Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Korfbal, Hollandse leeuwen en Chinse muur in week 6 - 2022

Maandag 7 februari

Het zonnetje schijt en weer een nieuwe week van Sportstuif. De kinderen waren opgehaald door de vaste pedagogische medewerkers van Sportstuif Helmond de Braak: Luc, Desiree en Nathan. Terug bij Sportstuif hadden we lekker fruit gegeten. Na het fruit eten was het tijd voor de activiteit. De kinderen hadden de activiteit vandaag zelf gekozen. Het werd korfbal. De teams werden gemaakt en er werd goed samengespeeld. Het ging gelijk op en dat was mooi om te zien. Ook medewerkers Nathan, Luc en Desiree deden mee, dat vonden de kinderen fantastisch. Er werd lang doorgespeeld. Het was een lekkere sportieve middag!

  

Dinsdag 8 februari   

Vandaag zijn de kinderen weer opgehaald door de vaste medewerkers. Terug bij Sportstuif Helmond de Braak stond het fruit alweer klaar. Gelukkig was het droog om naar buiten te gaan en konden de kinderen weer gaan  genieten van de activiteiten. Vandaag waren het twee activiteiten. Dit waren boompje verwisselen en kaartenestafette. Bij het boompje verwisselen was er één tikker en de rest lopers. De lopers waren vrij in een hoepel. Maar kwam er een andere loper naar de hoepel dan moest je er weer uit. Er werd van hoepel naar hoepel gerend. Ook pedagogisch medewerker Nathan en stagiaire Edo deden mee met deze activiteit. Dat vonden de kinderen leuk. De andere activiteit was kaartenestafette. De uitleg van deze activiteit is hieronder te vinden.

De leerlingen maken twee teams. Om de beurt rent er een leerling van elk team naar de hoepel. Hij draait een kaart om. Wanneer dit de juiste kaart is, neemt hij deze mee. Als het de verkeerde kaart is, draait hij deze om en rent terug. Wie als eerste alle kaarten in de juiste volgorde heeft verzameld, heeft gewonnen.

Woensdag 9 februari

Het is weer bijna tijd voor de peutergym. Nog maar één week en dan start er weer een nieuwe reeks! Vanaf 16 februari gaan er twee nieuwe groepen starten.

De kinderen waren vandaag weer opgehaald door het vaste team van Sportstuif Helmond de Braak. Als eerste werden de boterhammen opgegeten om vervolgens vrij te gaan spelen. Binnen werd er door de kinderen schooltje na gespeeld maar werden ook spelletjes gespeeld zoals dierenkwartet en UNO. Na het fruit eten om 14:00 uur gingen we vandaag als eerste regenboog cupcakes bakken. De kinderen waren dol enthousiast. Na het maken van de mooiste regenboog cupcakes gingen we naar buiten voor de activiteit. Ondertussen gingen de cupcakes de oven in. De activiteit van vandaag was Hollandse leeuwen. Eén kind begon als leeuw en die moest in zijn kooi blijven. Deze kooi was aangegeven met oranje pylonen. De leeuw mocht daar niet uit. De leeuwen riep HOLLANDSE! De andere kinderen riepen LEEUWEN. Om dit moment mochten de kinderen de oversteek maken naar de andere kant zonder proberen gepakt te worden door de leeuw. Werd je gepakt door de leeuw werd je zelf ook een leeuw. Dit ging net zolang door totdat er maar één iemand over was. Na deze activiteiten hebben de kinderen nog lekker vrij gespeeld.

     

Donderdag 10 februari

Nadat de kinderen waren opgehaald door het vaste team en natuurlijk het eten van fruit gingen we lekker naar buiten. Gelukkig was ook vandaag het weer gunstig om lekker naar buiten te gaan. We speelde Chinese muur. En dat gaat als volgt:

Er beginnen 1 of 2 tikkers. De rest van de kinderen start aan een kant van het vak. Ze proberen over te steken zonder getikt te worden. Worden ze toch getikt gaat de eerste in het midden van het veld tegen de zijkant aan staan. De volgende kinderen die getikt worden sluiten hierbij aan. ze houden de handen vast en staan met de benen wijd. Zo vormen ze een muur. Het speelveld wordt dus kleiner. Aangezien ze met de benen wijd staan is het nog wel mogelijk om hier tussendoor te gaan.

 

Vrijdag 11 februari

De laatste dag van deze week. Het was erg rustig vandaag dus daarom waren alleen Desiree en Luc op de groep vandaag. Na het eten van de boterhammen was het tijd om vrij te spelen. Er werd een hut gebouwd door de kinderen. Daarnaast werd er ook memorie gespeeld. De kinderen mochten vandaag omdat het zo rustig was de activiteit kiezen. Ze kozen voor verstoppertje in het donker. Dit is de activiteit die het vaakste wordt gekozen bij Sportstuif Helmond de Braak. De beste verstopplekken werden gekozen en er werd ook goed gezocht dat was mooi om te zien. Dit was alweer de blog van deze week. Volgende week komt er weer een nieuwe dan met activiteiten in het thema van de olympische winterspelen!

 



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches