Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepelpong, ABC tikspel en TV tikkertje in week 27 - 2022

Maandag 4 juli     

Weer een nieuwe week aangebroken bij Sportstuif en wat voor een, een week met veel zon op de planning! Zoals iedere dag werden de kinderen uit school gehaald door onze vaste pedagogisch medewerkers. We begonnen de middag met lekker vers fruit van de lidl en wat ranja. Daarna gingen we snel naar buiten om van het heerlijke weer te genieten. Voor vandaag stonden er twee activiteiten op de planning. Allereerst hoepelpong. Hierbij worden er twee teams gemaakt. Om de beurt probeert iemand van het team de bal met 1 stuit of in 1 keer in de hoepel van het andere team te gooien. Als de hoepel raak wordt gegooid haalt de tegenstander deze weg. Het team dat als eerste alle hoepels weg krijgt wint het spel. Als tweede activiteit speelde we super mario trefbal. Tijdens dit potje trefbal kon je door iemand van het andere team af te gooien superkrachten verdienen zoals een extra leven, afweren met je handen of een stukje in het veld van de tegenstander lopen. Er waren uiteindelijk meerdere manieren om te winnen. Dat kon namelijk door alle tegenstanders af te gooien, alle pionnen om te gooien of door in de basket te gooien als je alle drie de superkrachten had verdiend. Welverdiend kregen de kinderen aan het einde van de middag een koekje.

Dinsdag 5 juli  

De dinsdag is weer aangebroken, een van de drukste dagen bij Sportstuif Helmond. Ook vandaag stond het fruit al klaar toen te kinderen uit school kwamen. Eenmaal compleet konden de kinderen lekker smullen en al snel daarna zijn we lekker naar buiten gegaan met de kinderen. Buiten stonden er 2 verschillende activiteiten voor de kinderen klaar. Omdat we ook vandaag weer een grote groep kinderen hadden werden er 2 groepen gemaakt. Een groep begon bij het ABC tikspel. De tikker mocht in zijn of haar hoofd het alfabet opnoemen, een iemand uit de groep mocht stop zeggen en op dat moment moest de tikker stoppen en een letter noemen. Wanneer de tikker bijvoorbeeld bij de letter L was gestopt moesten de kinderen tijdens het rennen een woord verzinnen met de letter L. Als ze een woord hadden verzonnen mocht de tikker hen niet tikken, wanneer ze geen woord konden bedenken mocht de tikker hen wel tikken. Als je getikt was, dan werd je de nieuwe tikker. De andere groep mocht beginnen bij het spel lummeltje. Bij dit spel werd er een kring gemaakt waarbij de lummel in het midden stond. De kinderen in de kring probeerde de bal naar elkaar over te gooien of te schoppen zonder dat de lummel erbij kon. Kon de lummel wel bij de bal dan was degene die de bal als laatste had aangeraakt de nieuwe lummel. Daarna mochten de groepen wisselen van spel zodat alle kinderen beide spellen gespeeld hadden.

Woensdag 6 juli     

Wat een heerlijke dag was het vandaag. In de middag was het tijd om de kinderen uit school te halen. Het was een lange dag bij Sportstuif dus de kinderen hadden weer allemaal een goed gevuld broodtrommeltje van thuis meegekregen. Het was een heerlijke zonnige dag dus nadat de buikjes weer gevuld waren gingen we gelijk naar buiten. Vandaag speelde we een van de favoriete spellen van de kinderen namelijk; buskruit. Sportstuif Brandevoort kwam op bezoek een speelde gezellig mee. Bij het spel buskruit is er 1 zoeker. De bal wordt weggetrapt vanaf de zoekplek en de kinderen mogen dan snel gaan verstoppen. De zoeker mag de bal gaan pakken met zijn of haar ogen dicht en als de bal weer op de zoekplek ligt mag de zoeker beginnen met zoeken. Als je door de zoeker op de bal wordt gebuut mag je bij de zoekplek wachten. Als de bal wordt weggeschopt door een kindje die nog niet gebuut is, mag iedereen weer verstoppen en mag de zoeker de bal weer eerst halen voordat hij mag gaan zoeken. De kinderen hebben veel plezier gehad tijdens het buiten spelen en voor we het wisten waren de papa’s en mama’s er alweer om de kinderen op te halen.

 

Donderdag 7 juli   

Vandaag werden de kinderen weer uit school gehaald met de Sportstuif bus of de Sportstuif auto. Eenmaal terug bij Sportstuif stond het fruit en de ranja al klaar. Voor vandaag stonden er ook weer 2 activiteiten op de planning omdat het weer gezellig druk was qua aantal kinderen. De ene activiteit was zombietikkertje. Hierbij was de tikker een zombie en als je getikt werd was je ook een zombi en mocht je meehelpen met tikken. Degene die als laatste overbleef had gewonnen. Het andere spel was reactie rovertje. Bij dit spel werden er tweetallen gemaakt die tegenover elkaar mochten gaan staan met best wat ruimte er tussen. In het midden van het tweetal lag een lintje en wanneer er of het fluitje werd geblazen moesten beide spelers zo snel mogelijk het lintje proberen te pakken te krijgen en terug naar de pion te rennen. Als dit gelukt was kreeg je een puntje. Degene die na een aantal keer wisselen van tegenstander de meeste lintjes had, had het spel gewonnen. Het was weer een heerlijke zonnige middag vandaag waardoor we lekker lang door zijn gegaan met de activiteit. Zelfs nadat de kinderen een koekje hadden gekregen waren ze nog lang niet uitgespeeld en hebben we nog gevoetbald en getennist. Daarnaast waren een aantal kinderen ook nog lekker binnen aan het spelen.

Vrijdag 8 juli     

En toen was het alweer vrijdag, wat is de week voorbij gevlogen. Een perfecte afsluiter van de week want ook vandaag scheen de zon weer volop. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald was het eerst tijd voor de gezamenlijke lunch. De kinderen hadden al snel hun boterhammetjes op zodat ze lekker vrij konden gaan spelen. Nadat de andere kinderen in de middag ook uit school waren gehaald en we gezamenlijk fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit van vandaag. We begonnen met het spel tv tikkertje. Hierbij was er een tikker die zo snel mogelijk probeerde een ander kindje te tikken. Wanneer je getikt werd dan was jij de nieuwe tikker. Als je net voordat de tikker jou wilde tikken een tv programma kon roepen, dan mocht je niet getikt worden. Nadat iedereen wel een keer was gestart als tikker wilde de kinderen nog super graag verstoppertje in het donker spelen omdat dat wel heel lang geleden was dat we dat hadden gespeeld. Alle rolluiken gingen naar beneden en de lichten ging uit, helemaal donker was het maar dat vinden de kinderen juist helemaal geweldig! Het was weer een leuke week bij Sportstuif! Hopelijk hebben we volgende week weer zo’n geluk met het mooie weer!



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches