Echt een aanrader Sportstuif in Helmond! De perfecte combinatie tussen naschoolse opvang en sport/beweging. Leuk voor actieve, maar juist ook voor minder actieve kinderen.

Martine Martine
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend stratego, Bingo en paintball in week 19 - 2023

Maandag 8 mei
De vakantie is weer voorbij helaas. De scholen zijn weer begonnen en de dagen op de Sportstuif zijn weer iets korter. Maar niet getreurd! Ook in de regulieren schoolweken zorgen de collega’s van de Sportstuif ervoor dat we een gevuld programma hebben. Vandaag stonden kamelenrace en iemand-is-hem-niemand-is-hem op de planning. De kamelen race is een spel van de kermis waarbij je ballen in gaten moet gooien en dan gaat je kameel vooruit. We hebben kamelen vervangen met kinderen die steeds een blikje in een korfbalring moesten gooien. Als er 1 raak was dan mocht het kind (de kameel) een pion opschuiven. De kinderen hebben dit spel erg fanatiek gespeeld. iemand-is-hem-niemand-is-hem kenden veel kinderen al en we konden dus snel beginnen. Dit is een fantastisch spel om energie te verbranden want elk kind is zowel aan het vluchten als kinderen aan het af proberen te gooien. De kinderen hebben weer een lekkere dag gehad.
 

                


Dinsdag 9 mei
Wat hadden we deze dag toch weer een leuke activiteiten op de planning staan. Helaas Had het weer onze memo met de vraag om het droog te houden niet ontvangen en hebben we helaas binnen moeten spelen deze dag. Maar niet getreurd! Ook binnen weten wij bij de Sportstuif leuke activiteiten te organiseren. We zijn zeer flexibel ingesteld. Er is daarom ook besloten om binnen een Bingo te gaan doen! En ja er konden echten prijzen gewonnen worden! De kinderen vonden het fantastisch hebben heel nauwkeurig de getallen in de gaten zitten houden, want ja, wie wil er nou een prijs mislopen!
 

                     


Woensdag 10 mei
Yes! Weer een lange middag lekker actief bij de Sportstuif spelen na school! Heerlijk! Na binnenkomst lekker zitten lunchen en daarna gaan spelen. Vandaag was onze gezellige collega uit Beek en donk ons komen helpen met het ophalen van kinderen. Zij heeft uiteindelijk ook 6 kinderen mee genomen om mee te gaan paintballen! Dit vonden ze natuurlijk allemaal fantastisch om te doen! Ook vandaag stonden er weer activiteiten op de planning. Het spel flipperkast en lummeltje. Bij flipper kast en lummeltje is de basis hetzelfde. We gaan in een kring staan. Bij flipperkast staat er 1 kindje in het midden die de bal moet ontwijken. Maar dit kindje wordt natuurlijk te makkelijk afgegooid als je dat op de normale manier zou doen. Daarom moesten de kinderen omdraaien en voorover bukken om de ballen naar achteren te gooien door hun benen heen. En lummelen spreekt voor zich! 1 kindje in het midden moet de bal proberen te pakken of de persoon te tikken die de bal vast heeft. Alle kinderen hebben met beide spellen veel plezier gemaakt! Daarnaast hebben we wat leuke kleurplaten binnen neergelegd waar alle kinderen lekker aan hebben kunnen werken!
 

                


Donderdag 11 mei
Nog maar twee dagen en dan is het alweer weekend. De eerste schoolweek na de vakantie vliegt voorbij! Vandaag hebben we weer hele leuke activiteit met de hele groep gedaan, dat was namelijk levend stratego! Dit is een spel waarbij de kinderen kaartjes krijgen waarop staat wie zij kunnen verslaan met het kaartje wat ze gekregen hebben! De kinderen moeten elkaar tikken en dan op het kaartje kijken. Het kind dat wint krijgt het kaartje en moest het inleveren bij de teamleider. Als er 15 kaartjes bij de teamleider verzameld waren mochten ze de vlag van de tegenstander gaan zoeken. Wanneer deze gevonden was had het team die de vlag gevonden had gewonnen. Doordat we het spel met wat vereenvoudigde kaartjes speelden konden alle leeftijden goed meespelen. De kinderen hebben heel erg fanatiek mee gespeeld!  
 

                

 

Vrijdag 12 mei
Bijna weekend! Maar eerst nog even lekker een lange middag bij Sportstuif spelen. Vandaag staat het jachtseizoen op de planning. De groep werd verdeeld in twee groepen. Eerst kreeg de ene groep de tijd om zich te verstoppen. Na 30 seconden mocht de andere groep gaan zoeken. Als ze iemand gevonden hebben moeten ze diegene ook nog weten te tikken. was dit gelukt, dan mochten ze naar de startplek bij de spelleider gaan staan. De tijd die de vluchtende groep had om niet gevangen te worden was 5 min. Na een ronde zijn we gewisseld van taak. De andere activiteit was tweetal bal. Er werden voor dit spel tweetallen gemaakt en ieder tweetal had zijn of haar eigen goal. Ze moesten deze verdedigen en bij de andere tweetallen proberen te scoren. Dit was een lastig maar zeer actief en leuk spel omdat je de hele tijd heen en weer aan het rennen bent van je eigen doel naar die van een ander tweetal. Ook kwam hier het stukje samen werken mooi naar voren en het stukje tegen je verlies (of tegengoal) kunnen bij kijken. Een zeer leerzaam, lastig, maar vooral actieve middag zit er weer op!

Tot Volgende week!
 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches