Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, voetgolf en buskruit in week 23 - 2022

Hallo lieve kinderen en ouders in Helmond! Elke week volgt op onze nieuwspagina op deze website een leuke terugblik over de activiteiten van de afgelopen week. In week 23 van maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 juni deden we de volgende activiteiten: lasergamen, voetgolf en buskruit. Lees je mee?

Maandag 6 juni

Vandaag was het tweede pinksterdag en was onze BSO gesloten.

Dinsdag 7 juni

Vandaag begon de dag weer lekker vroeg. Er waren namelijk een aantal kinderen die studiedag hadden.  Na het fruit momentje in de ochtend zijn we naar de speeltuin gegaan en daar hebben we heel de ochtend heerlijk gespeeld. Voor we het wisten was het alweer middag en tijd om de andere kinderen uit school te halen. Op het schoolplein hoorde we al gelijk de verhalen van alle leuke dingen die ze in het lange weekend hadden gedaan. Nadat we weer gezamenlijk fruit hadden gegeten en wat ranja hadden gedronken was het tijd voor de activiteit van vandaag. Het was weer druk qua aantal kinderen dus ze hadden geluk, er stonden maar liefst 2 activiteiten op de planning. De eerste activiteit was beat the card, welk team wist hier de meeste punten te halen? De andere activiteit was oneindig tikkertje.  ‘Iedereen is een tikker, dus iedereen kan ook getikt worden. Wanneer je iemand tikt, dan is diegene af en gaat op de hurken zitten. Let op wie je heeft getikt, want als diegene af is, ben jij weer vrij. Tik je elkaar tegelijk? Dan doe je steen-papier-schaar, wie er wint mag door en wie verliest is af. Wie blijft er als laatste over?’ Het was een heerlijk zonnig dagje waardoor we ook lang buiten hebben kunnen spelen.

     

Woensdag 8 juni

Vandaag was helaas in minder zonnige dag. Het begon in de ochtend al met regenen en helaas bleef het ook regenen toen we de kinderen uit school mochten halen. Eenmaal aangekomen bij Sportstuif begonnen we met een gezamenlijke lunch. Daarna hadden de kinderen even de tijd om vrij te spelen. Er werden vooral binnen verschillende gezelschapspelletjes gespeeld vanwege het slechte weer. Nadat wij met alle kinderen fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit van vandaag; lasergamen! We hadden nieuwe laserguns, nog gaver dan de vorige dus dat was super vet. De rolluiken gingen naar beneden, de lichten ging uit en de banken en tafels werden verspreid over de ruimte zodat je daar achter kon schuilen. De kinderen werden verdeeld in team rood en team blauw, de spannende muziek ging aan en het spel kon beginnen. Wat hadden de kinderen een plezier en zelf hadden we natuurlijk ook stiekem meegedaan want was is er nu leuker dan een potje lasergamen samen met de kinderen?

     

Donderdag 9 juni

Weer een nieuwe dag bij Sportstuif met vandaag gelukkig weer wat beter weer. Nadat we alle kinderen uit school hadden gehaald stond het fruit en de ranja al voor ze klaar zodat we daarna snel konden gaan beginnen met de activiteit. De groep werd eerst in tweeën gedeeld want ook vandaag was het druk en hadden we twee activiteiten. Na het succes van gister werd er vandaag weer binnen gelasergamed. Het werd binnen weer helemaal donker en de boel werd zo verbouwd dat we een mooi lasergameparcours hadden. Ook vandaag en eigenlijk altijd wel was het lasergamen weer een groot succes, al helemaal met de nieuwe laserguns. Buiten speelde we voetgolf. Hierbij waren er verschillende holes waarbij je moest proberen om de bal met zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen. Na de activiteit hadden de kinderen wel een koekje verdiend. Hierna hebben we met de kinderen die er nog waren net zo lang gelasergamed tot dat alle ouders er waren.

     

Vrijdag 10 juni   

De week was weer voorbij gevlogen en voor we het wisten was het alweer vrijdag. We begonnen de dag weer met boterhammetjes eten en toen de buikjes weer gevuld waren mochten de kinderen vrij spelen. Er werden weer hutten gebouwd en er werd buiten fanatiek gevoetbald en getennist. Nadat we de kinderen die vandaag een langere dag op school hadden ook uit school hadden gehaald en fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit. Vandaag mochten de kinderen zelf kiezen en werd het een van hun favoriete spellen buskruit! Ook vandaag hebben we weer lang buiten gespeeld en hadden de kinderen na de activiteit wel een lekker koekje verdiend. Het was weer een geslaagde week, op naar de volgende!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches