Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Harry Potter tikkertje, het jachtseizoen en het haasje in week 50 - 2022

Maandag 12 december
De eerste dag van deze week begon koud. De medewerkers van Sportstuif Helmond mochten voor aanvang van de kinderen ophalen, eerst krabben. Het ijs zat dik op de auto’s en het veld was al harder dan normaal. Voor de kinderen en voor de medewerkers is dit natuurlijk geen probleem. Na het ophalen en het fruit eten is er gewoon lekker buiten gespeeld. Ook de activiteiten van vandaag waren lekker buiten. Vandaag speelden we steen-papier-schaar estafette en iemand is hem – niemand is hem. Bij steen-papier-schaar estafette ren je zo snel mogelijk naar de andere kant, onderweg kom je een tegenstander tegen. Dan speel je steen-papier-schaar. Degene die af is moet terug en de winnaar mag door. Zolang doorgaan totdat een team gewonnen heeft. Aan de andere kant speelde we iemand is hem niemand is hem. Iedereen is tikker en mag afgooien. Was je af dan stond je even in de rij, drie was teveel. Snel door zodat we het niet koud kregen. Maar dat hebben we het vandaag zeker niet gehad!



Dinsdag 13 december
Vandaag hadden we een grote groep kinderen. Zij werden door de medewerker van Sportstuif Helmond opgehaald. Gezamenlijk hebben we eerst fruit gegeten én de verjaardag van Micha gevierd. Hij trakteerde alle kinderen en medewerkers op iets lekkers en vertelde wat hij had gekregen. Samen hebben we nog voor hem gezongen en toen was het alweer tijd voor de activiteiten van vandaag. We speelden haasje en knakworsttikkertje. Haasje is een spel waarbij één persoon letterlijk het haasje is. In een klein afgezet gebied mag het haasje bewegen. De overige kinderen staan om dat gebied heen. Zij hebben samen één bal en moeten snel overspelen om het haasje af te kunnen gooien. Als dat gelukt was werd er een nieuw haasje gekozen. Een spel waarbij er goed samengewerkt moest worden. Knakworsttikkertje is een spel waarbij je veranderd in en knakworst als je getikt bent. Je steekt twee armen uit. Als beide naar beneden gebracht worden door iemand anders en er KNAK-WORST geroepen wordt, ben je weer vrij. Door de kou kozen sommige kinderen ervoor om binnen te spelen. Zij speelden spelletjes, waren aan het bouwen met lego en K’nex of maakte een tekening.

  

Woensdag 14 december
Op woensdag komen de kinderen altijd eerder uit school. Zij komen bij ons en hebben even de tijd om vrij te spelen. Dan wordt er gezamenlijk geluncht. Kinderen zitten altijd op een andere plek. Altijd bij andere kinderen, zo leren zij elkaar ook allemaal beter kennen. Na de lunch is er wel langer de tijd om vrij te spelen. Veel kinderen rennen naar buiten om te voetballen. Andere spelen nog even liever binnen. Vaak wordt er van de stoelen een hut gemaakt. Rond 15:00 uur eten wij altijd nog een keer fruit. Op elke tafel wordt een bordje neergezet met verschillend fruit zoals: appel, peer, mandarijn, druiven en banaan. Maar ook groenten zoals komkommer en paprika. Als dit op is, is vaak alweer tijd voor de activiteit. Vandaag speelden we Harry Potter tikkertje.  Iedereen sluit voor het spel de ogen. De begeleider loopt langs. Sommige kinderen krijgen 1, 2 of geen tik op de schouder. Bij géén tik speelt die persoon normaal mee. Bij 1 tik, ben je Harry Potter en ben je bevrijder. Bij 2 tikken ben je Voldemort en dus de tikker. Kinderen weten dus niet wie tikker is en wie verlosser. Zo blijft het spannend en anders dan een bekende vorm tikkertje.



Donderdag 15 december
Deze donderdag was het gevoelsmatig echt goed koud. Ondanks dat sommige kinderen alsnog geen jas aan wilde, werd er toch met jas buiten gesport. Vandaag speelden we schipper mag ik overvaren en mens erger je niet. Schipper mag ik overvaren is een soort overloop/tikspel. De kinderen zingen het liedje en vragen of ze mogen overvaren. Soms mag dit niet en moet de schipper zeggen hoe ze dan naar de overkant moeten gaan. Er werd gekropen, gesprongen, gerent en gehinkeld. Op die manier moeten de kinderen naar de overkant. Ook de tikker moet op die manier tikken, dit maakt het soms moeilijker, maar ook leuker! Mens erger je niet is een spel waarbij er twee teams veel doeltjes moeten verdedigen. Is er gescoord door jouw poortje dan ben je af en moet je even aan de kant. Je mag je dus niet ergeren ;) We mochten scoren door middel van gooien en schieten. Zo gaat het spel snel heen en weer. Het werd al donker en de begeleiding wilde stoppen maar de kinderen wilde niet stoppen en hebben zo zeker anderhalf uur buiten meegedaan met de activiteit.

  

Vrijdag 16 december
Op de laatste dag van de week was het wit. In Helmond had het een beetje gesneeuwd. Altijd leuk om mee te spelen. Helaas lag er niet genoeg voor een sneeuwballengevecht. Op deze vrijdag speelden we het jachtseizoen. We speelden dit wel zonder de mannen van stuk TV en zonder oranje overals. De groep werd in tweeën gedeeld. De eerste groep mag zich gaan verstoppen. De andere groep mag na 30 seconden gaan zoeken. Waren ze gevonden moesten ze eerst nog getikt worden. Als iedereen na 5 min was getikt, dan had dit team gewonnen. Daarna draaiden we de rollen om. Er werd weer fanatiek meegedaan vandaag, maar ook de rest van de week. Komende week alweer de laatste week voor de kerstvakantie. Een nieuwe week vol nieuwe activiteiten. Tot volgende week bij Sportstuif Helmond!



Ons team

Stijn Ruijssenaars
Stijn Ruijssenaars Vestigingsmanager
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches