Een super leuke BSO met veel aandacht voor sport en spel!

Laura Laura
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Jubileumweek, lacross en knotshockey in week 14 - 2023

Maandag 3 april
Het begin van een nieuwe week, maar niet zomaar een week! Deze week bestaat Sportstuif Helmond de Braak alweer 4 jaar. Daarom werd er voor deze week een jubileumweek georganiseerd. Een week net even anders dan normaal, nog leukere activiteiten om deze mijlpaal natuurlijk te vieren. Vandaag stonden er allerlei springkussens en werd er archery tag gespeeld. Op de springkussens konden de kinderen lekker hun eigen gang gaan. Bij archery tag probeerden de kinderen zoveel mogelijk pionnen te raken. Het zo ver mogelijk weg schieten was natuurlijk ook erg leuk om te doen. De springkussens bleven wel een tijdje staan dus de kinderen konden er lekker lang op spelen. Ook voor de rest van de week stonden er leuke activiteiten op de planning. Zo is het voor iedereen leuk, ook voor kinderen die maar een keer per week komen. Ook zij hadden dan een extra leuke dag!

  

Dinsdag 4 april
Ook vandaag boften we met het weer. Het was zelfs zo’n lekker weer dat de jas niet aan hoefden. Dat kwam goed uit want we hadden een drukke planning waar de kinderen het zeker warm van kregen. In drie verschillende groepen speelden we vandaag op de springkussens. Maar speelden we ook knotshockey en lacross. Bij knotshockey sla je met een stick met een groot kussen erop tegen een bal en probeer je te scoren bij de tegenstander. De regels zijn hetzelfde als bij hockey. Zo mag je niet hoog slaan, maar kun je door het kussen op de stick alsnog hard slaan. Dit is iets wat de kinderen niet vaak spelen, dus extra leuk. Daarnaast waren de kinderen druk met lacross. Een sport die soms wat moeilijk is om te gooien en te vangen, maar je zag dat ze er steeds beter in werden. De activiteit was geslaagd want de kinderen wilde maar blijven doorgaan en oefenen zelfs toen de ouders ze al op kwamen halen!

  

Woensdag 5 april
Woensdag was een speciale dag. Want ook al hadden we jubileumweek, het was vandaag ook open dag. Iedereen die geïnteresseerd was in Sportstuif kon langskomen om mee te spelen en om vragen te spellen over wat we allemaal doen en hoe het in zijn werk gaat. Ook vandaag was het weer super. Zo kon de open dag goed beginnen. Vandaag hadden we springkussen pannakooi en archery tag. De springkussens blijven favoriet, zelfs bij de kinderen die soms zeggen dat ze er te oud voor zijn 😉 Maar dit springkussen was speciaal, omdat je er in kon voetballen. Bij archery tag kwamen vandaag vooral kinderen aan bod die er maandag niet waren. Maar iedereen kon meedoen en kiezen wat hij/zij leuk vond om te doen. Broertjes/zusjes/opa’s en oma’s waren vandaag welkom op de open dag om te zien waar zij altijd naar toe gaan en wat we allemaal voor leuke dingen doen. Wederom een geslaagde dag!

  

Donderdag 6 april
De dag begon wat treurig omdat het weer al de hele dag slecht was. We hadden leuke buitenactiviteiten georganiseerd maar helaas konden die niet doorgaan. Het veld was drijfnat en het regende de hele dag. Normaal gaan we ook met regen naar buiten, maar als het te nat is, zoeken we naar een alternatief. Vandaag was dat lasergamen. We hadden een grote groep dus de hele locatie werd omgetoverd tot een plek waar je je kan verstoppen en waar het donker was. De lampen uit en de spannende muziek aan en de kinderen konden beginnen. Iedereen had  9 levens en kon gewoon nieuwe levens halen wanneer ze af waren. Zo kon iedereen door blijven gaan. Lasergamen hebben we niet altijd tot de beschikking maar wanneer het er is, is het altijd feest!

  

Vrijdag 7 april
Deze jubileumweek konden we gelukkig buiten afsluiten. Omdat het lasergamen een van de favorieten is, werd deze natuurlijk ook gespeeld. Vandaag speelden we dit wel buiten en hadden de kinderen het hele veld ter beschikking. Er werd volop gerent om andere af te schieten. Ook hadden we een springkussen en speelden we een potje knotshockey. Sommige kinderen waren hier de hele week en konden dus genieten van alles wat we gedaan hebben. Andere waren nog niet zoveel geweest en konden dus doen wat ze leuk vonden! Het potje knotshockey ging er fanatiek aan toe. Wij willen de kinderen bedanken voor deze fijne week en iedereen een handje geholpen heeft om er een te gekke week van te maken! We zien jullie graag volgende week weer. Hopelijk hebben jullie allemaal een fijn paasweekend gehad!

  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches