Leuke, positieve en enthousiaste begeleiders en een sportieve omgeving. Geweldige plek voor kinderen! Een BSO waar kinderen sportles krijgen en veel met andere kinderen socialiseren en samenwerken. Sportstuif Helmond is the place to be!

Tiago Tiago
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lacross, bingo en slagbal in week 9 bij Sportstuif - 2024

Maandag 26 februari
De kinderen van de goede herder hadden vandaag een studiedag en mochten lekker heel de dag bij ons spelen!!! Dit vonden ze super! Toen alle kinderen bij sportstuif waren gingen we met de kinderen naar monkeytown. Daar hebben we lekker tot de lunch gespeeld. Na de middag gingen weer met onze mooie blauwe auto’s op pad om de kinderen van school te halen. Toen alle kinderen bij Sportstuif waren aangekomen gingen we lekker gezamenlijk fruit eten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. Vanwege het weer moesten we helaas binnenblijven vandaag. De activiteit die we deden was bingo. Alle kinderen kregen een bingokaart met daarop allemaal verschillende getallen. De kinderen moesten eerst proberen om een rijtje vol te krijgen om vervolgens door te gaan naar een volle kaart. Uiteindelijk hadden alle kinderen een mooi prijsje gewonnen waar ze allemaal erg blij mee waren! Na de activiteit gingen alle kinderen nog even vrijspelen, kregen alle kinderen nog een lekker koekje en was het alweer tijd om lekker naar huis te gaan. Een top begin van de week!!

          

Dinsdag 27 februari 
Vandaag stond er een lekker bekertje ranja en een lekker bordje fruit op de kinderen te wachten toen ze uit school kwamen. Toen we klaar waren met fruit eten gingen we de activiteit doen. De activiteiten van vandaag waren overgooien-en partijtjelacross. Bij het overgooien kregen de kinderen een lacrosstick en een bal. Ze moesten de bal proberen over te gooien naar hun tweetal. De kinderen gingen vol enthousiastme aan de slag!!! Wie kon het meeste overgooien naar zijn of haar tweetal zonder de bal te laten vallen? Bij het partijspel maakte we twee teams en moesten de kinderen doormiddel van over te spelen de bal bij de tegenstander in het doeltje te gooien. Lukte dit dan kreeg je een punt. Welk team had aan het einde van de activiteit de meeste punten?? Na de activiteit kregen alle kinderen een lekker koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. 

          

Woensdag 28 februari 
vandaag mochten de kinderen lekker een halve dag bij sportstuif spelen. Toen iedereen was opgehaald gingen we gezamenlijk boterhammen eten. Daarna konden de kinderen vrijspelen. Tijdens het vrijspelen werd er gevoetbald, tikkertje gedaan en lekker binnen gespeeld. Na het vrijspelen kregen de kinderen allemaal lekker wat fruit en was het alweer tijd voor de activiteit. We hadden vandaag weer twee super gaven activiteitenDe eerste activiteit was overgooien met lacross. De andere activiteit was kamelenrace. Bij het overgooien met de stonden de kinderen tegenover elkaar met een lacrosstick, kregen ze een bal en moesten ze de bal proberen over te gooien naar hun tweetal. Bij de kamelenrace maakte de kinderen tweetalen, een kindje was de werper en het andere kindje was de loper. De werper moest een voorwerp proberen in een korf te gooien, lukte dit dan mocht de loper een pionnetje verder lopen. Welk team haalt als eerste de eindstreep? Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje en vrijspelen. Voordat de kinderen het wisten was de dag alweer voorbij en kwamen alle ouders de kinderen alweer ophalen. 

          

Donderdag 29 februari
De dag begon een studiemiddag van de Silverster bernadette. Yes! Toen de kindjes bij sportstuif aan waren gekomen gingen ze lekker lunchen, daarna nog even vrijspelen en toen was het alweer tijd om alle andere kinderen van school halen. Toen dat gedaan was stond er weer een lekker bordje fruit en een bekertje ranja voor de kinderen klaar. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. We hadden vandaag lekker een gezamenlijke activiteit namelijk octopustikkertje. We begonnen met twee tikkers, die kregen samen een hoepel en moesten proberen om de andere kinderen te gaan tikken. Lukte dit dan moest dat kindje ook de hoepel vast houden. Waren er vier kindjes aan een hoepel en werd er nog iemand getikt dan moesten de twee kinderen die als laatst getikt waren een nieuwe hoepel halen en moesten zij gaan proberen om de andere kinderen te tikken. Na de activiteit was het weer tijd voor een lekker koekje, vrijspelen en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Een superfijne dag!

          

Vrijdag 1 maart
De laatste dag van de week was alweer begonnen en het was tijd om de kinderen van school te halen. Toen we terugkwamen op de BSO gingen we lekker boterhammen eten. Na het eten was het tijd om lekker vrij te gaan spelen en nog even de laatste kinderen ophalen. Toen iedereen er was gingen we nog even lekker fruit eten en ranja drinken. Daarna stond de activiteit op het programma. We gingen een slagbalvorm doen met lacross. Er was een slagpartij en een veldpartij, de kinderen van de slagpartij moesten de bal met een lacrosstick zover mogelijk in de het veld proberen te gooien om vervolgens zoveel mogelijk rondjes te rennen om het de pionnen. Hadden ze een rondje gerend dan kregen ze een punt. De veld partij moest proberen zo snel mogelijk de gegooide bal in de korf te krijgen zodat het spel stopte. Wie haalde er uiteindelijk de meeste punten? Na de activiteit was het tijd om de week goed af te sluiten met een koekje en werden de eerste kinderen alweer opgehaald. Wat was het weer een topweek!!!! 

          



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches