Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, flessenvoetbal en Speeltuin Helmond West in week 22 - 2023

Maandag 29 mei
Vandaag was de BSO gesloten in verband met tweede pinksterdag.

Dinsdag 30 mei
Na een lang weekend vrij mochten we vandaag de kinderen weer uit school halen. Op het schoolplein hoorde we al gelijk de verhalen van alle leuke dingen die de kinderen tijdens het pinksterweekend hadden gedaan. Nadat we met alle kinderen gezamenlijk fruit hadden gegeten en wat ranja hadden gedronken. Was het tijd voor de activiteiten van vandaag. We hadden de groep vandaag ingedeeld op leeftijd. Met de jongere kinderen speelde we het spel lieveheersbeestjes tikkertje. Dit was een groot succes. Iedereen deed goed mee en er werd veel plezier gemaakt tijdens het spel, een van de belangrijkste dingen natuurlijk! Met de oudere kinderen speelde we levend stratego. We hadden het spel al vaker gespeeld dus de regels hoefde we niet meer uit te leggen en we konden gelijk gaan beginnen. Het spelplezier zat er goed in en de nieuwe kaartjes deden het ook goed. Hier stonden namelijk heel veel plaatjes op waardoor het voor de kinderen wat makkelijker was om te zien wie er gewonnen had als je de ander had getikt. Nadat we met zijn alle lekker buiten hadden gespeeld hadden de kinderen wel een koekje verdiend!

          


Woensdag 31 mei

Het was weer een heerlijk zonnige dag en omdat de kinderen al op tijd uit school waren hadden we heel de middag de tijd om samen met de kinderen te spelen. Nadat de buikjes weer gevuld waren was het tijd om lekker te genieten van het weer en de waterspelletjes. Pedagogisch medewerker Desiree was s ’ochtends nog even snel langs de winkel gegaan om heel veel nieuwe waterpistolen te halen. In de middag was het dan ook tijd voor een groot waterpistolengevecht. Iedereen kreeg een eigen waterpistool en we hadden een ‘water vrije zone’ hier konden de kinderen tussendoor hun waterpistool bijvullen maar mocht ze geen andere kinderen natmaken. Zo hadden de kinderen tussendoor ook even de tijd om een pauze te nemen als ze dat wilde. Het was lekker warm dus de kinderen vonden het alleen maar leuk om lekker nat te worden. Helaas ontkwamen wij zelf en onze stagiaires Mees en Gitano er ook niet aan. Wij vonden het zelf maar al te leuk om te kinderen nat te maken met de waterpistolen maar andersom vonden de kinderen het een nog grotere uitdaging om ons helemaal nat te maken. Gelukkig scheen de zon goed dus waren we ook zo weer een beetje opgedroogd. Het was weer een super leuke middag!

          


Donderdag 1 juni  

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif met vandaag weer heerlijk weer. Nadat we alle kinderen uit school hadden gehaald stond het fruit en de ranja al voor ze klaar zodat we daarna snel konden gaan beginnen met de activiteit. De groep werd eerst in tweeën gedeeld want ook vandaag was het druk en hadden we twee activiteiten. Na het succes van gister deden we ook vandaag weer lekker waterspelletjes.  Met de ouderen kinderen speelde we flessenvoetbal. Het ging er fanatiek aan toe en de kinderen vonden het een leuk spel. Met de jongeren kinderen hebben we een aantal tikspelen gedaan zoals chinese muur en slingertikkertje. Wat het tikspel erg leuk maakte was dat Stijn met de watersproeier de kinderen nat kon sproeien tijdens het spel. Dat vonden de kinderen alleen maar erg leuk. Na de activiteiten hebben we nog een groot watergevecht gehouden als mooie afsluiter van deze dag. 

          


Vrijdag 2 juni

De week was weer voorbij gevlogen en voor we het wisten was het alweer vrijdag. We begonnen de dag weer met boterhammetjes eten en toen de buikjes weer gevuld waren mochten de kinderen nog heel eventjes vrij spelen. Zo hadden de pedagogisch medewerkers even de tijd om alle spulletjes bij elkaar te pakken. Er stond namelijk iets heel leuks op de planning! Vandaag hadden we geen activiteit maar zijn wij met alle kinderen op uitstapje gegaan naar Speeltuin Helmond West. Het was een super middag! Het zonnetje scheen lekker en de kinderen konden lekker al hun energie kwijt in de speeltuin. We hebben zelf natuurlijk ook lekker met de kinderen meegespeeld want was is er nu leuker dan van de hoge glijbaan gaan?! De kinderen vonden het zo leuk dat ze eigenlijk nog wel langer wilde blijven, zelfs al hadden we bij de ouders al aangegeven dat we vandaag wat later terug zouden zijn op de BSO. Het was in ieder geval een geslaagde dag en een mooie afsluiter van deze week!

          

 

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches