Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Levend kwartet, de woensdagmiddagactiviteit en hagedistikkertje in week 9 - 2021

Maandag 1 maart

Weer een nieuwe maand bij Sportstuif. Helaas nog steeds alleen open voor noodopvang. De overige kinderen worden erg gemist bij Sportstuif Helmond. Dat we maar weer snel open mogen voor iedereen! Vandaag stond er weer een leuke activiteit op de planning. Namelijk levend kwartet. Ieder tweetal verdedigde zijn/haar eigen hoepel. Bij elkaar werden materialen afgepakt om zelf een kwartet te krijgen. De kinderen waren erg fanatiek. Na een aantal rondes speelde ook pedagogisch medewerker Luc mee met de kinderen. Dit vonden de kinderen geweldig en iedereen ging dan ook op hem af. Na de activiteit hadden de kinderen de ruimte om vrij te spelen. De zandbak toverde om tot een ware bakkerij. Altijd leuk de fantasie van de kinderen.

Dinsdag 2 maart

Vandaag was er een studiedag bij de Vuurvogel. Daarom waren er al kinderen in de ochtend bij Sportstuif. Deze flexibiliteit kunnen we bieden bij Sportstuif. We zijn lekker te voet naar het Cruyff Court gegaan. Hier zijn we gaan voetballen speelde het spel wie scoort is keeper. Later kwam er een andere school hier gymmen. Samen met deze klas hebben onze kinderen mee een wedstrijdje gevoetbald. Super leuk! Eenmaal terug bij Sportstuif is er lekker geluncht. Bij een studiedag krijgen de kinderen brood bij Sportstuif. Later op de middag werden de kinderen weer van school gehaald door de pedagogisch medewerkers. Na het fruit eten stond er iets super gaafs klaar. Namelijk een Sportstuif Estafette. Twee teams streden tegen elkaar voor de winst. De kinderen moedigden elkaar fanatiek aan, dit was mooi om te zien.

Woensdag 3 maart

Het was een speciale woensdagmiddag bij Sportstuif. Na de lunch hebben de kinderen vrij gespeeld. Om 14:00 uur was het tijd voor de woensdagmiddagactiviteit. Hiervoor hadden we een aantal extra deelnemers. Van 14:00 tot en met 15:00 uur hebben we Knakworsttikkertje en Archery Tag gespeeld. Op warm te draaien speelde we met zijn alle knakworsttikkertje. Vervolgens was het tijd voor Archery Tag. Tijdens de Archery Tag gingen de kinderen jagen op dieren. Door het raken van de dieren konden ze punten verdienen. De kinderen konden steeds beter schieten, dit was mooi om te zien. Als afsluitend spelletje is nog een keer knakworsttikkertje gespeeld. De kinderen vonden dit zo leuk, dat ze het nog een keer wilde spelen. Kortom een sportieve woensdagmiddag bij Sportstuif Helmond.

      

Donderdag 4 maart

De kinderen werden vandaag opgehaald door pedagogisch medewerkers: Desiree, Luc, Maartje en Imke. Eenmaal terug bij de BSO hebben de kinderen lekker fruit gegeten. Buiten stonden de pylonen al klaar voor het overgooispel. Ieder tweetal had één pylon en een tennisbal. Eén iemand van het tweetal moest de tennisbal werpen naar het kind met de pylon. De bal moest daarbij gevangen worden in de pylon. Bij deze activiteit leren kinderen om te gaan met de hand-oog coördinatie. Een vaardigheid die bij veel sport- en spelactiviteiten terugkomt. De kinderen konden met deze activiteit ook zelf de uitdaging opzoeken door de afstanden zelf te vergroten.

 

Vrijdag 5 maart

De laatste dag van deze eerste week in maart. Na de lunch hebben de kinderen lekker vrij gespeeld. Zo werden de strijkkralen weer voor de dag getoverd en waren ze creatief bezig. Daarnaast werd ook het favoriete spel van Sportstuif Helmond gespeeld, namelijk dierenkwartet. Tijdens het vrij spelen werd het fruit gesneden. De kinderen konden aan tafel voor het eten van fruit met een beker Ranja. De activiteit stond buiten alweer klaar. Vandaag was dit hagedistikkertje. Alle kinderen kregen een staart op één iemand na. Wanneer er een staart werd afgepakt was diegene de nieuwe tikker. De kinderen deden er alles aan om niet gepakt te worden. Er werden super veel rondes gespeeld. Een goede sportieve afsluiter van deze week.  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches