Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend Kwartet, iemand is hem niemand is hem en de pannakooi in week 26 - 2022

Maandag 27 juni

Het weekend was weer voorbij gevlogen en zo was het alweer maandag en mochten we deze middag weer kinderen ophalen op school. Helaas kon het mooie weer van afgelopen week niet voortgezet worden en regende het precies tijdens het ophalen van de kinderen super hard. Eenmaal, een beetje nat, aangekomen op de BSO begonnen we weer met het gezamenlijke fruit momentje. De buienradar apps gaven aan dat het heel de middag zou gaan regenen waardoor we de activiteit toch maar binnen hebben gedaan. We speelde een spel waarbij er 4 teams werden gemaakt. Om de beurt mocht er een iemand van het team naar voren komen. Dit kindje mocht een klein blaadje grabbelen waar een voorwerp of een persoon op stond. Degene mocht op het whiteboard tekenen wat er op het blaadje stond. De andere teams mochten raden wat er werd getekend. Het team dat als eerste het juiste antwoord gaf kreeg een punt. Het team dat aan het einde van het spel de meeste punt had dat was het winnende team. Er werd super fanatiek meegespeeld, iedereen wilde heel graag naar voren om te tekenen en de vingers gingen al snel omhoog om het juiste antwoord te raden. Uiteindelijk was er een team dat wel heel snel de antwoorden wist en uiteindelijk ook de meeste punten had gescoord. Zij kregen een klein zakje snoep als beloning die ze thuis op mochten eten. Aan het einde van de middag werden er nog verschillende gezelschapspelletjes gespeeld en we sloten de dag af met een lekkere rijst wafel op peperkoek als extraatje.

 

Dinsdag 28 juni

Vandaag was het weer gezellig druk qua aantal kinderen. Nadat we alle kinderen uit school hadden gehaald en ze lekker wat fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit van vandaag. Kinderen verheugen zich vaak op de activiteit waardoor ze op het schoolplein, in de auto of bus al met de vraag komen wat de activiteit voor vandaag is. Ieder jaar wordt er samen met het team een jaarplanning gemaakt voor de sportactiviteiten waarbij er iedere dag een andere activiteit op de planning staat en er gedurende de week verschillende soorten activiteiten op de planning staan. Voor vandaag waren dat tweetalbal en levend kwartet. Tijdens tweetalbal werd er in tweetallen tegen elkaar verschillende sporten gespeeld zoals voetbal en handbal en tientalbal. Tijdens levend kwartet waren er 4 tweetallen waarbij iedere tweetal moest proberen om 4 dezelfde kleuren pionnen bij elkaar te verzamelen. Als tweetal mocht je om de beurt een pionnetje uit de hoepel in het midden pakken of je mocht een pionnetje bij een ander tweetal ‘stelen’. Het ging er fanatiek aan toe en naarmate het spel voordere kregen de kinderen steeds meer inzicht in de tactiek van het spel en dat was leuk om te zien. Na de activiteit hadden de kinderen een koekje verdiend en daarna werd er nog lekker buiten in het zonnetje gespeeld.

Woensdag 29 juni

Het was weer een heerlijk zonnige dag en omdat de kinderen al op tijd uit school waren hadden we heel de middag de tijd om samen met de kinderen te spelen. Van te voren hadden we de ouders gevraagd om de kinderen zwemkleding en een handdoek mee te geven. Nadat de buikjes weer gevuld waren was het tijd om lekker te genieten van het weer en de waterspelletjes. De buikschuifbaan werd weer opgezet, goed nat gemaakt en lekker veel zeep erop. Nadat de kinderen hun zwemkleding aan hadden getrokken en allemaal goed ingesmeerd waren konden het plezier gaan beginnen. Oefening baart kunst en dat zag je wel terug bij de kinderen. Sommige vonden het op het begin nog een beetje spannend maar later waren ze niet van de buikschuifbaan af te slaan. Ze konden kiezen om op hun buik te glijden, op hun knieën of zelfs met de grote of kleine zwemband, super gaaf! Tegen het einde van de middag kwamen de eerste ouders alweer en werd de buikschuifbaan weer opgeruimd. Het was een super leuke middag, op naar de volgende warme dag waarbij we weer de buikschuifbaan op kunnen zetten.

 

Donderdag 30 juni    

Het zonnetje scheen weer goed vandaag en dat mooie weer stimuleert de kinderen om fijn buiten te spelen. Wanneer de kinderen aankwamen om de BSO werd er nog even buiten gespeeld voordat we gezamenlijk fruit gingen eten. Nadat de kinderen weer goed gegeten hadden was het tijd voor de activiteiten van vandaag. Het was weer een grote groep waardoor er ook vandaag weer twee spellen waren. De groep werd opgedeeld in de wat jongere kinderen en de wat ouderen kinderen waardoor iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kon doen. De ene groep mocht starten bij het spel iemand is ‘m niemand is ‘m. Hierbij mag iedereen de bal pakken en mag je proberen andere kinderen af te gooien met de bal. De andere groep mochten starten bij de opblaasbare pannakooi. Hier werd er twee tegen twee voetbal gespeeld. Na een half uurtje werd er gewisseld zodat allebei de groepen ook beide activiteiten konden spelen. Nadat iedereen een koekje had verdiend werd er nog fijn buiten gespeeld en de voetballers onder ons vonden de pannakooi erg leuk.

     

Vrijdag 1 juli  

De laatste schooldag van de week is alweer aangebroken. Voor de meeste kinderen een korte schooldag dus bij Sportstuif begon de middag met boterhammetjes eten. De kinderen hadden weer goed gevulde broodtrommeltjes. Eenmaal klaar met eten hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen. Zo werd er binnen een hut gebouwd, werd er getafelvoetbald en werd er buiten gespeeld. Nadat we ook de kinderen die op vrijdag wat later klaar zijn met school hadden opgehaald en daarna fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit van vandaag. De pannakooi werd weer opgezet, de kinderen mochten zelf gelijkwaardige tweetallen maken en zo speelde we in de middag een twee tegen twee voetbaltoernooi in de pannakooi. Ook na de activiteit werd er nog fanatiek gebruikt gemaakt van de pannakooi maar werd er ook binnen gekleurd en werden er verschillende spelletjes gespeeld. We kijken terug op weer een gezellige week met lekker veel kinderen, op naar volgende week! 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches