Sportstuif is een BSO op een toplocatie waar kinderen veel kunnen bewegen. Het team en de opvang van Sportstuif zijn superflexibel en heel betrokken bij de kinderen en hun ouders.

Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Kingtrefbal, chaosbal en samenwerkingsspelen in week 5 - 2023

Maandag 30 januari
Het weekend is weer voorbij gevlogen, maar dat is niet erg wetende wat we deze week we allemaal voor leuke dingen gaan doen! De kinderen werden opgehaald in onze blauwe auto’s en bij aankomst hebben we samen lekker fruit gegeten. Buiten is het nog wel wat fris, maar met de jas aan en de muts op kunnen we toch lekker naar buiten om te bewegen. Vandaag speelden we jagerbal.
Vandaag hadden we een leuke mix van oudere en jongere kinderen en konden we dit spel mooi samen spelen. Jagerbal is een spel waarbij alle kinderen in een groot vak staan. Er worden drie kinderen aangewezen die het konijn zijn. Zij mogen vrij door het vak heen rennen en zorgen dat ze niet afgegooid worden. De anderen staan ook in het vak en zijn de jagers. Met drie ballen moeten zij proberen de konijnen af te gooien. De jagers mogen niet lopen met de bal dus er moet samengewerkt worden om de konijnen af te gooien. Na de activiteit konden kinderen nog lekker voor zichzelf spelen en anderen werden al opgehaald. Een goede start van de nieuwe week!

  

Dinsdag 31 januari
Januari is alweer bijna op zijn eind. Ook op deze laatste dag van de maand gingen we er met z’n allen weer een leuke dag van maken. Vandaag was het weer ook niet super. Het was fris en de wind maakte het wat koud. Gelukkig waren de kinderen goed te enthousiasmeren om toch mee naar buiten te gaan. Vandaag hadden we dan ook twee hele leuke spellen om te spelen, namelijk: kleuren verplaatsen en superbal. Bij kleuren verplaatsen liggen er vier vakken in het veld van vier verschillende kleuren: rood, geel, oranje en blauw. De groep werd opgedeeld in drie teams en één tikker. In drie vakken stond een team, een vak was vrij. De tikker riep een kleur, bijvoorbeeld blauw. De kinderen die op dat moment in het blauwe vak stonden moesten zo snel mogelijk naar het lege vak rennen. De tikker mocht ze uiteraard proberen te tikken. Was je getikt dan ruilde je met de tikker en was er niemand getikt mocht de tikker een nieuwe kleur roepen. De jongere kinderen vonden dit een erg leuk spel. Ze wilde niet stoppen, dus dat is een goed teken. De oudere kinderen speelden superbal. In een groot vak stonden alle kinderen al klaar. Met de bal moest je proberen anderen af te gooien. Was je afgegooid moest je aan de kant, maar werd degene afgegooid die jou had afgegooid dan mocht je weer meedoen. Iedereen kon lekker actief meedoen zodat we het ook niet koud kregen.



Woensdag 1 februari
Op de woensdag zijn de kinderen eerder uit van school. Zij komen rond 12.30-13:00 uit school en op de locatie lunchen we dan gezamenlijk met de kinderen. Sommige kinderen weten niet hoe snel ze hun brood op moeten eten, om buiten te kunnen gaan voetballen of om te gaan kleuren. Dan hebben de kinderen ook even de tijd om iets voor zichzelf te gaan doen. ’s Middags eten we dan nog wat fruit met z’n allen voordat de activiteit gaat beginnen. Vandaag kwam Sportstuif Brandevoort bij ons op bezoek. Niet alleen om te kijken natuurlijk, maar ook om lekker mee te doen met de activiteit. Het was gezellig dat zij er waren! Vandaag speelden we lummelen en samenwerkingsspelen.
De oudere kinderen gingen lummelen. Een spel wat de meeste kinderen wel kennen. Dat is fijn, dan hoeven we weinig uit te leggen en konden we meteen beginnen. Dit spel ging er dan ook fanatiek aan toe, niemand wil natuurlijk de lummel zijn. De jongere kinderen hadden samenwerkingsspelen. In twee teams probeerde zij naar de overkant te komen. Ze mochten de spullen gebruiken om in te staan, maar je mocht niet buiten de hoepels staan, dan stond je in de lava en was je af. Het was leuk om te zien op wat voor manieren de kinderen naar de overkant wilde gaan. Een leuk spel waarbij je elkaar nodig hebt om te winnen, er moest dus wel samengewerkt worden!

   

Donderdag 2 februari
Op deze donderdag hadden de kinderen van de Goede Herder geluk. Zij hadden studiedag vandaag en met een klein groepje zijn we in de ochtend naar Bounce Valley in Eindhoven geweest. De meeste kinderen waren hier nog nooit geweest. Bounce Valley is een groot springkussenpark met onder andere glijbanen, hindernissen en obstakels. Iedereen kon zich hier goed vermaken en doen wat hij/zij graag wilde doen. Hier hebben we lekker fanatiek gespeeld. De salto’s en andere kunsten vlogen ons om de oren. ‘s Middags hebben we nog een film gekeken van de gelaarsde kat. Die ochtend vloog snel voorbij en voor we het wisten stonden de kinderen die wel naar school moesten op de stoep. Samen hebben we nog fruit gegeten en ons klaargemaakt voor de activiteit van vandaag. Vandaag speelden we mens erger je niet en curling. Mens erger je niet is een spel wat we vaker spelen en wat de kinderen ook heel leuk vinden. Je moet namelijk in twee teams je eigen poortje verdedigen. Is er door jouw poortje gescoord moet je eruit en later kom je er weer in als er ergens anders gescoord is. Een spel waarbij zowel mag gooien als schoppen. Lekker chaotisch maar de kinderen hebben zich lekker uit kunnen leven. Ook speelden we curling, maar dit keer niet op ijs maar op het grasveld. Met hoedjes werden er verschillende cirkels uitgezet waar je moest proberen de bal in te rollen. De tegenstander deed hetzelfde maar mocht ook je bal wegkaatsen waardoor je bal uit het veld ging en niet meer mee deed. Het was een leuk spel waarbij concentratie wel nodig was.

  

Vrijdag 3 februari
De laatste dag van de week was weer aangebroken. Ook op vrijdag zijn de kinderen wat eerder uit en hebben we veel tijd om lekker te spelen. De dag begon met het ophalen en het gezamenlijk lunchen. Daarna hebben de kinderen lekker buiten gespeeld. Buiten werd er gevoetbald, getennist en gehockeyd. Binnen zaten de creatievelingen. Zij waren vooral bezig met de strijkkralen. Nadat we het fruit op hadden was het tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we kingtrefbal. Hierna speelde we nog een spel wat donderdag heel goed bevallen was namelijk, chaos doelen spel. Dit keer was het alleen maar schieten in plaats van gooien. Iets wat bijna iedereen leuk vindt, vooral de voetballers.
Deze week sloten wij fanatiek af en kijken uit naar de komende week!  

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches