Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het begin van de maand februari met nieuwe activiteiten in week 5 - 2021

Maandag 1 februari

Het begin van een nieuwe maand bij Sportstuif. Helaas zijn we alleen nog steeds open voor noodopvang. De andere kinderen worden erg gemist. De kinderen die vandaag kwamen zijn opgehaald door pedagogisch medewerker Luc. Eenmaal bij de BSO hebben de kinderen lekker kunnen genieten van het fruit. Natuurlijk stond er vandaag weer een nieuwe sportactiviteit op het programma. Super stoer, want we gingen flag football spelen. Flag football is een soort kindvriendelijk rugby. Hierbij leren de kinderen goed samen te werken. Maar dat niet alleen. Een goed hand oog coördinatie is ook belangrijk. Zeker omdat de bal een speciale vorm heeft. Het ging de gehele wedstrijd super gelijk op. Met een einduitslag van 10-8 bleef het tot het einde toe fanatiek.  

         

Dinsdag 2 februari

Vandaag zijn de kinderen uit school gehaald met de Sportstuif bus of auto door pedagogisch medewerkers Desiree en Luc. De kinderen konden bij de BSO weer genieten van een lekker stuk fruit. Even een rust momentje na een drukke dag school. Tijdens het fruit eten kunnen de kinderen zich alweer klaarstomen voor de sportactiviteit van vandaag. Vandaag was dit de levende flipperkast. De kinderen staan achterstevoren in een kring met de benen tegen elkaar aan. Eén iemand staat in het midden van deze cirkel. De kinderen mogen met de handen tegen een bal aanslaan en moet degene die in het midden staan weten te raken. Wanneer dit iemand lukt mag diegene in het midden staan. Wie kan dit het langste volhouden? Dat was natuurlijk de grootste uitdaging voor iedereen. Alle kinderen van Sportstuif Helmond die aanwezig waren hebben super goed meegedaan.

Woensdag 3 februari

Een korte school dag, dit betekent een lange dag bij Sportstuif. De kinderen worden opgehaald en daarna is het tijd voor de lunch. Na het lunchen kunnen de kinderen even lekker vrij spelen. Hier kiezen de kinderen ook vaak voor creatieve bezigheden zoals: kleuren, strijkkralen en loomen. Tijdens het fruit eten werd het fruit gesneden door pedagogisch medewerker Desiree. De kinderen konden even lekker genieten van het fruit eten. Daarna was het tijd voor de sportactiviteit van vandaag. Dit was levend kwartet. Hierbij moeten de kinderen 4 dezelfde voorwerpen verzamelen. Dit doen ze door voorwerpen bij elkaar af te pakken. Hierbij moeten de kinderen goed nadenken en slimme keuzes maken. Ze zijn in beweging, maar ook het cognitieve vermogen komt bij dit spelletje goed van pas. De kinderen vonden levend kwartet fantastisch. Kortom een super gezellige dag bij Sportstuif Helmond.

Donderdag 4 februari

Vandaag werden kinderen opgehaald bij de Rakt, de Korenaar en basisschool Dierdonk door pedagogisch medewerkers Luc en Imke. Imke had van tevoren al een sportactiviteit klaargezet. Dus konden we na het fruit eten direct aan de gang. Vandaag was het een bijzondere activiteit die kinderen nog nooit hadden gespeeld, namelijk levend baseball. Het werkt als slagbal alleen moeten kinderen zelf het veld in rennen als bal. Iemand mag net zolang doorlopen totdat het kind die als bal het veld is gepakt word door de veldpartij. Vaardigheden zoals snelheid en inschattingsvermogen worden goed getest tijdens deze sportactiviteit. De kinderen hebben lekker lang doorgespeeld. Daarna kon het koekkoekkoekje niet uitblijven natuurlijk.  

Vrijdag 5 februari

Wat gaat de week weer snel. Het is alweer de laatste dag van deze week bij Sportstuif Helmond. Vandaag was het een rustige dag bij de noodopvang. De kinderen hebben na het lunchen lekker vrij gespeeld. Spelletjes als kwartet en memory werden uit de kast gepakt en volop gespeeld. Vandaag mochten de kinderen ook zelf de sportactiviteit kiezen. Zo werd er gekozen voor verstoppertje in het donker. De beste verstopplekken werden uitgekozen. Verstoppertje in het donker vinden de kinderen altijd geweldig. Een spel dat kinderen vaak kiezen wanneer ze een keuze mogen maken. Natuurlijk zijn we ook lekker naar buiten gegaan. Want dat vinden we belangrijk. Hierdoor kunnen kinderen de vrijheid ervaren. Met een groot deel van de groep is er gevoetbald. Een aantal andere kinderen hebben met de klossen gespeeld. Een sportieve afsluiting van deze week bij Sportstuif Helmond.  



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches