Hoe leuk is het dat kinderen de hele middag lekker buiten kunnen sporten en spelen?! Echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 8😃

Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepeldans, stand in de mand en pionnenroof in week 15 - 2023

Maandag 10 april
De BSO was vandaag gesloten vanwege tweede paasdag.

 

Dinsdag 11 april
Na het paasweekend hadden we er allemaal weer zin in om lekker in het mooie weer te spelen. Het was vandaag gelukkig weer een mooie dag waardoor we buiten weer twee leuke activiteiten hebben kunnen doen. De kinderen werden aan de hand van de leeftijd in twee groepen verdeeld. De jongste kinderen zijn begonnen bij de hoepeldans. Dit vonden de kinderen geweldig, want wie vind het nou niet leuk om lekker in het zonnetje te mogen dansen! De oudste kinderen mochten het spel de Chinese muur gaan spelen. Doordat de kinderen dit spel al goed kennen was er weinig uitleg nodig en konden we meteen beginnen met spelen. Doordat de kinderen met leeftijdgenoten ingedeeld zaten konden ze elkaar goed uitdagen en hierdoor werd er ook fanatiek gespeeld.

    


Woensdag 12 april     
We begonnen de dag zoals gewoonlijk op woensdag met boterhammen eten. Even een rust momentje na school en lekker energie opdoen voor het spelen van de middag. Jammer genoeg was het vandaag niet zo’n heel mooi weer. Tussen de buien door zijn we gelukkig wel even naar buiten kunnen gaan! Zo konden de kinderen lekker even hun energie kwijt. Er stonden weer twee activiteiten op de planning. Stand in de mand en de grote oversteek. Dit waren twee leuke spellen om af te wisselen met de kinderen want één spel moet goed in teamverband gespeeld worden (de grote oversteek) en het andere spel (stand in de mand) is lekker individueel. Een aantal jonge kinderen vonden het team spel in het begin nog wat lastig maar na wat extra begeleiding hadden de kinderen hier veel plezier mee toen het lukte. De oudste kinderen hadden het spel al heel goed door en daardoor hebben we verschillende keren met de stopwatch bij kunnen houden hoelang het duurde voordat de kinderen de overkant haalden. Ze werden extra fanatiek toen ze erachter kwamen dat ze de tijd steeds aan het verbeteren waren. Het individuele spel liep lekker omdat de kinderen alleen maar met zichzelf bezig hoeven te zijn en niet afhankelijk zijn van andere kinderen.

   


Donderdag 13 april    
Ook vandaag hebben we de groep in tweeën gedeeld en waren er dus ook weer twee activiteiten. De jongere kinderen speelde het spel het haasje. Dit vonden ze nog erg moeilijk. Ondanks dat het spel moeilijk was vonden de meeste kinderen het wel heel leuk om het haasje te zijn. Als je het haasje was mocht je weg rennen van de andere kinderen omdat die het haasje probeerde af te gooien en dit was een populaire rol. De oudere kinderen speelden het spel pionnen roof. We merkten dat de kinderen erg aan elkaar gewaagd waren en hierdoor waren de kinderen erg fanatiek. Iedereen heeft veel plezier gemaakt deze middag met de spellen die we gedaan hebben.

      


Vrijdag 14 april    
Nadat de kinderen uit school opgehaald waren zijn we lekker begonnen met lunchen. Na de lunch hebben de kinderen lekker vrij binnen of buiten mogen spelen. Door het lekkere weer waren de meeste kinderen buiten aan het voetballen, tennissen, hockeyen of tikkertje aan het spelen. Na een tijdje hebben we wat fruit gegeten en hebben medewerkers de activiteiten klaar gezet. De kinderen zijn weer in twee groepen verdeeld zodat ze allemaal op hun eigen niveau mee kunnen spelen met de spellen. We begonnen met een warming-up spelletje namelijk sportstuif tikkertje. Alle kinderen deden gezellig mee. Na het warming-up spelletje was iedereen klaar voor de activiteit van vandaag. Het eerste spel was kringtrefbal, dit spel vonden de kinderen erg leuk want ze moesten in de buitenste ring samenwerken om de kinderen die in de kring stonden af te gooien. De andere activiteit was hoepelpong. Dit was een leuk spel omdat je gericht met ballen moest gooien. Na het spel hoepelpong hebben we de hoepels nog gebruikt voor het spel steen-papier-schaar- estafette, ook hierbij deden de kinderen weer fanatiek mee. Alle kinderen hebben zich heerlijk vermaakt in het zonnetje en hebben zo lekker het weekend tegemoet gespeeld.

      

 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches