Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Leuke trebalspellen en Archery Tag in week 16 -2022

Blog week 16 Helmond de Braak

 

Maandag 18 april

Vandaag was het tweede paasdag, een dag waarop de BSO gesloten was maar de kinderen wel wat leuks konden gaan doen. Vanuit onze Sportstuif Paaseierenjacht lagen er namelijk 10 Sportstuif Paaseieren verstopt door heel Helmond vlak bij de scholen, speeltuinen, sportverenigingen en sportveldjes. Met een aantal hints konden de kinderen mooi opzoek gaan naar een van de Sportstuifeieren. Er werd fanatiek gezocht en de winnaars krijgen binnenkort een leuke prijs!

 

 

Dinsdag 19 april

Na een lekker lang weekend mochten we vandaag gelukkig de kinderen weer uit school halen. Een heerlijke dag vol met zon. Na het fruit eten zijn we daarom gelijk naar buiten gegaan voor de activiteit. We hadden vandaag weer een grote groep kinderen waardoor er twee activiteiten klaar stonden buiten. Een activiteit was buskruit, een van de favoriete spellen van de kinderen. De andere activiteit was het safarispel. Hierbij waren en verschillend groepjes die allemaal een dier waren en in het midden stond de jager. Als de jager jou dier riep moest je proberen over te steken zonder dat de jager je kon pakken. Nadat de kinderen beide activiteiten hadden gespeeld werd er nog lekker lang buskruit gespeeld en was de dag zo alweer voorbij.

 

Woensdag 20 april  

Vandaag weer een lange dag bij Sportstuif dus de dag begon weer met gezamenlijk boterhammetjes eten! Ook vandaag hadden we weer geboft met het weer want het zonnetje zorgde ervoor dat het weer lekker warm was vandaag, dus zonder jas buiten spelen! Nadat de kinderen even vrij hadden gespeeld gingen we gezamenlijk fruit eten en daarna was het tijd voor de activiteit van vandaag, Pokémon trefbal. Er waren twee Pokémon trainers die gingen proberen zo veel mogelijks Pokémons te vangen door de kinderen af te gooien met de bal. Als dat was gelukt ging je in het trefbalveld staan bij de kleur van de trainer die jou had afgegooid. Als alle Pokémons gevangen waren speelde we een potje trefbal tegen elkaar waarbij de Pokémontrainers dus hun eigen team bij elkaar hadden gevangen. Het team dat als laatste overbleef had gewonnen. Na de activiteit werd er zowel binnen als buiten nog vrij gespeeld en voor we het wisten kwamen de eerste ouders alweer.

Donderdag 21 april  

Vandaag werden de kinderen weer opgehaald met de Sportstuif bus en de auto. Eenmaal compleet bij de BSO stond het verse fruit en wat ranja al voor ze klaar. Toen de buikjes weer gevuld waren was het tijd voor Monopoly trefbal. De groep werd in tweeën gedeeld waarbij we het spel speelde met de basisregels van trefbal. Daarnaast kon je als team punten verdienen met afgooien, een vangbal maken en een pion omgooien. Na iedere ronde werden de punten opgeteld en kon je als team ervoor kiezen iets te kopen waarbij ze verder kwamen in het spel zoals een andere speler, afweren of een extra pion. Het doel was om uiteindelijk zo veel mogelijk punten te halen als team. Trefbal vinden de kinderen vaak wel leuk en zeker als het een andere vorm is dan normaal trefbal dus we hebben uiteindelijk lekker lang buiten gespeeld met zijn alle!

Vrijdag 22 april

En toen was het alweer vrijdag, voor de meeste kinderen weer een lange dag bij Sportstuif die weer begon met boterhammetjes eten. Daarna hadden de kinderen even tijd om vrij te spelen en werd er buiten getennist en gevoetbald maar ook binnen werden er spelletjes gespeeld. Zo speelde we een van de favoriete spellen van de kinderen, verstoppertje in het donker! Toen ook de kinderen die op vrijdag wat later klaar zijn met school uit school waren gehaald was het tijd voor een fruit momentje en daarna stond er een hele gave activiteit op de planning namelijk archery tag! We gingen pijl en boog schieten en de kinderen konden proberen zo veel mogelijk punten de scoren door de pionnen te raken maar ook door zo ver mogelijk te schieten. We waren bijna net zo goed als Robin Hood en daarnaast hadden we ook veel plezier, kortom een mooie afsluiter van weer een leuke week! Op naar de meivakantie die volgepland staat met allemaal leuke activiteiten!

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches