Hoe leuk is het dat kinderen de hele middag lekker buiten kunnen sporten en spelen?! Echt een aanrader voor kinderen vanaf groep 1 tot groep 8😃

Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het haasje, mens erger je niet en jachtseizoen in week 37 - 2021

Maandag 13 september

Het weekend is weer voorbij en pedagogisch medewerksters Linde en Desiree hadden vandaag weer zin in een leuk weekje bij Sportstuif. Nadat de kinderen opgehaald werden met de bus en de auto was het tijd om samen vers fruit te eten en ranja te drinken. Vandaag stond als activiteit ‘Het Haasje’ op de sportplanning. Er was 1 iemand die een hesje aan kreeg waardoor iedereen wist dat die persoon ‘Het Haasje’ was. De andere kinderen moesten proberen het haasje af te gooien met de bal. Dit kon alleen maar als er goed samengewerkt werd, want de speler die de bal had mocht niet lopen. Alle kinderen deden super goed mee en iedereen wilde heel graag het haasje zijn. Na een middag lekker buiten gespeeld te hebben in het zonentje was het tijd voor een koekje. Na het koekje eten hebben de kinderen weer lekker verder gespeeld. Zo werd uit buiten nog gevoetbald maar werd er binnen ook lekker gekleurd.

                                     

Dinsdag 14 september

Vandaag stond er een druk dagje op de planning bij Sportstuif. We mochten veel kinderen uit school halen en eenmaal terug bij Sportstuif gingen de kinderen al snel iets voor zichzelf doen of lekker buiten spelen. Nadat ook de laatste kinderen bij Sportstuif aankwamen konden we met zijn alle aan tafel om lekker fruit te eten en ranja te drinken. Vandaag waren er een aantal nieuwe gezichten voor de kinderen dus dit was een mooi moment om iedereen even voor te stellen. Het was namelijk de eerste dag van onze nieuwe stagiaire Memphis. Zij komt voortaan iedere dinsdag stage lopen bij Sportstuif Helmond de Braak. Daarnaast was het voor stagiaire Edo ook de eerste dag dat hij in Helmond mocht stagelopen. Als laatste werd ook onze nieuwe collega Rik voorgesteld aan de kinderen. Toen de kinderen klaar waren met fruit eten was het tijd voor de activiteit. Aangezien het een grote groep kinderen was hadden we vandaag 2 activiteiten.  Bij Joris en Memphis werd het spel Mijnenveger gespeeld. De kinderen moesten proberen om de juiste route te kraken door de hoepels heen. Daarnaast moesten ze ook goed naar elkaar kijken want als een teamgenoot in een hoepel stapte waar een bom in lag, wist de rest natuurlijk dat dat niet de juiste route was. Bij Rik en Edo werd het spel Mens erger je niet gespeeld. Een van de favoriete spellen van de kinderen. Ze waren zo fanatiek dat we nog steeds bezig waren met de activiteiten toen de eerste ouders al kwamen. Leuk om te zien dat de kinderen op dat moment toch heel graag nog even verder wilde spelen in plaats van mee naar huis te gaan. De kinderen hadden zo lekker buiten gespeeld dat ze wel een koekje hadden verdiend.

 

Woensdag 15 september

Ook vandaag was het weer een heerlijke dag met een lekker zonnetje erbij. De kinderen werden uit school gehaald door pedagogisch medewerksters Linde en Desiree. Eenmaal weer terug bij Sportstuif was het lunchtijd! Na de lunch mochten de kinderen bij Desiree verzamelen voor de activiteit. Deze was vandaag nét iets anders dan de kinderen van ons verwachten. Vandaag gingen we namelijk samen een voorstelling maken. Iedereen mocht een tweetal vormen maar je mocht ook alleen. In het tweetal of alleen mocht je iets leuks verzinnen om het vervolgens aan de groep te laten zien. De kinderen waren druk aan het overleggen en aan het oefenen. Toen alle kinderen klaar waren met hun act voorbereiden hadden Linde en Desiree alle stoelen in een halve cirkel gezet. Daarna mochten de kinderen om de beurt hun act laten zien aan de rest van de kinderen. Er kwamen super leuke dingen voorbij zoals een googletruc, handstanden, een trucje met een bal en een voetbalshowtje!

 

Donderdag 16 september

Vandaag werden de kinderen uit school gehaald door pedagogisch medewerkers Stijn en Desiree. Ook stagiaire Antje, die normaal stage loopt in Someren, mocht vandaag het team in Helmond komen versterken. Eenmaal terug bij Sportstuif was het weer tijd voor het vaste fruitmoment. Na het fruit eten gingen de kinderen gelijk naar buiten want ook vandaag was het weer een heerlijk zonnig dagje. Vandaag stond het spel Iemand is hem niemand is hem op de sportplanning. Alle kinderen deden super goed hun best om zo veel mogelijk anderen kinderen af te gooien maar ook om zelf niet geraakt te worden. Er werd zelf weggedoken voor de bal. De kinderen vonden het spel super leuk en om het uitdagend te houden kwamen er steeds meer ballen in het spel. Ook vandaag wisten de kinderen van geen ophouden. Na de activiteit hebben de kinderen nog lekker buiten gespeeld, of een rustig spelletje binnen gedaan.

 

Vrijdag 17 september

De week is voorbij gevlogen en zo is de laatste dag van de week bij Sportstuif alweer aangebroken. De vrijdag is net als de woensdag een lange dag dus ook vandaag mochten we met zijn alle bij Sportstuif lunchen. Na het lunchen was het tijd voor de activiteit van vandaag; jachtseizoen. De kinderen werden verdeeld in twee groepen. Een groep mocht hun ogen dicht doen en de andere groep mocht zich gaan verstoppen. Na 1 minuut mochten de kinderen die hun ogen dicht hadden de anderen kinderen gaan zoeken. Als je iemand had gevonden, moest je die persoon eerst nog zien te tikken. Het team dat mocht zoeken moest zo proberen om binnen 5 minuten alle tegenstanders te tikken. Daarna werden de rollen omgedraaid en zo hebben we een aantal verschillende rondes gespeeld. De kinderen vonden het spel erg leuk dus hebben we de week weer goed afgesloten!

 



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches