Wauw, wat een geweldige opvang!

Mijn kinderen gingen voor het eerst naar de opvang ( mama is 8 jaar thuis geweest ) .. wat was dat spannend... Ik denk voor mama nog iets meer dan voor de kinderen..

Maar jeetje, wat hebben ze het geweldig daar! Ze doen super leuke dingen, als het weer het toelaat lekker buiten.
De communicatie is super goed, ze helpen en denken met je mee ..

Soms zou ik willen dat ik ze eerder naar die opvang had gedaan...

Toppers zijn het!

Aukje Aukje
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het chaosdoelenspel, hoepeldans en verstoppertje in het donker in week 37 - 2022

Een week met veel verschillende weersomstandigheden maar nog steeds heel veel leuke activiteiten!

Maandag 12 september    

Het weekend is voorbij gevlogen en de kinderen mogen deze week weer gezellig naar de BSO komen. We begonnen de week met een heerlijk warme dag. Toen we de kinderen uit school hadden gehaald hadden ze dan ook eerst hun spullen weggelegd en zijn de daarna gelijk weer naar buiten gegaan om te spelen. Eenmaal compleet was het weer tijd voor het verse fruit en wat ranja. Daarna stonden de activiteiten het haasje en chaosdoelenspel op de planning. Tijdens het spel ‘het haasje’ was er een iemand die het haasje was. Daarnaast is er één bal in het spel. De andere kinderen mogen proberen om het haasje met de bal af te gooien, ze mogen alleen niet lopen met de bal. Samenwerken was dus erg belangrijk om het haasje zo snel mogelijk af te gooien. Als dat gelukt was, dan werd er een nieuw haasje gekozen. Tijdens het chaosdoelen spel werd er een veld uitgezet met een middenlijn. Aan beide uiteinden van het veld stonden 5 goaltjes, het middelste goaltje was de teamgoal en in elk andere goaltje stond een kind die zijn of haar eigen goaltje moest proberen te verdedigen. Er waren verschillende ballen in het spel en door de bal te gooien moesten te kinderen proberen een goal te maken bij de tegenstanders. Werd er gescoord in jou goaltje, dan mocht je wisselen met iemand langs de kant. Werd er gescoord in de teamgoal, dan mocht heel het team wisselen. De kinderen waren erg fanatiek en hierdoor hebben we lang buiten gespeeld. Aan het einde van de middag kregen ze allemaal nog een ijsje omdat ze zo goed mee hadden gespeeld.

 

Dinsdag 13 september    

De kinderen werden vandaag weer uit school gehaald door onze vast pedagogische medewerkers Luc, Loes en Desiree maar ook Shanou mocht het Sportstuif Helmond team komen versterken vandaag. Ook vandaag hadden we geluk met het weer dus voor het fruitmomentje werd er lekker buiten gespeeld. Tijdens het fruit momentje werden de activiteiten van vandaag alvast klaargezet zodat we na het fruit eten gelijk konden beginnen met de activiteiten. Wanneer we een grote groep kinderen hebben zorgen we er altijd voor dat we twee activiteiten tegelijk doen met de kinderen zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen en daarnaast ook actief bezig kan zijn omdat de groepjes wat kleiner zijn. Al eerst speelde we de hoepeldans. De kinderen danste om de hoepels heen en wanneer de muziek stopte, mochten ze proberen zo snel mogelijk in de hoepel te gaan staan. Soms waren er ook extra levens te verdienen voor degene die het beste mee kon dansen op de muziek, super leuk om te zien hoe goed de kinderen hierdoor meededen. Daarnaast werd er ook supertikkertje gespeeld. Bij dit spel was iedereen de tikker en mocht iedereen elkaar proberen te tikken. Was je getikt dan mocht je langs de kant gaan staan maar je moest wel goed onthouden door wie je was getikt. Want als degene ook afgetikt was, dan mocht je zelf weer meedoen. Aan het einde van de middag hadden de kinderen beide activiteiten gespeeld en dat verdiende wel een lekker koekje!

 

Woensdag 14 september    

Weer een lange middag bij Sportstuif vandaag wat betekend dat de dag begon met gezamenlijk boterhammen eten. Helaas was het vandaag niet zo’n mooie dag als de afgelopen dagen. Heel de middag regen zorgde ervoor dat we helaas niet buiten konden spelen maar dat we een activiteit binnen organiseerde voor de kinderen. De groep werd in tweeën gedeeld waarbij een groep begon met verstoppertje in het donker, een van de favoriete spellen van de kinderen. De andere groep speelde levend memory, hierbij mochten de gekozen tweetallen hetzelfde dansje bedenken. Degene die op de gang aan het wachten was mocht vervolgens raden welke kinderen bij elkaar hoorde door om en om iemand te vragen zijn of haar dansje te laten zien. Ook speelde deze groep fopbal, waarbij degene die in het midden van de kring stond de kinderen ging foppen door de ene keer te doen net alsof hij of zij de bal ging gooien maar de andere keer de bal echt gooide. Na een half uurtje werd er gewisseld zodat iedereen alle activiteiten mee kon doen. Na de activiteiten regende het helaas nog steeds waardoor er binnen heel veel verschillende spelletjes werden gespeeld.

 

 

Donderdag 15 september     

Ook vandaag was het weer gezellig druk bij Sportstuif. Gelukkig was het weer vandaag veel beter dan gister en konden we weer lekker buitenspelen. Nadat de buikjes weer gevuld waren met vers fruit van de Lidl was het tijd voor de activiteiten van vandaag; voetbal en Pokémon trefbal. Op de BSO wordt er veel gevoetbald dus als we tijdens de activiteit een keer gaan voetballen vinden de kinderen dat ook altijd heel leuk. Tijdens Pokémon trefbal waren er twee Pokémon trainers die zo veel mogelijk Pokémons mochten proberen te vangen door de kinderen af te gooien. Zo verzamelde zij hun eigen team om vervolgens een potje trefbal te spelen. Nadat de kinderen beide activiteiten hadden gedaan waren ze nog niet uitgespeeld en werd er nog lang doorgegaan met trefbal. Daarnaast speelde we nog viesland lekkerland en werden er binnen ook nog spelletjes gespeeld.

 

Vrijdag 16 september 

Alweer de laatste dag van de week en helaas wat het vandaag ook geen lekker weer. Toen we de kinderen uit school hadden gehaald begonnen we de dag weer met gezamenlijk boterhammen eten. Gelukkig was het na het boterhammen eten heel even droog waardoor we lekker buiten konden spelen. Helaas heeft het daarna heel de middag geregend. Nadat we de kinderen uit school hadden gehaald die later klaar waren en we fruit hadden gegeten was het tijd voor de activiteit van vandaag. Doordat het buiten erg slecht weer was hebben we binnen een activiteit gespeeld en dit keer mochten de kinderen zelf kiezen. Daar hadden ze weinig tijd voor nodig want al snel riep iedereen; verstoppertje in het donker! De rolluiken gingen naar beneden, de muziekbox ging aan en zo hebben we lekker lang verstoppertje in het donker gespeeld. Eerst normaal verstoppertje maar daarna ook omgekeerd verstoppertje. Aangezien het een van de favoriete spellen van de kinderen is, vonden ze het helemaal niet zo erg dat het buiten aan het regenen was. Ondanks het slechte weer hebben we de week dus wel goed afgesloten, op naar volgende week!

 



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches