Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Krabbenbal - Chinees voetbal en Koning van het veld in week 45 - 2022


Maandag 7 november
Deze maandag startte voor twee kinderen als een studiedag. Zoals men weet proberen we dan leuke activiteiten of uitjes te plannen. Deze keer gingen we naar Monkey Town. Hier hebben we flink geklommen, van de glijbaan gegaan en natuurlijk in de ballenbak gespeeld. Daarna zijn we terug naar Sportief gegaan om samen te eten. Een uurtje later kwamen de andere kinderen van school. Samen hebben we fruit gegeten en toen stond de activiteit alweer op het programma. Vandaag speelden we superbal! Bij superbal is het de bedoeling dat je goed oplet. Je moet goed kijken door wie je afgegooid wordt. Wanneer je geraakt bent door de bal ben je af, maar je mag meer meedoen als degene die jou afgetikt heeft, geraakt is. Zo blijft het spel lekker doorgaan. Iedereen werd vandaag op tijd opgehaald. Het Sinterklaasjournaal begon namelijk weer! Spannend wat er nu allemaal zou gaan gebeuren.

   

Dinsdag 8 november
W hebben deze week wederom erg geluk gehad met het weer. Helaas konden we niet allemaal droog naar Sportstuif lopen, maar het begon pas te regenen toen we er bijna waren. Iedereen had lekker de tijd op iets voor zichzelf te doen. Hier wordt ook volop gebruik van gemaakt: puzzelen, spelletjes doen, knutselen en tekenen. Daarna was het snel tijd om fruit te gaan eten. De activiteit konden we gelukkig gewoon buiten doen, aangezien het op tijd weer droog was. Voor vandaag waren de volgende activiteiten aan de beurt: veroveren en krabbelbal. Het spel veroveren gaat als volgt. Er zijn twee teams met ieder een eigen vak met verschillende spullen. Elk team had een tikker aangewezen die met de bal in de hand mocht tikken. Je moest proberen om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk spullen te veroveren. Werd je getikt terwijl je iets had veroverd, legde je het materiaal weer terug en probeerde je het nog eens. Een spelletje waarbij ook nagedacht moest worden. Aan fanatisme geen gebrek bij dit spel. Aan de andere kant werd krabbelbal gespeeld. In en veld met twee doeltjes. Elk team had ook een keeper. De bedoeling was om de bal in het doel van de tegenpartij te krijgen. Maar… hoe dan? Je moest namelijk op als een krab bewegen: op je billen zitten en je op handen en voeten omhoog drukken en bewegen. Niet alleen leuk om te doen, het zag er ook heel grappig uit, al die krabben!

   

Woensdag 9 november
Op de helft van deze week hadden we een mooie dag. De kinderen kwamen op tijd uit school, het was mooi weer en we hadden meer tijd om vrij te spelen. Daarna hebben we lekker samen boterhammen gegeten en mochten we weer even vrij spelen. De activiteiten werden klaargezet en iedereen was klaar om te beginnen. Vandaag stonden chinees voetbal en de Sportstuif memory estafette klaar voor de kinderen. Chinees voetbal  is net even anders dan gewoon voetbal. De kinderen maken een kring met de benen wijd en voeten tegen elkaar aan. Er werd namelijk met handen gespeeld in plaats van met de voeten. Je mag in het begin met twee hadden proberen te scoren bij anderen en verdedigen. Werd de bal door jouw poortje gescoord, mocht je nog maar met een hand verdedigen. Werd er dan nog eens gescoord, dan werd het leuk.. je moest dan andersom gaan staan. Wederom mocht je weer met twee handen spelen tot er gescoord werd. Tot dat je geen handen meer over had, dan was je even af en speelden we het potje verder. Er werd fanatiek gespeeld, langer dan een uur! De Sportstuif memory estafette was ook een activiteit waar hard werd gestreden. In twee teams renden we om en om naar de tafel om de memory van Sportstuif te vinden. Er werd gestreden tot alle plaatjes gevonden waren. Ook al werd het wat kouder buiten, daar hebben de kinderen geen last van gehad! 😉

 

  

Donderdag 10 november
Deze donderdag nam de spanning voor Sinterklaas al wat toe. Er werd in vrije tijd al veel getekend en geknutseld. Na het fruit eten was er nog tijd om de tekeningen af te maken of om anderen te doen. We hadden namelijk van twee ouders heel veel spellen, puzzels en speelgoed gekregen voor bij ons op de BSO. Daar waren de kinderen erg blij mee en daar werd goed mee gespeeld. Toen was het ook al snel tijd om naar buiten te gaan en de activiteit te gaan spelen. Ultimate frisbee en koning van het veld waren de activiteiten van vandaag. Ultimate frisbee is een spel wat in een groot vak gespeeld wordt waarbij ieder team ook een eigen vak heeft aan de beide kanten van het veld. Door middel van de frisbee over te gooien en uiteindelijk te vangen in het vak van de tegenstander is het doel van het spel. Tijdens het spel kun je de frisbee ook nog onderscheppen door erop te slaan. In het begin liep het even stroef maar later werd het spel duidelijker en kon iedereen lekker mee spelen. Voor de jongere kinderen speelden we dit met een bal. Koning van het veld is een spel waarbij je moet proberen met je team zo lang mogelijk te winnen. Er waren drie teams, twee speelden tegen elkaar en een tijd stond te wachten. Werd er bij jouw team gescoord dan moest je aan de kant en mocht het andere team erin. Dit werd heel fanatiek gespeeld. Maar omdat er door verschillende teams werd gescoord, speelde je verschillende partijen.

  
 

Vrijdag 11 november
Op deze laatste dag van de week én de dag voordat Sinterklaas in het land kwam hadden we een volle agenda. Eerst werden alle kinderen van school gehaald en hebben we gezamenlijk gegeten. Na het eten hebben we de tekeningen van het Sinterklaasjournaal ingekleurd. Omdat het nog zo’n lekker weer was, werd er veel buiten gespeeld vandaag. De activiteit van vandaag was leeuwenkooi. Bij dit spel pak je een blokje uit de hoepel en probeer je via twee verschillende vakken naar de overkant te rennen. In deze vakken kun je wel getikt worden door de leeuw. Ben je getikt leg je het blokje terug en probeer je het nog eens. Hielden de leeuwen het, het langste vol? Of waren de lopers toch het snelste vandaag? Wederom een fijne week met veel zon en plezier!
 


 



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches