Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Iemand is hem - niemand is hem, vrij spelen en laser gamen in week 2 - 2023

Maandag 9 januari
Vandaag was het de eerste dag na de kerstvakantie. Iedereen mocht vandaag weer naar school. Weer wennen maar ook heel erg leuk om iedereen weer te zien en om ’s middags weer naar Sportstuif te komen natuurlijk. Veel kinderen waren in de vakantie bij Sportstuif te vinden, anderen helemaal niet en zij hadden natuurlijk veel te vertellen over hun vakantie. Iedereen had een fijne vakantie gehad en ook wij waren weer klaar om leuke activiteiten met de kinderen te ondernemen. Vandaag stond iemand is hem – niemand is hem op het programma. Het was gelukkig droog en niet koud dus we konden lekker naar buiten vandaag. Bij dit spel moet je zorgen dat je niet afgegooid wordt. Als je af bent ga je aan de zijkant staan. Bij drie is teveel mag je weer meedoen. Maar je moet ook zorgen dat je anderen afgooit. Je bent dus wel een tikker, maar ook geen tikker vandaar de naam iemand is hem – niemand is hem 😉 We waren met een grote groep dus we konden lekker veel bewegen. Ook is het leuk als de pedagogisch medewerkers meedoen. Voor de kinderen vooral leuk om hen af te gooien. Na de activiteit had iedereen nog de keuze om te doen wat ze leuk vonden. Sommige gingen binnen met de K’nex spelen, terwijl anderen hun broek vies maakte met voetballen. Het was een leuke eerste dag van de week. En die werd nog veel leuker, maar dat wisten de kinderen op dat moment nog niet. Er stond namelijk laser gamen op het programma!

  

Dinsdag 10 januari
En dat laser gamen begon vandaag. Het regende vandaag pijpenstelen dus we besloten om de activiteit binnen te doen. Er zijn heel veel leuke activiteiten om binnen te doen, maar waar we de kinderen echt blij mee maken is laser gamen. Zowel de oudere als jongere kinderen vinden dit leuk. Zij kunnen dit ook samen spelen waardoor de hele groep mee kan doen. Wat het zo speciaal maakt is dat alle lichten uitgaan, de rolluiken worden dichtgemaakt, de stoelen gaan aan de kant en de tafels worden zo neergezet dat ze in verstopplekken veranderen. We speelden dit in twee teams. Het ene team had een schuilplek waar het andere team niet mocht komen en andersom. Als je niet in je schuilplek was, kon je dus geraakt worden. Vandaag speelden we het zo dat wanneer je af was, je nieuwe levens bij de medewerkers kon halen. Op deze manier kon iedereen mee blijven doen en zat er niemand aan de kant. Sommige ouders kwamen kinderen al op tijd ophalen, maar deze wilde natuurlijk niet mee! Gelukkig mochten zij nog even meespelen. Er werd flink geschoten vanaf verschillende verstopplekken. Sommige kinderen kregen vaak nieuwe levens, andere probeerde het met vier levens vol te houden. Zo kon iedereen op zijn of haar manier meedoen! 



Woensdag 11 januari
Wat de kinderen niet wisten is dat we de pistolen voor een langere tijd ter beschikking hadden. Dit wil zeggen dat we vandaag weer gingen laser gamen. Sommige kinderen hadden geluk en speelden het vandaag nog eens, voor andere was het de eerste keer deze week. Er wordt ons vaak gevraagd wat we gaan doen. Meestal zeggen wij wat de activiteit zal zijn maar soms willen we het ook een verrassing houden, om het speciaal te maken. Voor de kinderen die er dinsdag waren was het dus niet nieuw maar we speelden vandaag een andere variant. Het was eigenlijk te mooi weer om niet naar buiten te gaan. Dus we besloten om het spel te veranderen. Vandaag speelden we het spel binnen én buiten. In twee teams werd er gestreden. Nu speelden we 10 minuten. Na de 10 minuten keken we welk team nog de meeste levens had. Zij hadden dat potje dan gewonnen. En zo speelden we dit een hele tijd. Iedereen mocht overal komen. De jongere kinderen bleven liever binnen. De oudere kinderen speelden wel buiten en rende om het hele gebouw heen. Er werd zelf een tactiek bedacht hoe ze het beste anderen af konden schieten. Op de foto’s is te zien hoe fanatiek het eraan toe ging. 

  

Donderdag 12 januari
Het zal jullie niet verbazen dat we vandaag weer gingen laser gamen. Voor kinderen die de hele week komen extra leuk natuurlijk. Maar voordat we de activiteit van start ging, werd er eerst fruit gegeten. We vinden het bij Sportstuif belangrijk de kinderen elke dag vers fruit en groenten krijgen. Deze worden elke dag vers klaargemaakt door de pedagogisch medewerkers. Er zit voor iedereen wat bij zodat iedereen iets gezonds kan eten. Tijdens het fruitmoment zitten de kinderen aan tafel. Elke keer bij andere kinderen. Dit zorgt ervoor dat je ook andere kinderen leert kennen. Na de activiteit of tussendoor is er ook veel vrije tijd. De pedagogisch medewerkers nemen de tijd om iets leuks met de kinderen te doen. De een wil graag puzzelen, de ander liever voetballen. We proberen alle kinderen erbij te betrekken. Maar het is ook goed als een kind liever even alleen wil spelen. Dit is allemaal mogelijk bij ons! Vandaag wilde we weer buiten en binnen laser gamer, maar het weer zat deze donderdag niet mee. Het heeft de hele dag geregend, dus besloten we binnen te laser gamen. Gelukkig is dit voor de kinderen geen straf. Vandaag hebben ook twee kinderen hun prijs van de Kerstmannenjacht in ontvangst genomen!

  

Vrijdag 13 januari
Vrijdag de 13e. Gelukkig hebben we niet teveel bijgeloof en gingen we ook vandaag weer lekker aan de slag. Op vrijdag worden kinderen eerder opgehaald en eten we gezamenlijk bij Sportstuif. Daarna is er genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen. De groep is op vrijdag relatief klein dus er veel tijd om leuke dingen te doen met alle kinderen. Vandaag was het de laatste dag dat we gebruik konden maken van de pistolen. Daar werd goed gebruik van gemaakt tijdens het laatste potje lasergamen van deze week. Het is leuk om te zien hoeveel plezier de kinderen hebben tijdens de activiteit. Dat is waar wij medewerkers het voor doen natuurlijk!
Voor volgende week staan er weer nieuwe activiteiten op het programma. Wat dat is, is nog even geheim. Hopelijk wordt het aankomende week beter weer en kunnen we weer veel naar buiten!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches