Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Hoepeldans, kamelenrace en sneeuwpop maken in week 3 - 2023

Maandag 16 december
Weer een nieuwe week die aangebroken was. Iedereen heeft zichzelf weer op kunnen laden om flink te komen bewegen bij Sportstuif. Vandaag was het mooi weer. Het was droog, maar begon al koud te worden. Daarom kozen we voor een activiteit waar je het lekker warm van krijgt. Vandaag speelden we buskruit. Bij buskruit is er een zoeker. De rest van de groep mag zich verstoppen. Bij Sportstuif Helmond betekent dat ze over het hele terrein mogen verstoppen. Iets wat normaal niet mag, dus extra speciaal. Een persoon mag de bal wegschieten en de zoeker gaat deze halen zonder te kijken waar iedereen zich verstopt. De bal wordt in de hoepel gelegd en daar is dan ook de plek om je vrij of af te buten. Als er al kinderen af zijn, mag iemand die sneller is dan de zoeker de bal wegschieten. Dan is iedereen vrij en spelen we van vooraf aan. Dit mag dan 3x per zoeker. Zo is iemand niet de hele tijd de zoeker. Een leuk spel wat iedereen mee kan doen, oudere en jongere kinderen samen. Er werd flink om het gebouw heen gerend waardoor we het allemaal lekker warm kregen. Een fijne eerste dag van de week!

  

Dinsdag 17 december
Deze dinsdag werd het al wat kouder. De kinderen hoopte al dat er snel een keer sneeuw zou vallen. Helaas was dat vandaag nog niet het geval. Het zonnetje scheen lekker, maar toch was het best fris. Omdat we niet van suiker zijn, zijn we lekker buiten gaan bewegen. Sommige kinderen hadden er al een wandeling uit school op zitten, maar deden evengoed mee. Vandaag speelden we hoepeldans en ringtikkertje. Hoepeldans is een variatie op stoelendans. Wanneer de muziek stopt, ren je zo snel mogelijk naar een hoepel die vrij is. Uiteindelijk blijven er twee kinderen en een hoepel over. Wie dán het snelste is, is de winnaar. Hier werd fanatiek meegedaan. Bij ringtikkertje speelden we tikkertje maar lagen er drie hoepels verspreid over het veld. In de ringen was je vrij, voor 5 seconden. Dan moest je er weer uit zijn. Ook mocht je niet terug naar diezelfde hoepel. Hier speelden we met oudere en jongere kinderen door elkaar. Leuk want iedereen kon goed meedoen. Was je af dan hoefde je maar even aan de kant, want drie was teveel.

  

Woensdag 18 december
Op woensdag worden de kinderen eerder opgehaald van school. Rond lunchtijd is iedereen uit en worden ze naar Sportstuif gebracht met de bekende blauwe auto’s. Wanneer alle kinderen zijn gearriveerd, gaan we samen eten. Dit is altijd erg gezellig. Iedereen zit aan tafel en er wordt volop gekletst over wat er op school allemaal is gebeurd. Na het lunchen hebben de kinderen tijd om vrij te spelen. Hier wordt op verschillende manier gebruik van gemaakt. Sommige gaan tekenen, andere voetballen. De een speelt met de puzzel en de ander met de K’nex. Er werd zelfs een toren met Kapla gemaakt tot aan het dak van de bar! Na het vrij spelen eten we nog fruit samen. Daarna is het dan eindelijk tijd voor de activiteit. Ook vandaag was het koud maar wel droog met een klein zonnetje. Vandaag speelden we Annemaria koekoek en kamelenrace. Bij Annemaria koekoek staat er een iemand in het midden en roept Annemaria koekoek. Op dat moment mogen ze rennen richting die persoon. Wanneer die persoon omdraait moet je zorgen dat je stilstaat. Beweeg je, dan moet je terug naar het beginpunt. Bewegen met je kleine teen kan al gezien worden, dus je moet opletten wat je doet. Degene die als eerste aan de overkant is, wisselt met de persoon in het midden en mag nu kijken wie er nog beweegt. Bij kamelenrace moeten de kinderen van een afgesproken punt een bal in de hoepel of korf gooien. Lukt dit? Dan mag jouw kameel één stap naar voren. De kameel die het eerste op het einde is, heeft gewonnen. Vandaag nog steeds geen sneeuw… zou het dan morgen komen?

  

Donderdag 19 december
Ja hoor, daar was de sneeuw eindelijk. Er was een flink pak gevallen en het grasveld op onze Sportstuif locatie was goed gevuld. De kinderen wilde gelijk bij aankomst in de sneeuw gaan spelen. Maar ze weten dat we altijd eerst fruit eten. Dus ook vandaag moest de sneeuw even wachten.
Na het fruit eten hadden we onze activiteit. Het pokémon spel en schipper mag ik overvaren? Schipper mag ik overvaren is een tikspel waarbij eerst het liedje wordt gezongen. Dan wordt er gevraagd of ze mogen overvaren of niet en op welke manier. Soms als een kikker en soms achteruit lopend. De gekste manieren worden verzonnen. Bij het pokémonspel speelden we eerst een soort tikkertje. Er waren twee tikkers (pokémontrainers) die met een bal de kinderen af probeerden te gooien. Je moest goed kijken door wie je getikt was, want bij die trainer zou je in het team komen. Wanneer iedereen af was en het team dus compleet was, werd er trefbal gespeeld. Er werd fanatiek meegedaan. De ballen vlogen ons om de oren. Niet alleen de trefballen, maar ook de sneeuwballen. Want na de activiteit wisten de kinderen niet hoe snel ze met de sneeuw moesten gaan spelen. Er werd met sneeuwballen gegooid en met een grote groep werd er gewerkt aan een sneeuwpop.



Vrijdag 20 december
Vandaag was er een open dag op de Sportstuif locatie van Beek en Donk. Een aantal kinderen zijn hier naartoe gegaan om spellen te spelen. Een leuke middag met andere kinderen en leuke spellen zoals koekhappen. De andere kinderen bleven om locatie en speelden verstoppertje in het donker en probeerden van de overige sneeuw nog een sneeuwpop te maken. Zo kon iedereen iets doen wat hij/zij leuk vond op de laatste dag van de week. Er lag nog wel sneeuw, die ondertussen al hard was geworden maar ze kinderen hadden er evengoed plezier mee. We hebben een koude, maar sportieve en gezellig week achter de rug en kijken uit naar volgende week. Tot dan!

  
 



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches