loper probeert niet getikt te worden door de tikker. Dit doet hij door hard voor de tikker weg te rennen of door een boom in te nemen van één van de andere spelers met een boom. De eerste speler is dan veilig, de andere speler is vanaf dat moment niet meer veilig en moet op zoek naar een andere boom. Wanneer de loper wordt getikt door de tikker, wordt de loper de tikker en de tikker wordt loper. Zo begint het spelletje weer steeds opnieuw. Later werd het spel moeilijker gemaakt doordat er een aantal hoepels/bomen uit het spel werden gehaald waardoor er dus meerdere lopers waren die steeds probeerde veilig te zijn door een boom van iemand anders in te nemen.

De kinderen hadden goed hun best gedaan tijdens het spel en we hebben lekker lang doorgespeeld. Als afsluiter van de week hadden we de banken voor de tv gezet en hebben we gezamenlijk een kerstfilm gekeken.



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches