Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het gebruik van de methode Het Bewegend Kind in week 8 - 2021

Maandag 22 februari

De eerste dag van de week weer bij Sportstuif Helmond. Het zonnetje was lekker aan het schijnen. De kinderen zijn opgehaald door pedagogisch medewerkers Luc en Anouk. Daarna was het tijd voor het fruit zoals banaan, mandarijn, komkommer en appel. Zo is er voor ieder kindje wel iets wat die wil. Anouk had tijdens het fruit eten de activiteit van vandaag al klaargezet. Dit was doeljagerbal. Een balspel in combinatie met tikken. Het draait om een goede samenwerking tussen de kinderen onderling. Het samenwerken ging erg goed en iedereen heeft lekker meegespeeld met het spel.

Dinsdag 23 februari

De kinderen zijn weer opgehaald met onze Sportstuif bus of auto. Na het fruit eten stonden alle kinderen alweer klaar om lekker te gaan bewegen. Vandaag begon de activiteit met een goede warming up om de spieren warm te draaien. Na de warming up was het tijd voor mierentikkertje. De combinatie van deze warming up met mierentikkertje komt van de methode Het Bewegend Kind. Deze HKB methode is een leerlijn die is ontwikkeld om de motorische vaardigheden van kinderen van de kinderendagverblijven en basisscholen te verbeteren. Met het spelen van sport-en spel activiteiten is het voor Sportstuif ook een belangrijk aspect dat kinderen op een speelse manier vaardigheden trainen. Daarom sluit de HKB methode goed aan bij onze sportieve BSO.

Woensdag 24 februari

Wauw wat was het fantastisch mooi weer voor de tijd van het jaar. De 20 graden werd aangetikt vandaag. Na de lunch waren de kinderen dus ook meteen buiten te vinden. De skateboarden en waveboarden werden fanatiek gebruikt. Ook gingen kinderen klossen lopen en zelfstandig tikkertje spelen. Er werd volop genoten. Het was ook al snel weer tijd voor het eten van fruit. De kinderen waren weer volledig opgeladen voor het spelen van de activiteit. Deze kwam wederom uit de HKB methode. Als eerste een warming up met allerlei beweegvormen zoals: hakken billen, planken, sprinten en kikkersprongen. Na de warming up was het tijd voor overlooptikkertje. Hierbij waren er drie vakken met in elk vak één tikker. De andere kinderen gingen overlopen en moesten hierbij niet getikt worden. Iedereen was super fanatiek om de overkant te halen. Dit was super om te zien.

Donderdag 25 februari

Vandaag werden de kinderen opgehaald door pedagogisch medewerkers Luc, Desiree en Maartje. Tijdens het ophalen proberen de kinderen de activiteit van vandaag al te raden. Eenmaal bij onze sportieve buitenschoolse opvang werd het fruit gesneden en de activiteit klaargezet. Na het fruit eten met een bekertje ranja was het tijd voor de activiteit. Op het sportveld stond vierdoelenvoetbal klaar. Kinderen speelde in tweetallen tegen elkaar, waarbij ieder tweetal zijn eigen goal moest verdedigen. Wanneer er bij een tweetal was gescoord, kwam er een nieuw tweetal voor in de plaats. Alle kinderen waren fanatiek en wilde zo lang als mogelijk in het veld blijven staan. Ze wilde maar niet stoppen met spelen. Een super middag bij Sportstuif Helmond.

Vrijdag 26 februari

De laatste dag van de week was alweer in aantocht bij Sportstuif Helmond. Na de lunch hebben kinderen even lekker vrij kunnen spelen. Binnen werden er spelletjes gespeeld zoals memory en kwartet. Buiten gingen de kinderen voetballen. Samen speelde ze het spel wie scoort is keeper. Later op de middag was het tijd voor de sportactiviteit van vandaag. In twee teams werd er rupsbal gespeeld. Het lijkt een beetje op slagbal, maar dan net anders. De kinderen schieten een bal het veld in. De veldpartij moet naar de bal toe met zijn alle en de bal doorgeven in een rups. Degene die de bal heeft geschoten moet om een vierkant met pylonen rennen. Het aantal pylonen die worden gehaald komen aan het einde erbij bij de eindscore. Zo kwam er alweer een einde aan de zonnige week bij Sportstuif.



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches