Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Expeditie Robinson estafette, waterpistolen trefbal en Sportstuif karaoke in week 25 - 2022

Maandag 20 juni 

De week begon met een zonnig dagje. De kinderen werden vandaag weer uit school gehaald door onze vast pedagogisch medewerkers Luc, Nathan en Desiree. Eenmaal compleet bij Sportstuif stond het verse fruit wat we iedere week bij de Lidl halen al voor de kinderen klaar. Daarnaast waren de bekers al gevuld met ranja en konden de kinderen dus zo aanschuiven. Na het fruit eten zijn we meteen naar buiten gegaan en daar stonden al 2 verschillende activiteiten klaar. De groep werd in tweeën gedeeld waarbij een groep mocht beginnen bij de steen papier schaar estafette en de andere groep bij 3 op een rij. Hierna werd er nog gewisseld waardoor beide groepen allebei de activiteiten mochten doen. Het was heerlijk weer dus ook na de activiteiten werd er nog lekker lang buiten gespeeld. Er werd getennist tegen de muur, er werd gevoetbald en er werd tikkertje gespeeld. Super leuk om te zien hoe de kinderen na de activiteit ook nog lekker actief bezig zijn met elkaar.

Dinsdag 21 juni   

De middag begon voor ons weer met het ophalen van de kinderen uit school. Omdat wij altijd met zijn drieën op de BSO werken worden de kinderen altijd door een van ons opgehaald wat wij zelf maar ook de kinderen als erg prettig ervaren omdat de kinderen dan altijd weten door wie ze uit school gehaald worden.  Eenmaal compleet was het tijd voor wat ranja en fruit. Deze week was het sportweek bij Sportstuif Beek en Donk waardoor iedere dag een aantal kinderen met Nathan mee mochten naar Beek en Donk om daar mee te spelen met iedere dag weer andere gave activiteiten zoals lasergamen, flag football silent disco, springen op de springkussens, nerf battle en nog veel meer. Ook vandaag gingen er dus een aantal kinderen mee naar Beek en Donk, de andere kinderen bleven gezellig bij Sportstuif Helmond waar we vandaag ook leuke activiteiten op de planning hadden staan namelijk; het safarispel en boompje verwisselen. Het waren beide tikspelletjes wat de kinderen vaak erg leuk vinden. Toen de kinderen beide activiteiten hadden gespeeld wilde ze zelfs nóg een tikspel spelen en zo hadden we de middag afgesloten met het spel chinese muur waarbij iedereen wel eens wilde laten zien hoe goed hij of zij kon tikken. Het was een geslaagde middag en de kinderen hadden goed hun best gedaan, dat verdiende wel een lekker koekje!

Woensdag 22 juni    

Vandaag stond alweer de laatste les van de reeks peutergymlessen op de planning. Het was lekker warm waardoor we dit keer ook verschillende waterspelletjes voor de kleintjes klaar hadden gezet. Na de verschillende spelletjes speelde we zelfs een klein watergevecht met waterpistolen. Voor de meeste peuters was dat nieuw maar wat hadden ze een plezier en de papa’s en mama’s stiekem ook. Aan het einde van de les kregen de peuters allemaal een mooi Sportstuif diploma en een Sportstuif bidon want wat hadden ze goed meegedaan. En omdat het zo warm was kregen ze ook nog eens een lekker ijsje. We hebben genoten van de lessen samen met de peuters en hopelijk zien we ze na de zomervakantie weer tijdens de nieuwe lessenreeks.

Na de peutergymles mochten we gelijk door om de kinderen uit school te halen. Eenmaal compleet bij de BSO werden er natuurlijk eerst boterhammetjes gegeten waarna de kinderen even tijd hadden om vrij te spelen. Luc was al druk bezig met het klaarzetten en van de activiteit en na het fruit momentje konden we gaan beginnen met de Expeditie Robinson estafette. De kinderen werden opgedeeld in twee teams waarna ze tegen elkaar gingen strijden. Als eerste moesten ze door de hoepel, daarna moesten ze terug om een waterpistool te halen om vervolgens het balletje van de pion af te schieten. Daarna mochten ze het waterpistool terugleggen om een spons te pakken, deze zo na mogelijk te maken en aan het einde van het parcours uit te knijpen in een bak. Het team dat als eerste genoeg water in de bak had gekregen had gewonnen. Het was weer heerlijk weer dus een beetje nat worden vonden de kinderen helemaal niet erg. Het was super spannend en uiteindelijk won het ene team echt nét, het scheelde maar 1 spons. Ook na de activiteit werd er nog lekker buiten gespeeld met water en aan het einde van de middag kregen de kinderen een lekker ijsje.

Donderdag 23 juni   

Ook vandaag was het weer een heerlijk zonnige dag dus toen de kinderen bij Sporstuif aankwamen werd er door de meeste kinderen gelijk hun zwemkleding aangetrokken. Toen iedereen er was begon de dag weer met een gezamenlijk fruit momentje en wat ranja. Nadat de kinderen ingesmeerd waren was het tijd voor de activiteiten voor vandaag. Buiten werd er waterpistolen trefbal gespeeld en binnen gaf onze stagiaire Nabritcia een leuke dansactiviteit. Omdat het zo warm was vonden de kinderen het spelen met water natuurlijk erg leuk. Ook na de activiteit speelde we nog lang door met de waterpistolen en voor we het wisten kwamen de ouders alweer om de kinderen op te halen.

 

Vrijdag 24 juni   

En toen was het alweer vrijdag. Wat een heerlijk weer hebben we de afgelopen dagen gehad. Vandaag was het iets minder warm maar dat vonden we helemaal niet erg. Nadat we alle kinderen uit school hadden gehaald was het tijd om die goed gevulde broodtrommeltjes leeg te maken. Toen de buikjes eenmaal gevuld waren mochten de kinderen vrij spelen. Tijdens het vrij spelen hadden we de microfoon aangesloten op de muziekbox, ging de tv aan, de lichten uit, de discolamp aan en was het tijd voor de sportstuif karaoke. Het eerste liedje was een beetje spannend maar daarna wilde bijna iedereen wel een liedje zingen, wat een leuke sfeer. Na het fruit eten zijn we ook nog naar buiten gegaan voor de activiteit van vandaag en dat was drijfbal. Er werden twee teams gemaakt die tegenover elkaar gingen staan. In het midden lag een grote bal en de kinderen moesten proberen de bal bij het andere team over te lijn te krijgen door met een trefbal tegen de grote bal aan te gooien. Het was erg spannend want als de bal dicht bij de lijn was wist het andere team er toch weer voor te zorgen dat de bal weer de andere kant in rolde. Uiteindelijk was de bal een aantal keer over de lijn geweest en hadden we een winnend team. Na de activiteit kregen de kinderen een koekje en hadden ze nog even tijd om vrij te spelen voordat de ouders alweer kwamen. Er werden verschillende gezelschapspelletjes gespeeld maar ook werd er getafelvoetbald en werd er een hut gebouwd.   



Ons team

Desiree Bogers
Desiree Bogers Vestigingsmanager

Stijn Ruijssenaars
Bram Witlox
Bram Witlox
Stijn Gielen
Stijn Gielen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches